https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Policijski sindikat Murska Sobota: Naj bodo jutrišnji protesti mirni

06.12.2012 ob 10:35  

Območni policijski sindikat Murska Sobota pred jutrišnjimi protesti v Murski Soboti poziva k strpnemu izražanju mnenj.

Ob tem so javnosti posredovali pismo, ki ga objavljamo v celoti:

"V Območnem policijskem  sindikatu (OPS) Murska Sobota smo z razumevanjem sprejeli odločitev skupine državljanov, da se tudi v Murski Soboti izvede protest zoper vse, kar v tej državi ni dobrega in kar je ljudi po celotni Sloveniji pognalo na ulice. Ker zastopamo veliko število policistov in drugih zaposlenih na Policijski upravi Murska Sobota nam ni vseeno, kako bodo protesti potekali in v kaj se lahko miren in upravičen protest sprevrže.

Naj jasno povemo vsem, da policisti podpiramo mirne in popolnoma upravičene proteste državljanov. Sami smo že dolga leta v podobni situaciji in vsi mi živimo v okolju, katero je posebej prizadela gospodarska kriza. V Pomurju smo prvi občutili posledice stečajev, zapiranja delovnih mest in varčevanja na plečih nič krivih državljanov. Zato tukaj živimo v posebnem sožitju in v OPS Murska Sobota upamo, da mirnih in dostojanstvenih protestov ne bodo pokvarili tako kot drugod, plačanci, ki v imenu raznih interesnih in drugih skupin izrabijo priložnost za napad na policiste. Policisti so vaši someščani, prijatelji in ni nobenega razloga, da bi postali tarča nezadovoljnih državljanov, saj za razmere v državi niso krivi. 

Med člani Območnega policijskega sindikata Murska Sobota imamo kar nekaj poškodovanih policistov in posledice bi lahko bile tragične. Kljub temu se zaradi naše tako imenovane »pravne« države storilci teh najhujših dejanj svobodno sprehajajo in verjetno planirajo nova kazniva dejanja.

Policisti bomo kljub temu, tako kot smo doslej svoje delo opravili profesionalno in ne bomo dovolili, da bi prišlo do uničevanja premoženja ali ogrožanja življenj ljudi. Vse udeležence protesta pa pozivamo, da upoštevajo navodila policistov in, da protestirajo mirno. Prosimo vas, da ne podpirate morebitnih posameznikov ali skupin, ki bi protest hoteli izkoristiti in bi pričeli z uničevanjem premoženja in napadi na policiste. 

Vsi skupaj moramo narediti vse, da bo protest v Murski Soboti potekal mirno in pokazal, da je tudi Pomurju dovolj tega, kar se dogaja v naši državi. Ne pozabite: tudi policisti vas pri mirnih protestih popolnoma podpiramo in želimo, da to spoznajo tisti, proti katerim je ta protest uperjen."

    Komentarji

    1. gost
      06.12.2012 ob 11:19 Smrček gost

      Všeč mi je, da ste izrazili svoje mnenje, ki se dejansko ne razlikuje od mnenja ljudi, ki hodijo na proteste z namenom odstraniti skorumpirane politike. Žal ste hkrati tudi žrtve huliganov in nasilnežev. Verjamem, da bi že zdavnaj odložili ščite in čelade, a kaj, ko bi to nekateri takoj izkoristlili za metanje granitnih kock.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.12.2012 ob 12:16 123 gost

      samo facebook prečekiraš pa takoj veš, da protesti definitivno ne bodo mirni

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.12.2012 ob 12:16 feso gost

      Vsaka medalja ima dve plati. Ko ste stavkali za svoje pravice in zapirali ceste ter mejne prehode, bi tudi morali biti s silo razgnani. Izrekali ste opomine za prekrške in delali počasi ter tako kradli davkoplačevalski denar, pa niste bili kaznovani. Od mene ne pričakujte rož in granitnih kock. Ponujam vam aspirin, ki garantirano bolj pomaga proti glavobolu kot nageljni.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.12.2012 ob 17:45 realist gost

      Našo protestejranje de vladi primerno!

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.12.2012 ob 20:10 miškec gost

      protestirajte proti politiki,ne pa proti policistom. vedite da tudi policisti imajo družine in niso nič krivi za nastalo situacijo.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.12.2012 ob 20:42 PREKMURSKI ZET gost

      Se podpišem pod tvojo izjavo " miškec " ! Naj se postavijo heroji in naj jim mečejo granitne kocke! Srečno policisti!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.12.2012 ob 21:34 mesar gost

      mislim da bi policisti držali z nami ne pa z politiko. samo obveza jim daje da morajo drati z barabami!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.12.2012 ob 22:28 Mateja gost

      Rada verjamem, da bi marsikateri policist jutri raje bil na strani protestnikov. Ne pozabite, da tako, kot oni, tudi marsikdo od vas trepeta za svoje delovno mesto. Zato jutri- PROTI POLITIKI, NE PROTI POLICISTOM! Pozivam vse Prekmurce, bodimo tudi tokrat drugačni. Vsem, ki pa jutri čakate na svojo priložnost zlivanja frustracij pa sporočam, da ostanite raje doma IN NAM PUSTITE MIRNO PROTESTIRATI!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.12.2012 ob 0:31 btw gost

      Pozor! Romi se pripravljajo na maščevanje policajem za posredovanje 19.11. Samo toliko...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.