https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Občinski svetniki v Črenšovcih o rebalansu proračuna

Črenšovci, 23.11.2012 ob 10:25  

Občinski svet Občine Črenšovci je na sredini seji sprejel rebalans proračuna za tekoče leto, seznanili pa so se tudi s potekom aktivnosti na projektu vodooskrbe.


Rebalans proračuna z nekaj pomisleki sprejet

Osrednja točka 16. redne seje občinskega sveta Občine Črenšovci je bila obravnava predloga rebalansa, ki ga je svet tudi potrdil. Po sprejetem predlogu se bo v blagajno občine letos steklo za šest odstotkov manj sredstev, kot pa so jih predvideli za leto 2012. To je župan Anton Törnar pojasnil predvsem kot posledico znižane povprečnine sredi leta in nižjih nekaterih transfernih prihodkov od prvotno planiranih. Med temi je zaradi podaljšanja aktivnosti pri izvajanju svetovalnih del inženiringa za potrebe sistema A Pomurskega vodovoda v letošnjem letu predviden tudi nižji prihodek s tega naslova.

Rebalans proračuna Občine Črenšovci za leto 2012 pa predvideva tudi povečanje stroškov za sofinanciranje programov javnih del, ki so bili odobreni v drugi polovici leta 2012, povečanje izdatkov za odvoz smeti in ogrevanje, povečanje sredstev za subvencije študentom ter DOŠ II Lendava. V rebalans so vključili tudi sofinanciranje izdaje knjige Inda smu se v Čerenšovcaj tak na velko pa veselo ženili, sofinanciranje nabave folklornih oblek za Folklorno društvo Pozvačin Bistrica in sredstva za prenovo občinske spletne strani.

Zmanjšali pa so med drugim izdatke za dobavo električne energije, izdatke za domsko oskrbo, za tekoče vzdrževanje vodovoda in javne razsvetljave.

Rebalans proračuna je občinski svet potrdil, pred tem pa se je vnela debata o nekaterih postavkah, ki jih rebalans predvideva. Stanko Bohnec je povedal, da se mu zdi 2.800 evrov, ki jih je občina namenila za prenovo spletne strani, preplačana in da bi lahko občina izbrala ugodnejšega izvajalca.

Vlado Žalik meni, da bi občina lahko še veliko privarčevala na področju dobave energije, in dodaja, da bi bilo potrebno razmišljati v tej smeri.

Dušana Drvariča je v rebalansu zmotila predpostavka za namene gasilstva, pri čemer naj bi Občina za nakup gasilskega vozila PGD Žižki namenila več sredstev, kot pa bi jih lahko namenila na podlagi predhodno sprejetih sklepov.

Tudi o Pomurskem vodovodu in spremenjenih cenah vrtca

Župan Anton Törnar je občinski svet seznanil s potekom aktivnosti na projektu vodooskrbe, v katerem je Občina Črenšovci nosilec projekta. V teh dneh se namreč oddajajo vloge za kandidiranje za kohezijska sredstva, pri čemer bo znano, ali bo Pomurski vodovod – sistem A možno izpeljati. Na seji so sprejeli tudi predlog o znižanju ekonomske cene vrtcev, in sicer vrtca na Bistrici za tri odstotke ter vrtca v Črenšovcih za en odstotek. Podali so pozitivno mnenje Albertu Halászu za imenovanje direktorja Knjižnice Lendava in Mariji Horvat za imenovanje ravnateljice zavoda OŠ Franceta Prešerna Črenšovci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.