https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Proračun Občine Ljutomer 2013 - predstavitev predloga

Ljutomer, 16.11.2012 ob 12:01  

V ponedeljek je mag. Olga Karba, županja Občine Ljutomer predstavila predlog proračuna za prihodnje leto. Kot je znano, predlog s strani svetnikov na 15. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer ni bil sprejet. Namen sestanka je bil odpreti razpravo o predlogu proračuna in prispevati pripombe v fazi javne obravnave, ki bi v primeru sprejema predloga na seji potekala 14 dni po prvi obravnavi na Občinskem svetu.


Sestanka so se udeležili nekateri občinski svetniki, člani odborov in komisij Občinskega sveta, predstavniki političnih strank, člani svetov krajevnih skupnosti in organov občinskih zavodov.

FOTO: foto s predstavitve na seji

Izvedene investicije v letu 2012

Karbova je v uvodu predstavila izvedene investicije v letu 2012, med drugim tudi: Kanalizacijsko omrežje Krištanci - Šalinci - Grlava, zbirni kanal Pristava - Stročja vas; izgradnja kanalizacije v Stročji vasi (2. faza), prenova zadružnega doma na Cvenu, prenova mestnih ulic in trga v Ljutomeru, izgradnja komunalne infrastrukture na Juršovki in ureditev otroškega igrišča, zamenjava strešne kritine na OŠ Cvetka Golarja, sončne elektrarne na objektih v lasti Občine, rekonstrukcija garderob na nogometnem igrišču v Ljutomeru, Konjeniški muzej Ljutomer, Project Active Travel Network, skupni projekt »Oskrba s pitno vodo Pomurja - SISTEM C«, prenova strehe na mrliški vežici v Ljutomeru itd.

Karbova je pri tem poudarila, da so »delovali v duhu enakomernosti razvoja vseh krajevnih skupnosti, pridobili pa so tudi velik delež nepovratnih sredstev«. Povedala je še, da niso povišali cen storitev za občane, niti zmanjšali obsega storitev in pravic. Občina zaključuje s pozitivnim poslovanjem v višini nekje 200 tisoč evrov, kljub temu, da je prevzela negativno stanje v višini 600 tisoč evrov (leto 2010).

Predlog proračuna 2013

V letu 2013 so bili planirani prihodki v višini 20,3 milijone evrov in odhodki v višini 20,4 milijonov evrov. Večje naložbe, ki jih je predvideval predlog proračuna, so:

- SISTEM C (Občina Ljutomer bi s tem pridobila izgradnjo vodnega vira na Moti, zaščito vodnega vira Mota - kanalizacijsko omreže na območju KS Cven (naselja Mota, Cven in Krapje) v dolžini cca. 17 km, (17.405m), izgradnjo transportnih in medobčinskih vodovodov v dolžini cca. 21 km (21.010m) ter primarnih vodovodov v dolžini cca. 44 km (43.740m), vodohram Jeruzalem (200m3), vodohram s prečrpališčem Radomerje I (50m3) in Radomerje II (100m3).

- Energetska sanacija glasbene šole (364.250 evrov)  in OŠ Cvetka Golarja (264.500 evrov),

- Puchova poslovna cona Ljutomer (1. faza), novogradnja komunalne infrastrukture,

- odvajanje in čiščenje odpadnih voda v porečju Mure,

 - rekonstrukcije na prispevnih območjih čistilne naprave Ljutomer,

- rekonstrukcija komunalne in cestne infrastrukture na Juršovki in komunalno opremljanje Juršovke,

- ureditev dovoza do OŠ Ivan Cankar,

- skejt steza in košarkarsko igrišče (za dvorano ŠIC),

- izgradnja hodnika za pešce Sp. Kamenščak,

- kanalizacijsko omrežje Noršinci-Babinci,

- izgradnja sekundarnega kanalizacijskega omrežja v naseljih Pristava in Stročja vas,

- kolesarska steza in pešpot na relaciji Ljutomer - Radomerje,

- izgradnja OŠ, vrtca in telovadnice v Cezanjevcih (odkupi zemljišč 50.000 evrov, izdelava projektne dokumentacije, prostorskih dokumentov 40.000 evrov),

- rekonstrukcija LC Žerovinci-Stara cesta v dolžini cca 4,3 kilometre.

Skupne naložbe:

- Zdravstveni dom (investicije, lastna proračunska sredstva in sredstva iz drugih občin, investicijska vlaganja, avtobus za odvzem krvi na terenu),

- prostorski dokumenti občine,

- sofinanciranje CEROP (širi se deponija v Puconcih),

- Miklošičevo leto (obnova spomenika dr. Franca Miklošiča, obeh portalov in stopnišča na Miklošičevem trgu; denar za ljubiteljsko kulturo),

- finančni najem dvorane ŠIC (452.335 evrov),

- projekt: Prenova gasilskih domov,

- stanovanjsko področje (inv. vzdrževanje in nakup neprofitnih stanovanj, 177 stanovanj v lasti občine).

 

Oglejte si tudi:


V Ljutomeru zavrnjen predlog proračuna za leto 2013

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.