https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Podžupan na obisku pri najstarejši Sobočanki in Sobočancu

Murska Sobota, 28.11.2012 ob 10:45  

V ponedeljek so podžupan Mestne občine Murska Sobota Jože Casar, tajnik mestnih četrti in predsednica mestne četrti Partizan Marija Bačič ter predsednik mestne četrti Park Zoran Hoblaj obiskali najstarejšo Sobočanko in najstarejšega Sobočana.


Najstarejši Sobočan Franc Madjar živi v mestni četrti Partizan. Franc Madjar je bil rojen leta 1915 v Noršincih, v Mursko Soboto pa se je prišel leta 1929 kot krojaški vajenec. Tri leta kasneje je na Lendavski ulici odprl majhno krojaško delavnico, svoje delo pa sčasoma širil in postal ugleden krojač, ki je šival obleke za veljake iz celotnega Pomurja. Leta 1960 je svojo poklicno pot nadaljeval v Muri, od leta 1978 pa uživa v pokoju v krogu svojih najdražjih. Na domu Franca Madjara bivajo štiri generacije, in sicer Franc s soprogo Gizelo, njuna hčerka Zdenka in njen soprog ter vnukinja Dominika s svojo mlado družino. Francu zdaj razlog za veselje dajeta tudi pravnuk Amadej in pravnukinja Lucija.

Najstarejša Sobočanka Karolina Čarni, bo sredi decembra dopolnila 102. rojstni dan. Sporazumevanje sta ji pri tej zavidljivi starosti otežila skoraj popolna izguba sluha in starostna demenca, se pa v svojih spominih rada vrača v svoja mlada leta. Karolina, ki je v mladosti bila zaposlena kot gospodinja pri evangeličanskem duhovniku Kovaču, nato pa pri drugih gosposkih družinah v Murski Soboti, je do svojega 96. leta živela na ulici Ciril Metoda, kjer je po smrti svoje seste v veliki hiši živela sama, zadnjih pet let pa živi pri družini svoje nečakinje na Kobilju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.11.2012 ob 11:22 Muraš gost

      Iz zanesljivih virov smo zvedeli, da ima podžupan Casar dva nouviva noža, šteriva skrijvle po žepaj. Zatou ma roke v žepaj, ka jemi nebi štoj noža vkradno. Vači pa je đekson na mesti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.11.2012 ob 12:07 Leon gost

      Casarsi vidi ka njemi takša obleka bole paše kak kravata. Sicer pa kravate so za mudrijaše. Casar ostani preprosti!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. amor
      28.11.2012 ob 15:39 amor

      Pravi đekson, modrija na prvem mestu. Za takšno funkcijo se spodobi, da je oblečen kot treba. Je pa tudi zelo zahrbten in pa proti športu nogomet Mura 05!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.11.2012 ob 20:24 bb gost

      hoblaj pa časar edijiniva poštenjaka

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.11.2012 ob 12:07 đ gost

      Casar slika brez okvira,koga mi mamo za podžupana.Štihec seveda bistrih ljudi okrog sebe ne trpi.Zato je Casar prava izbira gre za izredno sposobnega podjetnika?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.11.2012 ob 18:06 Čika-pajo gost

      Zelo lepo je da se spomnimo spomnijo starejših .Od starejših se lahko marsikaj naučimo, če jih seveda poslušamo in spoštujemo.Žalostno je stanje duha kjer se starejši ljudje ne spoštujejo se odrinjajo v kotove in domove samo da nas z svojo vsako dnevno prisotnostjo ne motijo v naših blaženih mirih. Tudi nas čaka starost zato spoštujmo naše starše, stare starše jih obiščimo poslušajmo skratka vzemimo si čas.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.