https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

Otok Flores - ko narava pokaže domišljijo

22.11.2012  

Indonezijski otok, katerega že ime pove, da narava tukaj ni bila zadržana, se nahaja na vzhodu države. Relativna oddaljenost od ostalih turističnih ciljev in kar težavno premikanje po njem, ga dela zanimivega za ljubitelje bolj pristnih krajev. Skromna turistična infrastrukture in pomanjkanje hotelov zna biti  težava v višji sezoni.  

Rubrika POM-TURE je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo popotniške utrinke in zgodbe iz celega sveta.

Cesta, ki se vleče čez otok, je ekstremno vijugasta in kilometre premagujete zares počasi. A radodarnost narave odtehta vsako minuto slabosti. Posebej znan je Flores po bližini otoka Rinca, kjer lahko  pobliže spoznate slovite komodoške varane. Zares velika in impresivna bitja, ki so lahko tudi zelo nevarna. Otočki, ki se raztezajo ob obalah Floresa, vam približajo čudoviti podvodni svet. Večino obiskovalcev pritegne tudi znani vulkan Kelimuto, kjer lahko občudujete tri barvno različna jezera.

Pri vožnji čez otok boste deležni neskončnih riževih polj, fascinatnih vulkanov, zares impresivnega in barvitega rastja, prijaznih domačinov, ter seveda uživanja ob svežih morskih dobrotah. Cene so relativno nizke, nekaj več vas stane najem avtomobila z voznikom. Izhodišče za odkrivanje otoka je Labuan bajo na zahodu ali Maumere na vzhodu otoka. Otok premore tudi manjši letališči, od koder nekajkrat tedensko poletijo letala proti ostalim indonezijskim otokov.

Plovba proti otoku, kjer najdemo komodoške varane

 

Na varni razdalji

 

"Tetris"

 

Samotne plaže kar vabijo

 

Tudi sončni zahodi so nekaj posebnega

 

Edinstvena riževa polja v obliki pajkove mreže.

 

Pristen stik z domačini

 

Vulkani poskrbijo za kopanje v termalnih vrelcih

 

Družinski izlet

 

Obdelovanje riževih polj

 

Pogled na veličasten vulkan Kelimuto iz letala

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

OGLEJTE SI TUDI OSTALE POPOTNIŠKE PRISPEVKE:

VSE POM-TURE NA POMUREC.COM

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2012 ob 20:38 * gost

      Krasno!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.11.2012 ob 17:02 opa gost

      i tata bi, sine!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.12.2012 ob 11:01 radovednež gost

      to se dejansko te kraje obiskuje, ali se samo povzeme z drugih strani predstavitev? ovaček pa zako :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.11.2013 ob 11:17 nick22 gost

      beauty

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.