https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

TRENDI

Odišavite svoj dom z zelišči

18.3.2015  

Vonj je eden izmed najmočnejših načinov, ki nas povezuje s spomini. Vonj borovih iglic nas spomni na praznike, vonj buč nas spomni na jesen. Vonj, ki vam je prav posebej pri srcu, pa si lahko pričarate v prihajajočih prazničnih dneh ter ga z najlepšimi željami popeljete s sabo v Novo Leto.

Obkroženost s prijetnimi dišavami je preprost in učinkovit način, da si pričaramo občutek ugodnja in miru. Komercialni osvežilci so polni kemikalij od katerih so nekatere še posebej rakotvorne, strupene in mnoge od njih so znani alergeni. Z uporabo svežih ali posušenih zelišč boste stanovanje na naraven način napolnili z najljubšimi vonjavami.

 

Kuhajte začimbe

Začimbe, kot so cimetove palčke, klinčki in semena kardamoma se lahko kuhajo. Vsak kotiček vašega doma se bo napolnil s toplimi jesenskimi aromami. Da bi še dodatno izboljšali vonjave v lonec dodajte olupke pomaranče.

 

Zakurite v kaminu

Pozimi lahko v ogenj v kaminu dodate suhe borove iglice, suhe vejice rožmarina in cimetove palčke. Vaš dom se bo napolnil z naravnimi aromami.

 

Vzgajajte zelišča v stanovanju

Aromatične rastline, kot so jasmin, rožmarin in meta se lahko gojijo v zaprtih prostorih in dajejo prijeten vonj.

Foto: sxc.hu

Dekoracije na mizi

Lesena, porcelanasta ali steklena posoda z mešanico posušenih aromatičnih zelišč, cvetov in plodov je najenostavnejša rešitev za okrasitev in aromatizacijo vašega doma. Najpogosteje se uporabljajo cvetni listi vrtnice, sivka, suhi agrumi, klinčki, …

 

Prašek za preproge

Če želite osvežiti preprogo, zmešajte šest žlic soda bikarbone, tri žlice posušene sivke in eno žlico koruznega škroba ter pustite mešanico stati nekaj dni. Zmes potresite po preprogi in pustite eno uro, da prodre globoko v preprogo in jo na koncu posesajte.

 

Prašek za spanje

Zmešajte eno žlico posušenih in svežih zelišč z eno žlico soda bikarbone. Nastalo zmes potresite po rjuhi vsakič, ko boste preoblačili posteljino. Prijetna sproščujoča aroma bo pripomogla h kakovostnejšemu spancu.

 

Vir: magazin.hr

    Fotogalerija