https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Tri tisoč evrov z binkoštnega piknika bo šlo za otroški oddelek bolnišnice

Murska Sobota, 22.11.2012 ob 11:41  

Sredstva binkoštnega piknika je Evangeličanska cerkvena občina Murska Sobota tudi letos namenila Splošni bolnišnici Murska Sobota. Tri tisoč evrov bodo slednji namenili za nabavo monitorja za spremljanje vitalnih funkcij na otroškem oddelku.

Splošna bolnišnica Murska Sobota je danes prejela donacijo v višini 3.000, ki bo namenjena za nakup opreme na otroškem oddelku. Sredstva so bila zbrana na tradicionalnem binkoštnem pikniku, ki ga vsako leto prireja Evangeličanska cerkvena občina Murska Sobota. Glavni pobudnik in koordinator zbiranja sredstev za bolnišnico je mag. Leon Novak. Z današnjo donacijo bo Splošna bolnišnica Murska Sobota kupila monitor za spremljanje vitalnih funkcij na otroškem oddelku. "S to investicijo bomo predvsem izboljšali svoje storitve in pripomogli, da bodo naši malčki resnično deležni najboljše zdravstvene oskrbe, ki si jo tudi zaslužijo." je dejal predstojnik otroškega oddelka asist. mag. Zdravko Roškar.

Direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota dr. med. spec. Bojan Korošec je povedal, "da je lepo videti, da se tudi v teh težkih kriznih časih, ko je vedno več pomoči potrebnih, namenjajo sredstva za bolnišnico in da tako lahko svojim uporabnikom nudijo vedno več."

Evangeličanska cerkev namenja za murskosoboško bolnišnico sredstva že od leta 2000 in tako so v 12 letih skupno donirali 34.704,73 €, od tega zneska je bilo 26.097,73 € namenjenih za otroški oddelek. Splošna bolnišnica Murska Sobota je tako letos dobila nekaj več kot 81.000 € donacij od različnih donatorjev, planirani znesek donacij za leto 2012 pa je 120.000 €.


Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2012 ob 13:59 BANDI gost

      Kapla v morje pa itak bokše kak nič.Ka pa RKC ka pa te da do pa tej dali kaj deci.Kapa da de doktorski lobi kaj dal deci Kapa sodniški ka pa...............?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.