https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

V Radencih sprejeli proračuna za prihodnji dve leti

Radenci, 06.12.2012 ob 13:45  

Na torkovi seji občinskega sveta so v drugi obravnavi sprejeli predlog odloka o proračunu Občine Radenci za leti 2013 in 2014 ter pridobili podrobnejše informacije o projektu STOP CO2 in novem načinu zbiranja in odvoza komunalnih odpadkov.

Katja Zajko iz Okoljsko raziskovalnega zavoda Slovenske Konjice, ki je partner na projektu Stop CO2, je podala informacije o projektu, ki je nastal v sodelovanju hrvaških in slovenskih strokovnjakov, njegovo izhodišče pa je problem omejenih virov energije in emisije toplogrednih plinov, ki jo povzroča proizvodnja električne energije. Na kratko je predstavila sam namen projekta, predvsem je poudarila glavne cilje in ciljne skupine projekta, ter opisala rezultate primerjav stroškov med natrijevimi svetilkami in svetilkami v obdobju 12 let. Župan Janez Rihtarič je izrazil zadovoljstvo glede menjave svetilk javne razsvetljave v občini ter uspešne pridobitve sredstev, ki so jih dobili za ta namen.

Informacije glede novega načina zbiranja in odvoza komunalnih odpadkov

Franc Knaus (odgovoren za področje GJS v družbi Saubermacher Slovenija)  je uvodoma je pojasnil, da gre za občinsko gospodarsko javno službo ravnanja z odpadki, ki je sestavljena iz  dveh delov, saj za zbiranje zbiranje odpadkov skrbi Saubermacher, obdelavo in deponiranje pa izvaja javno podjetje Center za ravnanje z odpadki Puconci d.o.o.. Na področju ravnanja z odpadki sta tako dva izvajalca.

Pristopili so k razmišljanju o izgradnji zbirnega centra za kosovne odpadke, zato so si že ogledali štiri lokacije, pa tudi idejne skice so že pripravili. Kot novost je izpostavil tudi zbiranje kosovnih odpadkov, saj nimajo več vnaprej določenega datuma, ampak bodo odpadke pobirali le na klic občanov (možno tudi preko spletne strani) in v roku enega meseca bodo za odvoz poskrbeli. Ko bo zgrajen zbirni center, o čemer bodo občane pravočasno obvestili, pa bodo občani imeli možnost kosovne odpadke odpeljati tudi tja.

Predlog Odloka proračuna Občine Radenci za leto 2013 in leto 2014 v drugi obravnavi so sprejeli

V drugi obravnavi so sprejeli predlog odloka o proračunu občine Radenci za leti 2013 in 2014. Mojca Marovič, direktorica občinske uprave, je prebrala dve pripombi iz javne obravnave ter navedla spremembe, ki so nastale med prvo in drugo obravnavo. Država je namreč dodatno znižala višino dohodnine za približno 80 tisoč EUR, zato bodo za pokritje presežka odhodkov nad prihodki primorani povečati presežek prenešenih sredstev iz letošnjega leta. V proračunu za leto 2013 je predvidenih 8.277.306 EUR prihodkov in 9.262.462 EUR odhodkov.

Občina se bo z najemom dolgoročnega kredita v višini 1 mil.  EUR v letu 2013 zadolžila za izgradnjo novega vrtca, predvidoma pa bodo tudi za plačilo investicije Izgradnja odprtega širokopasovnega omrežja najeli kratkoročni premostitveni (likvidnostni) kredit v višini 1 mil. EUR. V letu 2013 ne bodo dajali poroštev za izpolnitev obveznosti javnih zavodov, javnih skladov, javnih agencij ter javnih podjetij, katerih ustanoviteljica oziroma soustanoviteljica je.

Med drugim so na občinski seji sprejeli sklep, da se v Svet zavoda Pomurske lekarne imenuje Pelcl Franc, za člana Sveta zavoda Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci pa Mir Zlatko. Tako Ivan Rihtarič iz Ljudske univerze Gornja Radgona, kot ravnateljica OŠ Kapela Anastazija Avsec pa sta predstavila letno poročilo za leto 2011.

Obravnavali so tudi Odlok o ustanovitvi skupnega organa občin za izvrševanje ustanoviteljskih pravic v javnem zavodu Knjižnica Gornja Radgona. Na seji je bil prisoten tudi Boštjan Brezovnik, predstavnik inštituta za lokalno samoupravo in javna naročila iz Maribora, ki je uvodoma povedal, da ne gre za ustanovitev nekega novega javnega zavoda ampak, da se javni zavod Ljudska univerza andragoški zavod preoblikuje v knjižnico. Odlok so sprejeli.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.12.2012 ob 16:05 Jojo gost

      Tak si župani zagotovijo, ka jih zadnje leto nede nišče pedikeral.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.12.2012 ob 23:51 gost gost

      Proračun za dve leti naprej. Ti niso resni. Znanstvena fantastika. In nekajkrat bodo delali rebalans.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.12.2012 ob 21:24 joco gost

      Katastrofa eni in isti ljudje sedijo že dvajset let, razni bivši učitelji pa tako dalje pa nam socijalo tupijo, vsi po vrsti na OU so totalni bedaki

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.