https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Država Makoterjevi ponuja poravnavo v višini 260 tisoč evrov

06.12.2012 ob 17:20  

Vlada je na današnji seji dala soglasje državnemu pravobranilstvu za poravnavo z Milico Makoter, ki je 1225 dni neupravičeno preživela v priporu, je na novinarski konferenci po seji vlade povedal direktor vladnega urada za komuniciranje Anže Logar. Makoterjevi naj bi tako država izplačala 260.000 evrov.


Makoterjeva, ki je bila na mariborskem višjem sodišču oproščena umora moža, državo toži za pol milijona evrov zaradi duševnih bolečin.

Makoterjeva je bila leta 2000 obtožena, da je Bojanu Žaligu in Ladislavu Olahu naročila umor svojega moža Janka, ki je bil na svojem domu umorjen septembra 1999. V priporu je bila najprej od decembra 2000 do začetka leta 2003, ko je vrhovno sodišče zaradi procesnih napak razveljavilo obsodbo murskosoboškega sodišča na 30 let zapora.

Foto: RTV SLO

Čeprav je bila takrat izpuščena iz pripora, pa so jo znova priprli leta 2004, ko se je začelo vnovično sojenje, na katerem je bila leto pozneje spet obsojena. Vendar pa jo je mariborsko višje sodišče naslednje leto spet oprostilo.

Podjetnica je po osmih letih sodnih procedur konec leta 2010 preko odvetnikov vložila tožbo, s katero zaradi preživetih duševnih bolečin ob neupravičenem odvzemu prostosti od države zahteva 500.000 evrov in pripadajoče obresti.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.12.2012 ob 18:39 lol gost

      dvakrat so jo obsodili, vendar zaradi nekih sodniških napak dvakrat izpustili ....to lahko samo v sloveniji...... in zdaj še pokasira.....

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.12.2012 ob 18:57 đ gost

      za svoja umazana dejanja bo še bogato nagrajena zaradi duševnih bolečin.Kako lahko nekaj boli česar nimaš?

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.12.2012 ob 20:03 jaaaa gost

      vsi mo ji dali nazaj mi vsi.......

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.12.2012 ob 20:19 piki gost

      boga revica a ni skoda denarja da ga mecejo skozi okno ali v kanto za smeti bogi delavci pa nimajo niti za poloznice ,kruh,mleko itd sram vas bodi na SODISCU in naso pravno drzavo fuj fas boj puj puj

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.12.2012 ob 20:39 PREKMURSKI ZET gost

      V Sloveniji je velik problem v sodišču.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.12.2012 ob 23:02 Bubica gost

      Prav žalostno se mi tau zdij !!! Eto sen gledala 10 letnoga dečka ka je v oddaje joko ka v šoli nemre meti kosila ka njemi starši nemrejo plačati, prav žalostno ka vlada oz. država ne pomaga tu, tej ženski pa telko odškodnine, pa ka vsi ste zmejšani ali ka van je ??? Pa prej nekše duševne bolezni, tau je takšna šalata ka večjoga nega, SRAMOTA !!!!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.12.2012 ob 0:07 ko te šiša gost

      mrlina ciganska se z nas norca dela mi pa to prenašamo zato ka so tej gnili gnoje tožilci pa sodniki kuruptivne. svinje naj ne pozabimo povedati ka je STOJKO NJOJ BIL TOŽILEC NJENI BRATRANEC. svinja smrdljiva plešava zavaljena gemblarska joj je zrikto svobodo pa še kurvetina si je zaj dovolila pejneze zahtevati ta gnila država pa ji je dala pare. gnes den moreš meti pare pa lejko zakoleš koga ščeš! LIDGE NEJSO UNI GOTOVI GOTOVI SMO MI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIiŠČE JE NEJ ŠVERCO KOKAIN, KRAMBERGERA JE BUJO PIJANEC KA JE NEJ VIDO METER PRED SEBE, JANKOVIČ JE NEJ NIKA SPOKRADNO........FOLGA NAN !!!!!! IN TE VI NEŠČETE NASILJA? VI Z LAŽMI MI Z SILO ! 20 LEJT NAN LAŽETE PA NAS ZA NOS VLIČETE GOSPOD MILAN K.. KRIVICA JE NEJ KRVAVICA JE PA LEJKO KRVAVA IN TO STE ZAGENJIVA 2 KEDNA OBČUTILI IN NE BOJTE PRESENEČENI ČE TE ŠE TO MNOGO KRAT OBČUTILI !

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.12.2012 ob 23:50 gost gost

      No, no. Malo se dajte vsi skupaj ohladiti. Vsi se derete, da želite pravno državo. Kako naj bo država pravna, če bi obsodila človeka, za katerega NE obstajajo dokazi. Lahko je govoriti vse povprek, da je nekdo kriv, ker so ga pač v medijih označili za krivca. Da se nekoga sodno preganja, še ne pomeni, da je res kriv. Če nekoga policija odpelje, še ne pomeni, da je res kriv. Krivda se dokazuje na sodišču. Tisti, ki koga za kaj obdolži in pozneje obtoži, MORA krivdo tudi DOKAZATI. V kolikor se krivda NE dokaže, sodišče človeka ne more obsoditi. Potem bi si lahko vsak za vsakega izmislil, da mu je kaj kriv in bi sodišča obsojala ljudi po tekočem traku. Malo se vsak naj zamisli. In sedaj nihče nima pravice, da govori, da je Milica kaj kriva. Za prestane dneve v priporu in zaporu pa je itak vsak denar premalo, ker denar ne more odtehtati svobode. Ta vsota, ki jo bo Milica dobila pa je itak kapljica v morje, koliko se v državnih institucijah zapravi denarja. Samo za novoletne sprejeme in fešte, ga bodo župani porabili nekajkrat toliko.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.