https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

3. SNL - vzhod: Čarda in Veržej pri vrhu po jesenskem delu

26.11.2012  

Tekmovanje v 3. slovenski nogometni ligi - vzhod se je za letos končalo, pred vami pa je nekaj statističnih podatkov o jesenskem deu prvenstva, ki jih je pripravila MNZ Lendava kot organizatorica tekmovanja.

Naslov jesenskega prvaka 3. SNL - vzhod je osvojilo Šmarje pri Jelšah, sledita pa mu Čarda s točko zaostanka, Farmtech Veržej in Koroška Dravograd s tremi točkami manj, peti Agroservis Beltinci pa zaostajajo za štiri točke.

Izmed ostali pomurskih klubov so Odranci šesti, Tromejnik G-Sukič osmi, Avto Rajh Ljutomer deveti, Grad deseti in Rakičan predzadnji trinajsti.

Doma najuspešnejši Šmarjani, v gosteh Beltinci

Na domačem terenu so največ točk osvojili jesenski prvaki, 16, druga najboljša domačina pa sta Odranci in Zreče, ki sta osvojili po 13 točk. Najmanj točk doma sta osvojila zadnji Kovinar in Rakičan (3 oziroma 5), presenetljivo pa so bili na domačem terenu neučinkoviti Beltinčani, ki so dosegli samo 7 točk.

So pa zato "žuti" osvojili največ točk na gostovanjih, kar 16, druga najuspešnejša je s 14 točkami Čarda, sledita pa Veržej in Dravograd z 12. V gosteh je najmanj točk vknjižil Malečnik, samo 4, kar pet ekip pa je doseglo po 6 točk.

Največ zadetkov so dosegli Šmarčani, 36, sledijo Veržejčani s 31, po 29 pa so jih dosegli Čarda in Beltinčani. Najmanj zadetkov je doseglo Zreče, le 11, Kovinar enega več, pri dnu so še ekipe iz spodnjega dela lestvice.

Najmanj zadetkov so prejeli Odranci, le 14, dva več Šmarje, manj kot dvajset zadetkov pa so prejeli še Zreče, Beltinci in Veržej. Največ zadetkov je prejel Rakičan, 31, štiri manj pa Kovinar in Tromejnik.

Največ ljudi spremlja Beltince in Odrance

Največji povprečni obisk beležita Beltinci in Odranci, na njunih tekmah se povprečno zbere 400 oziroma 390 gledalcev, blizu številki 300 pa sta še Gorička kluba Grad in Tromejnik. Nad številko 200 so še preostali pomurski klubi z izjemo Veržeja, ki ima povprečno "samo" 175 gledalcev na tekmo. Najbolj gledana nepomurska kluba sta Dravograd (153) in Aha Emmi Bistrica (145), preostali štirje klubi pa so v razponu od 69 do 97 gledalcev povprečno na tekmo.

Pomurski klubi po obiskanosti tekem daleč od nepomurskih

Skupen ogled vseh tretjeligaških tekem znaša 18.400 gledalcev, kar znese povprečno 202 gledalca na tekmo.

Podrobnejši pogled razkriva, da se je več kot tričetrtine vseh gledalcev zbralo na tekmah pomurskih klubov, 14.500, štajerski in koroški klubi pa so na svoje tekme skupaj pritegnili skupaj skromnih 3.900 gledalcev.

Disciplina ni pomurska vrlina

Fair play lestvica razkriva, da pomurski klubi niso najbolj disciplinirani. Še najvišje na četrtem mestu je Veržej, šesti in sedmi sta Ljutomer in Beltinci, Čarda deveta, preostali štirje pomurski klubi pa so povsem pri dnu.

Največkrat so sodniki rumeni karton pokazali Odrancem (53), sledita Čarda in Tromejnik (44). Najmanj rumenih kartonov je prejel Malečnik, le 24, najmanj od pomurskih klubov pa Veržej 32.

Rekorderji pri rdečih kartonih so Tromejnik, ki jih je prejel kar šest, enega manj so prejeli Dravograd, po štiri pa Čarda in Rakičan. Zreče na trinajstih tekmah ni prejelo rdečega kartona, samo enega pa sta dobila Šmarje in Kovinar.

David Vinkovič jesenski strelski kralj

Strelsko krono po jesenskem delu prvenstva pripada igralcu Veržeja Davidu Vinkoviču, ki je bil uspešen 13-krat, vse gole je dosegel iz igre, dva zadetka manj pa je dosegel Damir Čontala iz Tromejnika, vendar od tega kar sedem iz enajstih metrov. Na lestvici sledijo trije igralci Šmarja, ki so dosegli devet oziroma osem zadetkov, pomurski trojček pa sestavljajo Matej Vinkovič (Veržej), Milko Kovač (Beltinci) in Nikola Tompa (Odranci).

Skupaj je bilo doseženih 294 zadetkov, od tega 24 iz enajstmetrovk, ter dva avtogola, med strelce pa se je vpisalo 118 različnih nogometašev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.