https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Prostovoljke v Hiši Sadeži družbe delile svoje izkušnje

Murska Sobota, 23.11.2012 ob 7:00  

V Hiši Sadeži družbe so prostovoljke delile izkušnje, ki so jih doživele v svojem poslanstvu.


V okviru programa Gruntvig, projekta prostovoljske izmenjave starejših Slovenske filantropije, so prostovoljke Hiše Sadeži družbe jeseni v Italiji spoznavale tamkajšnje pristope k prostovoljstvu. Svoje izkušnje so delile z obiskovalci v okviru projekta Kako mi je uspelo.

Vsakdo je lahko prostovoljec

Prostovoljke Slovenske  filantropije in Hiše Sadeži družbe : Sonja, Željka, Majda, Ivanka, Milena in Jasna so v drugi polovici septembra letos odpotovale v severnoitalijansko  mesto Como, kjer so spoznavale, kako poteka prostovoljstvo v Italiji. Vrnile so se z bogatimi izkušnjami.

Vse prostovoljke so opisale, kako se je v njih prebudila želja, da so postale prostovoljke ter na kakšen način izpolnjujejo svoje poslanstvo. Vse so bile s prostovoljstvom nekako povezane skozi vse življenje, s tem, da tega pač niso vedno tako definirale.

»Prostovoljstvo je vsakršna pomoč, ki jo narediš za sočloveka, brez da bi za to pričakoval materialno plačilo,« je povedala ena izmed prostovoljk. Kot so omenile, jim prostovoljno delo ni težko, saj jim je poplačano z lastnim zadovoljstvom in hvaležnostjo tistega, ki mu pomoč nudijo. Opozorile pa so tudi, da prostovoljnega dela ne gre gledati zviška, saj nihče ne ve, kdaj bo sam potreboval pomoč – tudi od prostovoljca.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.11.2012 ob 7:57 Prostovolec gost

      Prostovolec si lahko, ko si preskrbljen, ko imaš dobro službo, plačo. Jaz bi rad pomagal pa sam nemoren živeti, komaj se prebijamo skozi mesec. Slovenija tone...

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.11.2012 ob 16:04 vvak gost

      Žal mi je vaše osebne predstave, o pomenu prostovoljca. Saj namen prostovoljca ni v tem, da bi daroval svoj denar ali druga materialna sredstva, Prostovoljec lahko postane prav vsak, kateri čuti, da lahko daruje svoj prosti čas za nekoga, kateri je osamljen, da daruje svoje znanje nekomu kateri bi to z veseljem sprejel, da daruje svoj nasmeh in še in še veliko drugih stvari ,katere niso vezane na noben denar........

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.11.2012 ob 16:45 Lucija-Radmila gost

      Z velikim veseljem sem brala zapise in pogledala fotografije. Prav tako pa sem z zanimanjem brala, kaj še počnete v Hiši sadeži družbe. Pestrost vašega skupnega popoldneva sem lahko samo zaslutila ob ogledu lepih fotografij . Sama bi z velikim veseljem brala pripoved vsake udeleženke. Pa ne samo to! Vesela bi bila , če bi lahko brala o tistih vsebinah, ki so jih morda tako navdušile, da so komaj čakale, kako bi vsaj nekaj novosti udejanile v domačem okolju. Vsem želim prijetno popotovanje skozi praznični čas, z mislijo na ljudi, katerim lahko prav vsak od nas polepša dan. Kako? Priložnosti je vedno dovolj, če še znamo prisluhniti, se ozreti malo naokrog in videti nekoga, ki bo vesel našega nasmeha. Vsak od nas lahko izibere čas in tudi način, kadar začuti , da želi pomagati sočloveku. Vse dobro želim znankam in znancem iz Hiše sadeži družebe in tudi vsem vam, ki ste bili prisotni na tej prireditvi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.