https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Deset let konference PAZU

Murska Sobota, 30.11.2012 ob 16:17  

V prostorih hotela Zvezda v Murski Soboti poteka 10. jubilejna konferenca Pomurske akademije PAZU, ki bo trajala 2 dni in napoveduje bogat program predavanj iz vrst pomurskih doktorjev znanosti.

Letošnja jubilejna deseta znanstvena konferenca PAZU ima ob vsebinskem pomenu, ki dopolnjuje dosedanje konference, tudi simbolnega, saj obeležuje deset let delovanja Pomurske akademije PAZU. Na to so želeli opozoriti tudi z rdečo nitjo konference, 10 let PAZU, smernice za razvoj Pomurja.

Na konferenci sodeluje 40 doktorjev znanosti

Jubilejna konferenca je rekordna, saj aktivno sodeluje 40 njenih članic in članov. Konferenca je osrednji dogodek Pomurske akademije, katera je razdeljena na več programskih sklopov s predmetnimi povezovalci. TUKAJ si lahko ogledate program konference, ki pravkar poteka in bo trajala do sobote, 1. decembra 2012.

Praznujejo 10 let delovanja PAZU

Približno trideset njihovih publikacij trajno prispeva svoj del k mozaiku znanja in znanosti. Pazu ima registrirano lastno raziskovalno skupino, zaživela je znanstvena revija, sodelujejo pri številnih projektih, ne le kot partnerji, tudi kot nosilci. Tesno so povezani z vsemi izobraževalnimi in drugimi regijskimi inštitucijami, ki delujejo na razvojnem in raziskovalnem področju. Ena njihovih prvih pobud je bila Pomurska raziskovalna nagrada, ki se je pod okriljem Pomurske izobraževalne fundacije PIF trdno zasidrala v Pomurju, njihove članice in člani pa opravijo strokovni del izbora.

Glede na uspešno prehojenih prvih deset let, v katerih si je PAZU zagotovila in utrdila mesto osrednje znanstvene in strokovne inštitucije v Pomurju, pa tudi unikatne regionalne akademije v širšem prostoru, se po besedah predsednika PAZU, dr. Mitje Slavinca,  »v prijateljskem duhu med članicami in člani lahko z velikimi pričakovanji in polni optimizma, zazrejo v naslednjih deset let PAZU«.


    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.11.2012 ob 21:39 gost gost

      Nekateri imajo enake kravate. Ampak vsak drugače zvezano... Mičo povej, koliko donirajo Dravske elektrarne?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.12.2012 ob 7:02 burek gost

      Tej Slavinec naj začne neka konkretnoga delate nej samo drugim pamet soliti. Svoj pravi nivo je že dokazal v Ljubljani. Druga stvar, tej pametni bi lahko svoja pametna predavanja predstvili širši javnosti , nej pa ka so po slikah sodeč sami sebi namen.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.12.2012 ob 10:44 vuk gost

      Trla baba lan, da joj prodje dan. Mičo predaval Vratuši o znanosti in umetnosti.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.12.2012 ob 11:37 pazu gost

      burek in ostali si lahko predavanja s prejšnjih let (tudi letošnja bodo objavljena), pogledate na strani www.pazu.si Objavljena so bila tudi na IDEA TV v okviru oddaje "Po sledeh napredka". Ta predavanja so namenjena širši javnosti in bi se lahko oglasili, povprašali kaj konkretnega... Najlažje je seveda brez argumentov komentirati z domačega naslanjača... Veliko idej bi lahko bilo zanimivih lokalnemu gospodarstvu. Vendar se tudi gospodarstvo slabo odziva. Glede na razvitost slednjega pa dvomim, da novih idej ne potrebuje... Pa še nekaj o kravatah. Te niso bile "donacija" Dravskih elektrarn, kot bi lahko nekdo zaključil iz zgornjega komentarja.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.