https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

3. Keksijada v Radencih

Radenci, 17.12.2012 ob 13:45  

December je čas, ko v DOSOR-ju v Radencih zadiši po cimetu, vaniliji in drugih dišavah potrebnih  za peko keksov, ki jih gospodinje pripravljajo skupaj s stanovalci. Tako so minuli petek pripravili že 3. Keksijado.

Že v sredo je zadišalo po vseh osmih etažnih kuhinjah, kjer so gospodinje ob pomoči stanovalcev zamesile različno testo, izrezovale in pekle kekse različnih oblik in okusov. Priprave na dogodek so se začele že mesec pred tem, z iskanjem receptov pri babicah, starejših sosedah, skratka vsaka je želela nekaj posebnega. Ustvarilo se je pravo »zarotniško« vzdušje med gospodinjami, ki  si medsebojno ne izdajo  receptov. Tako se le redko zgodi, da bi na kateri od etaž pri peki uporabili enak recept oz. da bi bila dva izdelka enaka.

Sklepni del Keksijade je bil v petek, ko je svoje mnenje povedala tudi strokovna komisija. Imela je kar zahtevno nalogo, saj se je težko odločala ter na koncu odločila, da so vsi sodelujoči zmagovalci. V pojasnilo je vodja kuhinje v DOSOR-ju, Marko Gumilar, ki je že tretje leto član komisije, povedal, da je takšna odločitev sprejeta soglasno, saj so keksi vsako leto bolj profesionalno pripravljeni tako po okusu kot vizualno. Nekoliko je zaradi dekoracje izstopal le krožnik sladkih dobrot drugega nadstropja. Seveda pa tekmovanje za »najboljši keks« še zdaleč ni osnovni namen Kekisjade. Vključenost, povezanost ter senzorični užitki so edini in bistveni namen dogodka, za katerega vsak prispeva po svojih močeh. 

Sklepno prireditev je vodila in program povezovala vodja zdravstvene nege Tatjana Geč, ki je svojo nalogo izvrstno opravila. Za prijetno druženje so poskrbeli "Mladi Štajerci", ob njihovih zvokih pa so zaplesalo stanovalci in zaposleni. 

Ideja za Keksijado se je porodila vodji gospodinj Lidiji Vitez pred tremi leti, ki pravi, da so njene punce idejo posvojile in vzele zelo resno ter tudi letošnjo keksijado izpeljale zavzeto in profesionalno, in to ob vseh vsakdanjih delovnih obveznostih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.