https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Stric Kučan iz ozadja s tihim soglasjem zaznamoval stečaj Mure?

21.11.2012 ob 11:24  

V predvolilni predsedniški kampaniji je vnovič v ospredje stopila polemika o stricih iz ozadja. Pahor se odgovarjanju na vprašanja, ki se navezujejo na politične akterje iz ozadja in o konkretnih imenih, spretno izmika, podporniki Danila Türka pa zahtevajo imena. Vplivi stricev iz ozadja na odločitve takratnega premiera Boruta Pahorja pa so poznani tudi iz murskosoboške tekstilne tovarne Mura.


Kot poročajo v današnjih Financah, je bilo kadrovanje v Muri vedno politično; od Boža Kuhariča, Boruta Meha do Franca Huberja, kot tudi začasnega šefa Mure in partnerji po Murinem stečaju, Bojana Starmana, in se je prenehalo šele s prodajo družbe skupini AHA Mojce Lukančič. Mura se je nad vodo držala predvsem zaradi državne pomoči, leta 2009 pa je odločitev o novi dokapitalizaciji sprejemala Pahorjeva vlada.

O nadaljnji usodi sicer ekonomsko nesmiselnega obstoja Mure, ki je takrat zaposlovala skupno 3.450 ljudi, sta polemizirali dve strani. Sindikaliste z Dušanom Semoličem na čelu je pri zavzemenju proti stečaju, podprl tudi predsednik Danilo Türk, na protestu za ohranitev Mure pa je julija 2009 bil prisoten tudi nekdanji predsednik Milan Kučan.

Foto: Samo Bešlagič

Nasprotna stran, ki je zahtevala stečaj Mure in ga tudi dosegla, so sestavljali tudi takratni gospodarski minister Matej Lahkovnik in Tomaž Kuntarič, šef Soda, državnega solastnika Mure, poročajo Finance.

Kučan s tihim soglasjem privolil v stečaj Mure?

Nad takratnim premierom Pahorjem so se izvajali pritiski, naj Muro ohrani ne glede na ceno, a se je nato Pahor, ki je na začetku verjel v reševanje Mure in ga prvotno tudi podpiral, septembra 2009 vendarle odločil za njen stečaj. Kot še poročajo v Financah, pa naj stečaj brez tihega Kučanovega soglasja ne bi bil mogoč.

Milan Kučan, nekdanji šef slovenske partije in prvi predsednik, je bilo vedno osrednje ime, ki se je pojavljalo ob omembi političnih akterjev, ki so v zadnjih letih delovali iz ozadja. Ti so bili poimenovani kar »Kučanov klan«, ki naj bi do leta 2004 imel v svojih rokah tudi neformalno vladavino, oziroma naj bi po poročanju Financ, delovanje Kučanovega klana temeljilo na močni lastniški vlogi države v gospodarstvu, zaprtosti pred tujim kapitalom, zakulisni moči vplivnih posameznikov in vladavini razvpitega nacionalnega interesa.

    Komentarji

    1. gost
      21.11.2012 ob 11:36 gost gost

      Joj kak ste čedni, ka še vse ne bi naprej privlekli ! Vsi nas pustite pri miru - novinari, pa politiki, pa priskledniki ka bi vsepovsod radi poleg bili in modrovali - samo nikaj pametnega nej.

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.11.2012 ob 11:43 Redek gost

      Novinarski domišljija ne pozna meja.

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.11.2012 ob 12:01 muraš gost

      in zdaj je v Muri spet preveč zaposlenih....a bo kdo odgovarjal za slabe rezultate in osebne koristi??!!!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.11.2012 ob 13:19 smrkci gost

      Kučan je naj več napravu dobruga tau ka je dau ciganan vse ka ščiju gnes din.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.11.2012 ob 13:51 lana gost

      Ne vem kaj imate proti nekdanjemu predsedniku, meni osebno je bil v redu preprosti človek. ALI SEDAJ NE DAJEJO NA DELOVNA MESTA LJUDI KI JIH PREDLAGA STRANKA SDS IN NJIHOV BOSS. Novinarji vsaj vi prekmurju nehajte stemi strici v ozadju,ker so umetno nastavljeni.ALI DRUGI NIMAJO STRICEV IZ ARGENTINE PA NIČ NE PIŠETE.

      9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.11.2012 ob 14:00 lana gost

      Ta časopis finance je itak brez veze,vedno pluje po levakih,ker jih podpira in financira desnica oz. JJ, kaj je tako dobrega napravil,da ga vedno hvalijo po drugih pa plujejo,isto je postal SIOL sploh ne moreš več tega gledat, oziroma brat,KJE STE NEODVISNI NOVINARJI?

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.11.2012 ob 14:48 ne levi ne desni gost

      ko sem pred leti zapisal , da bi ga najraje vrgel v Muro , ker sem poznal neke odločitve s blagoslovom Milana , so mi vse blokirali in me spremljali kot angeli varuhi , dobro ostal sem živ

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.11.2012 ob 14:58 Čika-pajo gost

      Vsak normalen človek ve da strici in tete obstajajo, tako kot obstajajo mai in veliki diktatorji mali in veliki direktorji itd.Vsi mi smo stričeki in tetice iz ozadja, vedno delujemo če ne drugače opravljamo in raznašamo tute.Res pa je da s tem ne delamo škode oziroma je vsaj neznatna. Problem so pa ti veliki mogočni strici ali tete primer tete ki jo pozna cela vesoljna Slovenija pa kakšno škodo je naredila Slovenskomi gradbeništvi-seveda pa ni bila sama bili so še drugi mogoče še bolj pomembni. In kaj zdaj NOSILI BOMO BREME ZMOT STRICEV IN TET DOKLER NAM JE NA TEM LJUBEM SVETU ŽIVET

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.11.2012 ob 15:09 nje gost

      Pa ne samo Muro, tudi pri Radenski je bil Boter!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.11.2012 ob 16:15 leni gost

      Gost-nje, če ne bi bil boter Milan bi pa bil Janez,takrat bi bil zadovoljen?. Veste kaj smešno mi je,da plujete po Kučanu prekmurci,ko je vaš rojak.Poglejte primorce oni ne plujejo po Pahorju, Grosupelčani tudi ne po JJ. Mislim,če je bil boter,da so od tega imeli korist.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      21.11.2012 ob 16:22 ko te šiša gost

      gost leni eti mi doj visi če kučan moj rojak sramujen se toga ka mi je !!!!!!!!!!!! Preštite si gnes v financaj o strici iz ozadja pa forum 21 ka so gnoje delali pa o muri pa Itd. Prosin ka tisti ka nemate pojma se sploj ne spravlajte pisat komentare. Vupan samo ka de narod inok spregledno ce nej pa si naj toga jankoviča v rit potisnejo pa toga kučana !!!!!!!!!!!!!!!!

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      21.11.2012 ob 16:49 g gost

      kučan je največja baraba v zadnjih pedeseti letih in naj mi negdo napiše ka je dobroga narejdo za prekmurje?.Poglednite sken se druži z mafijašon jankovičon in seveda oba zmagujeta v tej bedni in rdeči Soboti.

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      21.11.2012 ob 16:55 zeleni gost

      Rdeči pa ovi drujgi.... hahahhahaha.... pa Janša je tudi komunist, celo partijski komisar je bil, pa tri četrtne članov v "pomladnih" strankah so komunisti, samo so partijske knjižice ta spometali...... takši so najhujši, tou so komunajzari.Včasih so častili KPJ in Kučana, zdaj pa zaradi sramote pred samim sebof polijvajo gnojšnico po Kučani.....

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      21.11.2012 ob 18:25 fa gost

      ja, pometali so partijske knjižice, ker niso hoteli imeti posla z gnojem..

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      21.11.2012 ob 18:34 leni gost

      Vsi vi prekmurci,ki tako intenzivno plujete po Kučanu, ali vam je osebno kaj naredil. Kaj pa piše časopis FINANCE pa ne moremo biti sigurni,ker je to časopis desne strani,ki itak drugo ne dela kot plujejo po levakih. dA NE BO POMOTE JAZ NISEM DESNI NITI LEVI AMPAK REALIST, zato se mi vse skupaj zdi sumljivo. Kučan je za mene bil zelo dober predsednik, spoštovan v svetu, če ne bilo njega bi še ga bolj srali.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      21.11.2012 ob 18:38 tončka gost

      Zdaj pa že enkrat nehajte s temi komunisti, ko sem bila v službi,so vsi ti ki sedaj plujejo po komunistih,meni plačevali partijsko članarino, zdaj pa so jih polna usta, obračajo se po vetru.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      21.11.2012 ob 19:52 g gost

      leni -ti nisi ne levi ne desni ampak bi ti srbi rekli "GLUP"

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. smrt
      21.11.2012 ob 20:51 smrt

      Te mali marulek Murgelski samo drek grouža .Cilj njin je bil totalno vničiti Pomurje in njene tovarne in sigurno so mislili Muro odvlejčti v tou megleno Ljubljano .Pred lejti so tudi mislili Radgonski sejem prestaviti v Ljubljano .Vej pa žabari so nej kmetovge .

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      21.11.2012 ob 20:58 Bajsi gost

      Kak se meni vidi ti SMRT najbole drek grožaš na ton forumi.Pa daj bar ednok nikaj pametnoga napiši

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      21.11.2012 ob 23:32 gost gost

      Vsak vsaj malo pameten dobro ve, da je Kućan ves čas vlekel vse niti v ozadju. Njegov Forum 21 je imel in še ima vso gospodarstvo v rokah. Ko se pa jim samo malo zamajejo temelji njihovega imperija pa je takoj ogenj v strehi. Vsa ČAST Pahorju, ki je edini med vsemi vladajočimi levimi politiki, ki je to javno priznal. Vsem do sedaj je Kućan in njegov klan visel za vratom. Vse stvari v zvezi s Pomurskim gospodarstvom so imele blagoslov iz Murgel. Muro je ohranjal in izčrpaval, ker so bili na položajih njegovi ljudje. Molzli so in molzli, dokler se je dalo. To ni bilo poslovanje, ampak životarjenje. Kdo je SAVA? SAVA je nekdanji CK ZKS. In komanda je prišla, da je treba dati Terme 3000 in tako tudi vse ostale Pomurske terme v roke SAVE. Kućanovi oprode, ki so bili takrat na položajih teh firm, so to lepo speljali. Vsak Prekmurec, ki vsaj malo misli s svojo glavo se sramuje Kućana, ker ve, da je vedno samo izkoriščal to prelepo deželo in z njegovim blagoslovom, so jo izkoriščali tudi drugi in jo na žalost izkoriščajo še naprej, ker so si tako postavili določene pozicije. Vsak, ki je vsaj malo pameten in pošten, če pogleda s kom se druži Kućan in kdo so njegovi ožji prijatelji, takoj ve kam pes taco moli. Tajkun Janković je tudi oproda Kućana. Janković ne bi imel nič in ne bi bil nič, če ga ne bi Kućanov klan postavil na mesto direktorja Mercatorja in potem na mesto MOL. Lani ob tem času ga je Kućanov klan hotel postaviti na mesto šefa vlade. Hvala Bogu, se jim ni izšlo. Zato pa sedaj vsi ti protesti in vse kar se dogaja že vso leto. Glavni problem je, da želijo z vsemi sredstvi preprečiti, da pridejo kakšne zadeve iz zadnjih let v javnost. Bojijo se, da bi se videlo kdo in na kakšen način je obogatel ter s kom je kdo bil povezan.Oblst jim polzi iz rok in vpliv iz ozadja se zmanjšuje. Zadnja rešilna bilka za tajkune in Forum 21 je ostal še Türk. Jasno jim je, da ne bo dobil. In zato še toliko večji vik in krik. Še enkrat pa VSA ČAST in KAPO DOL Pahorju, ki je imel jajca, da je zadeve dal na svetlo in se distanciral od tega ter se znebil tistih, ki so mu ves čas v ozadju diktirali kaj in kako. Peščica ljudi v ozadju, na čelu s Kučanom je tudi vedno želela, da so ljudje razdvojeni, kot so sedaj, ker je v takem stanju najlepše vladati. Še posebej iz ozadja. Zato je Pahor tudi edina priložnost, da se sprt Slovenski narod vsaj malo spravi med seboj, ker drugače bo še huje. Samo složni in povezani lahko preživimo krizo in viharje, ki še pridejo.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      21.11.2012 ob 23:49 xxx gost

      Gost- gost, veš kaj briga mene kaj so delali,mene zanima kako bo naprej,da bojo imeli otroci službe,ter malice v šolah, da ne bojo lačni, zato me ne zanima kaj je bilo nekoč,živimo za danes in jutri, ne pa se obremenjujete,kaj je delal CK ZKS,mene zanima kaj nam dela Janša z svojimi bedarijami, ter kaj se dogaja sedaj v parlamentu, vi eni pa vlačite stvari,ki sploh niso pomembne, daj začnite razmišljati .

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      21.11.2012 ob 23:50 butlin gost

      ka se pa slini kučan, naj uživa svojo nezasluženo penzijo pa privilegije, pa naj politiko pistij na meri. Vsi tist ka ga zagovarjate mi pa povejte ka nam je pa on v prekmurji napravo? Nej on, nej Janša, nej mili bog na nas ne brodi da je na oblasti, edino pred volitvami , ja te do pa vsi zobe kazali, mij bedaki mo se pa štukali šteri je kaj več vrejden, nobeden, ge pa te v Sloveniji vijdišš čednoga politika?, ges san še ednoga nej vido, ka bi njemi lejko pravo politik, tou so vse neki svajo iskači

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      21.11.2012 ob 23:57 xxxx gost

      Kaj pa vam je te kaj lepega naredil Janša, Pahor pa luda mila, ka ste obsedeni z njimi, takšni reveži kod smo zdaj nismo bili nikoli, odkar vladata Janša-Pahor-Janša, 2004-2012.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      22.11.2012 ob 9:14 Robin Hud gost

      Slovenska prosrbska levica, pod vodstvom Milana Kučana, ki leta 90 ni hotela samostojne slovenske države, sedaj Slovenijo že 20 let načrtno uničuje, da bi Slovenci izgubili zaupanje v svojo državo in bi nas potem levičarji spet na lahek način spravili v neko balkansko bratsko zajednico pod komando Srbije.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      22.11.2012 ob 9:21 GOST gost

      HALO TAXI::::::::::

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      22.11.2012 ob 9:45 Čika-pajo gost

      Volil bom Pahorja, zato ker mislim s svojo glavo. Ti časi ko so se stričeki dogovorili koga bo raja volila so mimo. Hvala Pahor da si se zoperstavil eliti.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      22.11.2012 ob 11:30 gost gost

      Ti xxx, ali so Kučanov hlapec, ali pa res nimaš nič v glavi. Hudo je kdo kdo tako žalostno razmišlja. Če nisi njegov, potem res nimaš pojma kako deluje država in njeni organi. V Prvem delu si lepo povedal, kaj te zanima. Ampak na žalost so te stvari odvisne tudi od preteklosti, ker namerč ti strici iz ozadja in Kučanov klan so naredili velike luknje v bankah in Slovenija ima zaradi vseh teh tajkunov ogromen kredite v tujini. In ta vlada ali katerakoli bi bila mora sedaj reševati to sranje, ki ga je dobila za dediščino. V tem je problem. In zato strici iz ozadja igrajo še kako poemmbno vlogo v tem trenutku. Večjo, kot si sploh lahko mislimo. Ta vlada bi že naredila bistveno več, če ne bi Kučanov klan z vsemi sredstvi delal proti. Njim je bolje, da država propade, kot bi slučajno tej vladi uspelo. Tega Kučanov klan noče dopustiti. Hudo pa je, ker tega nekateri ljudje ne opazijo in nočejo razumeti.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      22.11.2012 ob 11:55 Čika-pajo gost

      Ta vlada in vse naslednje do naredile samo toliko kot jim bomo dovolili narediti. Naj vam bo jasno talo levim kot desnim konec je z HLAPČESTVOM in prikimavanjem levim in desnim. Brez razlike vsi ste enaki, v interesu imate samo denar za elito v interesu vam je oblast pa vas nič ne briga za rajo. Ko pa se drugače misleči odaljijo od baze pa jih izključite iz članstva ter diskreditirate.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      22.11.2012 ob 13:11 Von MANSTEIN gost

      Kakša je razlika med Pahoron pa Miškon Kranjcon? Miško Kranjec je znal ka so njemi strijci povedali.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      22.11.2012 ob 13:26 gost gost

      Zanimivo bi bilo slišati oziroma prebrati tudi kaj o Miški Kranjecu. Predvsem njegovo delovanje med II. svetovno vojno in tik po njej. Če bi ljudje vedeli vse o njem in vso resnico, ga ne bi imeli več tako v časti, kot ga imajo. Sicer ga pa poznajo bolj, kot književnika in manj njegovo temno politično stran. Naj ostane tako. Počivaj v miru.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      22.11.2012 ob 16:10 zzz gost

      Pa ljudje dragi! Ali res nimate nič pametnejšega za delati kot, da pišete kako se bojite in še vedno trepetate pred Kučanom, le kaj vam je kriv pustite ga pri miru tam kjer je in kako je. Pa pomagajte svojim Gorenakom, Janšem pa Černačem naj obrnejo vse na dobro kot so napovedovali - se spomnite knjižice, ki so jo kazali v predvolilnem času, zdaj pa je Kučan vsega kriv! Razmislite vendar!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. smrt
      22.11.2012 ob 17:26 smrt

      replika ---bajsi (()=? tij izgleda niti ne razmiš ka štoj pijše zato se ne škrabli tan ger te ne srbij .Če si iz Kučanovij komunističnij frst te nej zaman .Idi prodavli naprej meglo tak kak Murgelski palček .

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      22.11.2012 ob 18:08 xxxx gost

      Gost-gost ne obremenjuj se s preteklostjo in ne verjami vsega kaj bluzijo desni,to so klerikalci,ki skrbijo samo za svojo r... tako mi je rekla že moja babica,ki jih je probala pred drugo sv.vojno, če se tako rat vračas v preteklost sem pa č to omenil. jAZ hočem živeti sedaJ IN JUTRI, BRIGA ME kako bojo živeli moji otroci,ter da jim ne bo država vse pobrala kar sem jaz ustvareil.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      22.11.2012 ob 18:14 xxxx gost

      Gost-gost še to,ta vlada je imela čas narediti že2004-2008,pa ni naredila nič,tudi sedaj ne bo oni iščejo samo napake drugih, v zakulisju,pa prodajajo državo, nam pa meč-čejo pesek v oči,ter nas delajo za reveže in hlapce, joj kake ovce ste.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      22.11.2012 ob 22:14 gost gost

      Nihče ne trepeta pred Kučanom. Tega Murgeljskega palčka se pa res ne bojim. Imam pa dovolj tega, da njegov klan že leta ropa Slovenski narod in Slovensko zemljo. Njegov prijatelj Janković je dolžan milijone raznim ljudem, da ne omenjam daržavi. Smo videli vzadnjem mescu. Ko so prišli rubeži je njegov tast s pištolo grozil novinarjem. Denar se pa steka na Ciper. Take prijatelje ima Kučan. Oziroma jih je celo psotavil na določena mesta. FUUUUUJJJJJ !!!! In XXXX, to ni preteklost, to se dogaja DANES! Kučanov klan pleni, kar se da. Temu je potrebno narediti konec!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      22.11.2012 ob 23:36 X gost

      Samo nekaj, gda je biu Kučan predsednik so ga vsi spoštovali, levi pa desni, pojavo se je san s šoferon na sakši pesji procesiji kama so ga povabili brez ka bi ga bilo straj ka njemi što kaj napravi. Me zanijma, če zdaj Janša pa Pahor upata tak samiva s šoferami na kakšo kmečko veselico prijti. Kučan je gospod za vse tej gnoje keri nas gnes vodijo.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      22.11.2012 ob 23:48 gost gost

      zgornji gost, ti misliš da je janšev klan kaj drugačen kučanovega klana? pa pahorjev klan?

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      23.11.2012 ob 0:13 Stric iz ozadja gost

      večina vas kateri nabijate janševistične prirejene resnice tu gor ste itak nafčeni kometatori. branite največjoga komunajzara pa udbaša janšo. malo si tou preštite tisti ka navijate za barbiko: http://informacija.blog.com/2012/11/16/vest/

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.