https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

S projektom Podjetno v svet podjetništva 2013 do novih delovnih mest v Pomurju

Murska Sobota, 17.12.2012 ob 11:15  

Razvojna agencija Pomurske regije objavila javni poziv za izvedbo projekta Podjetno v svet podjetništva 2013, ki je namenjen mladim z višjo, visoko izobrazbo in magisterskim ali doktorskim naziv.


Usposabljanje in zaposlovanje mladih

Namen projekta je podjetniško usposabljanje mladih izobraženih brezposelnih oseb z namenom, da bi se po zaključku projekta samozaposlili, zaposlili v lastnem podjetju ali pri delodajalcu. Projekt se bo izvajal tudi v Savinjski in Goriški regiji. Cilji operacije, so zagotavljanje podpore, zlasti v obliki usposabljanja, mladim z višjo in visoko izobrazbo, ustvarjanje novih delovnih mest v podjetništvu in zaposlovanje mladih. Operacijo delno financira EU iz Evropskega socialnega sklada. Ciljna skupina so osebe, izbrane na podlagi javnega razpisa, ki imajo višjo, visoko izobrazbo, magistrski ali doktorski naziv in so prijavljene na zavodu za zaposlovanja kot iskalci zaposlitve. Operacija Podjetno v svet podjetništva se bo izvajala do konca leta 2013 na območju celotne Slovenije. Del operacije je tudi izvedba omenjenega javnega poziva in realizacija operacije za prvih 10 udeležencev iz Savinjske, Pomurske in Goriške regije.

Delo v operaciji bo potekalo v omenjenih regijah v skupinah s po desetimi udeleženci, ki bodo v petmesečnem obdobju, ko bodo zaposleni na razvojnih agencijah, pod vodstvom mentorjev razvili svojo poslovno idejo, pripravili poslovni načrt za ustanovitev podjetja in se usposabljali za podjetniško kariero ali večjo zaposljivost. Pri tem je cilj vsakega udeleženca, da v enem letu po zaključku usposabljanja ustanovi lastno podjetje, se samozaposli ali zaposli pri drugem delodajalcu.

Foto: sxc.hu

Razvijanje podjetniških idej s ciljem samozaposlitve

Namen javnega poziva je izbor udeležencev, ki bodo vključeni v operacijo. Usposabljanje traja pet mesecev in v tem času bodo udeleženci v razvojnih agencijah redno zaposleni. V tem obdobju jim pripada plača v višini minimalne plače in vsa nadomestila, ki pripadajo delavcu skladno z veljavno delovnopravno zakonodajo. S 1. februarjem se začne vključevanje v operacijo.

V obdobju peteih mesecev bodo kandidati na podlagi identificiranih podjetniških idej individualno ali v skupinah razvijali podjetniške ideje s ciljem samozaposlitve, zaposlitve v svojem podjetju ali zaposlitve pri drugih delodajalcih. Kandidati morajo v tem obdobju pripraviti poslovni načrt bodočega podjetja oz. druge pravne oblike, njihova uspešnost pa se bo spremljala v obdobju enega leta po zaključku usposabljanja.

 

Regionalna razvojna agencija Mura v sredo, 19. decembra ob 13.00 uri organizira javno predstavitev objavljenega javnega poziva za vključitev v operacijo Podjetno v svet podjetništva 2013 - pomurska regija. 

Predstavitev za potencialne udeležence v operaciji se bo odvila v prostorih Kluba PAC, Lendavska ulica 5A, 9000 Murska Sobota (4. nadstropje).

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.