https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Romska zgodba pretepa s policisti na Pušči: udarjali so nas po nepotrebnem

Pušča, 21.11.2012 ob 10:32  

Za RTV Slovenija so svojo zgodbo o nedeljskem pretepu s policisti na Pušči povedali tudi Romi.


V nedeljo okoli 17.30 ure je OKC Policijske uprave Murska Sobota sprejel obvestilo 40-letnega prijavitelja, da njegov 39-letni vinjeni brat na domu razgraja in grozi domačim. Na kraj prizorišča so prispeli policist in policistka ter vodnik s službenimi psi. In takrat se je začela drama, o kateri smo sicer pisali TUKAJ.

"S pendrekom me je udarjal po roki"

Mihaela Cener, ki je bila poškodovana v pretepu, pravi, da je pri tem želela zaščititi brata, a jo je policist pretepel. "V oči mi je spustil sprej, me s pendrekom udaril po roki, me vrgel po tleh in me začel brcati. Zadaj sem vsa modra," je za RTV Slovenija dejala Cenerjeva.

Jasmina, ki je bila pred hišo, ko so policisti odhajali, pravi, da je obležala nezavestna potem ko jo je policist udaril po glavi, medtem ko je v roki držala hčerko. Romski svetnik Drago Rudaš je sicer v izjavi za RTV Slovenija dejal, da v kolikor bodo ugotovili, da je prišlo do prekoračitve intervencije s strani policije, bodo iskali svojo pravico.

FOTO: RTV Slovenija

Z murskosoboške policije so sicer že včeraj poslali obsežno pojasnilo dogajanja, v katerem pojasnjujejo, da so se policisti samo branili pred napadalnimi domačini. V pretepu so bili poškodovani trije policisti in štirje Romi.

Preberi več o dogajanju – KLIKNI TUKAJ.

    Fotogalerija