https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Luč miru iz Betlehema prispela v Gornjo Radgono

Gornja Radgona, 17.12.2012 ob 7:00  

Luč miru iz Betlehema, ki so jo predstavniki več slovenskih organizacij k nam že dvaindvajsetič prinesli z Dunaja, letos prihaja z geslom Z roko v roki. Tako so včeraj v Gornji Radgoni, poleg Ljubljane in Kopra, pripravili regijski sprejem luči, ki ga je pospremilo božično rajanje na trgu in maša, ki jo je vodil murskosoboški škof Peter Štumpf.


V Gornji Radgoni se je zbralo okoli 150 skavtov iz celotne mariboske regije ter bližnjih župnij. Prav v Gornjo Radgono je namreč prispela Lučka miru iz Betlehema, ki simbolizira širjenje miru, strpnosti in dobrih želja med vsemi ljudmi sveta. Gre za regijski sprejem plamena na področju celotnega severovzhoda države. Le tem bodo do božiča sledili še lokalni sprejemi, saj organizatorji želijo, da bi luč prišla v številne slovenske domove. Mladi bodo plamen delili tudi po različnih ustanovah.

Na trgu je tako od 14.30 ure dalje potekalo božično rajanje, ob 16. uri pa je murskosoboški škof Peter Štumpf v Cerkvi Sv. Petra daroval Sveto mašo. Po maši je potekalo druženje ob glasbi.

Včerajšnje regijske sprejeme luči miru iz Betlehema je pripravilo Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, ki je tudi nosilec akcije v Sloveniji, sicer pa so v akciji sodelovali še Zveza tabornikov Slovenije, Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov ter člani Slovenske zamejske skavtske organizacije. Predstavniki omenjenih slovenskih organizacij, ki sodelujejo v akciji, so namreč v soboto na osrednji slovesnosti sprejema na Dunaju prevzeli plamen, ki ga vsako leto prižgejo v votlini Jezusovega rojstva v Betlehemu, ter ga prinesli v Slovenijo.

Letošnja poslanica z naslovom Z roko v roki poudarja, da osamljenost siromaši, srečanje in sloga pa bogatita ter pojasnjuje, da lahko samo s skupnimi močmi svet delamo lepši, srečnejši in bolj človeški. Na včerajšnjem dogodku je potekala tudi dobrodelna akcija, za pomoč pri odpravljanju posledic novembrskih poplav.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.12.2012 ob 16:09 ni važno gost

      bila ni sem

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.