https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Domu starejših občanov v Ljutomeru praznovali 11. obletnico

Ljutomer, 02.12.2012 ob 14:54  

V petek, 30. novembra, so v Domu starejših občanov Ljutomer, praznovali enajsto obletnico. V počastitev te obletnice so pripravili tudi krajšo slovesnost, katere so se kot gostje udeležili tudi mag. Olga Karba, županja Občine Ljutomer, Marija Gjerkeš Dugonik, predsednica sveta zavoda in msgr. Izidor Veleberi.


Zbrane je najprej nagovoril Boris Sunko, direktor DSO Ljutomer, ki je povedal, da se vse od leta 2001, ko je bil uradno odprt DSO Ljutomer, vsako leto konec novembra zberejo, da bi počastili obletnico delovanja njihovega doma. "Vsakič se z malo večjo nostalgijo spominjamo začetka in prehojene poti. Vsakič znova ugotavljamo, da se lahko s ponosom ozremo nazaj, saj so dosežki nesporni. Od začetka se dom premočrtno in vztrajno razvija in raste, tako v pogledu kvantitete, torej obsega in vrste storitev, ki jih izvaja, kot tudi glede kvalitete storitev in oskrbe", je še povedal ter dodal, da je začetek drugega desetletja delovanja doma v znamenju izgradnje bivalne enote za stanovalce z demenco v Stročji vasi.

FOTO: Boris Sunko, direktor DSO Ljutomer

Sunko je še poudaril, da doma ne udejanijo samo zgradba, prostori, ampak predvsem vsebina, ljudje in življenje ter dodal, da je "Projekt "Bivalna enota Stročja vas" izjemnih razsežnosti v vsebinskem pogledu. To, kar počnemo, je v resnici pionirsko delo. Uvajamo za slovenske razmere povsem novo obliko skrbi za osebe z demenco, takšno obliko, ki je veliko bolj humana in kvalitetna za stanovalce, hkrati je pa tudi manj stresna in manj nevarna za izgorevanje zaposlenih."

Županja pa je direktorju in vsem zaposlenim čestitala za dobro opravljeno delo, za njihov trud, da se občani v domu starejših občanov res dobro počutijo, ter izrazila zadovoljstvo nad otvoritvijo nove bivalne enote prihodnje leto.

Na slovesnosti so za program poskrbeli zaposleni in stanovalci doma, ki so pripravili krajšo predstavo. Ob koncu pa je sledila še pogostitev, na kateri ni manjkala niti torta, kot se za praznovanje obletnice tudi spodobi.

Več fotografij najdete v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.12.2012 ob 15:17 Blaž gost

      V totem domi, pod totim vodstvom itak nič ne štima!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.