https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Knjižničarka PIŠK-a Vesna Radovanovič dobitnica IBBY nagrade

Murska Sobota, 22.11.2012 ob 8:30  

Vesna Radovanovič dobitnica nagrade slovenske sekcije IBBY, ki podeljuje nagrade za promocijo branja in mladinske književnosti.

Slovenska sekcija IBBY (International Board on Books for Young People) je združenje slovenskih avtorjev (književnih in likovnih ustvarjalcev ter prevajalcev) mladinske književnosti in njihovih stanovskih združenj, strokovnjakov s področja mladinske književnosti, knjižnic, založnikov, knjižničarjev in vseh drugih, ki književnost posredujejo mladim.

Slovenska sekcija IBBY je letos že tretjič podelila nagrado in priznanji za promocijo branja in mladinske književnosti. Nagrade se podeljujejo promotorjem mladinske književnosti in promotorjem branja, ki delajo neposredno v praksi z mladinsko književnostjo in z mladimi bralci ter pri tem dosegajo izjemne uspehe, pomembne ne le v ožjem okolju, ampak prispevajo tudi h kakovostnemu dvigu te prakse v širšemu slovenskem prostoru.

Nagrado slovenske sekcije IBBY je letos prejela Vesna Radovanovič višja knjižničarka v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti. Vesna Radovanovič sodi med knjižničarje, katerih delo in aktivnost daleč presegata običajni opis delovnih nalog knjižničarja.

Foto: Nuša Grah

Znana je po aktivnem delovanju z mladimi bralci, sodeluje pri vseh nacionalnih in regionalnih projektih širjenja bralne kulture in jih uspešno izvaja z mladimi bralci. Je koordinatorka za nacionalni projekt Rastem s knjigo za pomursko regijo in koordinatorka medgeneracijskega projekta Simbioza. Je avtorica številnih komentiranih razstav o ustvarjalcih mladinske književnosti. V knjižnici deluje tudi kot pravljičarka in s svojim programom pogosto gostuje tudi na šolah in v vrtcih v Pomurju. Je članica upravnega odbora Sekcije za mladinsko književnost pri ZBDS in članica UO Slavističnega društva Prekmurje, Prlekije in Porabja. Za svoje delo v knjižnici je leta 2005 prejela Čopovo priznanje.

Je članica organizacijskega odbora Srečanja mladinskih pisateljev Oko besede; v okviru srečanja vsa leta skrbi za organizacijo obiskov pisateljev po šolah v Pomurju in Porabju. Je uspešna pisateljica za mlade bralce, avtorica knjige Kdaj ste umrli, kjer je zbrala vtise slovenskih mladinskih avtorjev z obiskov po šolah, in sedmih slikanic za otroke.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2012 ob 8:44 Bralec gost

      Čestitam Vesna-zelo prijetna oseba,samo tako naprej

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.11.2012 ob 10:11 gost gost

      Bravo!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.11.2012 ob 13:07 Gost gost

      Od SRCA čestitam. Naš sin te naravnost obožuje - tvoje pravljice mislim.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.