https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Stanovalci murskosoboškega zavetišča na oder ponesli Gospo poslančevo

Murska Sobota, 16.11.2012 ob 8:15  

Sinoči so stanovalci Zavetišča za brezdomce Murska Sobota na odru grajske dvorane uprizorili Partljičevo komedijo Gospa poslančeva.


»Niso profesionalni igralci, so pa to igro delali s srcem,« je bilo povedano v uvodu. Stanovalcem so pri izvedbi in pripravah pomagali tudi prostovoljci, skupen rezultat pa je odraz njihovega truda in zavzetosti, da so pripravljeni poprijeti za delo. Igralce je med vajami obiskal tudi avtor Tone Partljič ter jim dal nekaj napotkov za igro. Izkupiček od prodanih vstopnic bodo namenili za izvajanje prostočasnih dejavnosti, za katere zakonodaja ne namenja sredstev.

Je biti poslančeva žena res posebna čast?

V središču dogajanja je Živa Piškur – žena kandidata za poslanca, ki pa ni bil izvoljen za funkcijo, saj volivci občutno več glasov namenijo nasprotniku Slivarju. Nasprotno s pričakovanji zaradi tega ni razočaran mož Piškur, ampak njegova žena, ki hlepi po častnem statusu žene poslanca. Ker se s tem ne more sprijazniti, uporabi vsa sredstva, pripravljena je celo naročiti umor poslanca, da bi njen mož prišel na njegovo mesto.

Po komičnem zapletu in ugotovitvi, da nekomu streči po življenju ni pravilna rešitev, izvoljeni poslanec Slivar ostane živ in napreduje v ministra, Piškur pa nato na koncu vseeno postane poslanec. Najbolj je ob tem srečna žena, ki ji je uspelo doseči zanjo tako pomemben življenjski cilj.

Nastopili so sedanji in bivši stanovalci Zavetišča: Polonca Kovačič kot hči Irena, Franc Rožman kot Piškur, Vinko Lapoši kot Piškurjev oče, Lidija Sekereš kot bolničarka, Zdravko Ferjan kot Irenin fant Rok in Martin Horvat kot kriminalec.

Kot prostovoljci so nastopili Živa Štefanec v vlogi gospe poslančeve, Barbara Bence kot psihiatrinja, za glasbeno in tehnično podporo pa sta poskrbela Mirjana Lesjak in Samo Tanacek. Igro je režirala Silva Štefanec, javna delavka Zavetišča za brezdomce Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.11.2012 ob 18:11 gost ---hački gost

      Lapoši je gratal igralec ---komedijant ? Joj brezi zoubi je kak 80 lejt star dedek .Duci pa nej nikše vloge doubo ali pa se nešče izpostavlati ? Boug nam pomagaj .

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.11.2012 ob 22:06 korenček gost

      škoda, ka meni bilou tan,

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.11.2012 ob 1:19 sobočanka gost

      Čestitam. Morda pa vsi niso krivi ker so brezdomci. Pogumno še naprej.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.01.2018 ob 5:47 Vinko Lapoši gost

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.