https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Tudi v pomurskih mestih praznične lučke že prižigajo

07.12.2012 ob 15:00  

Adventne dekoracije, praznične lučke in obisk Miklavža oznanjajo, da je veseli december v polnem zagonu, piko na i pa bodo božičnemu mesecu dala okrašena in razsvetljena naselja. V marsikaterem kraju v Pomurju so lučke že prižgali, mi pa smo preverili, kako bodo letos okrašena pomurska mesta in kdaj bodo zasvetile lučke.


Lučke v Lendavi že prižgane

V Lendavi so se okraševanja mesta lotili po že utečenem sistemu iz preteklih let, tako ga vsako leto dopolnijo s kakšnimi malenkostmi. Po mestu že svetijo svetlobne verige s kroglami v parku, nekatere stavbe pa krasijo svetlobne cevi. S svetlobnimi verigami je okrašena tudi platana pri cerkvi, na kostanjih pri cerkvi in drevju pred nogometnim igriščem DOŠ I pa so obešeni lampijoni. V Lendavi so postavili in okrasili pet smrek, pri njihovi okrasitvi pa so pomagali tudi obe osnovni šoli, vrtec in Eko-Park. Okrasitev zaključujejo svetlobne zavese na Sinagogi in Mestni hiši, na kandelabrih ulične razsvetljave pa so nameščena svetlobna telesa v obliki zvezd.

Tudi letos so v Lendavi v okraševanje mesta vključili tamkajšnje najmlajše, ki so izdelali izdelke in okrasili smrečice po mestu ter na tak način tudi sami prispevali k prazničnemu vzdušju. Lučke v Lendavi že svetijo, stroške okraševanja pa so letos ovrednotili na 8.400 evrov.

Foto: Arhiv Pomurec.com

V Gornji Radgoni že po ustaljenem načinu

V Gornji Radgoni bistvenih sprememb pri okrasitvi mesta ne načrtujejo, okrasitev pa zajema novoletno razsvetlajvo kandelabrov javne razsvetljave ter okrasitev smrek in dreves v centru mesta pri občini. Za montažo, demontažo in vzdrževanjem obstoječih okraskov bodo letos porabili približno 5.000 evrov, lučke pa bodo zagorele do 10. decembra.

Ljutomer: lučke na smrečici bodo prižgali v ponedeljek

Ljutomer bo letos okrašen na 17 različnih mestih. Novost bo letos predstavljala svetlobna cev na objektu Segrap in okrasitev Starega trga. Za montažo in popravilo starih obeskov ter nakup novih okraskov bodo v Ljutomeru odšteli 6.300 evrov. Lučke po mestu sproti že prižigajo, smrečico na Glavnem trgu pa bodo dokončno okrasili otroci v ponedeljek, 10. decembra, ko bodo tudi prižgali lučke na njej.

In Murska Sobota?

Kakšne novosti načrtujejo pri praznični okrasitvi v Murski Soboti in koliko bo ta okrasitev stala, pa nam po sedmih dneh iz Mestne občine Murska Sobota še niso uspeli odgovoriti.

    Komentarji

    1. gost
      08.12.2012 ob 17:24 pištek gost

      razen v m soboti ni denarja..........

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.