https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: KD Marko Beltinci pripravili prvo plesno delavnico

Beltinci, 04.12.2012 ob 14:00  

Kulturno društvo "MARKO" Beltinci je minulo soboto v okviru projekta 5 zgodb iz Böltinec (Nacionalna agencija programa "MLADI V AKCIJI") izvedla plesno delavnico - PLESNA IŽA. Tovrstna delavnica je v Prekmurju potekala prvič, njen namen pa je spoznavanje ljudskih plesov iz različnih pokrajin Slovenije.

Cilj delavnice je, da sodelujejo vsi udeleženci po svojih zmožnostih, uživajo v glasbi in plesu ter se naučijo nekaj novega. Delavnica je namenjena vsem generacijam. Tokrat se je je udeležilo kar 60 mladih folklornikov, ki bogato tradicijo ljudskega izročila prenašajo na OŠ Beltinci in tudi nekaj starejših ljubiteljev ljudskega plesa. Tako je bilo skupaj s folklorniki KD "MARKO" Beltinci več kot 80 udeležencev.

Naučili so se kar nekaj novih korakov, vsi skupaj so se zabavali, na koncu pa prišli do ugotovitve, da bo potrebno tovrstno delavnico vsekakor ponoviti. PLESNA IŽA je potekala pod strokovnim vodstvom Tomaža Simetingerja, ki je izrekel pohvale udeležencem delavnice za njihovo potrpežljivost in pripravljenost za delo.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.