https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Predpraznično vzdušje tudi za paciente v soboški bolnišnici

Murska Sobota, 18.12.2012 ob 8:00  

V Splošni bolnišnici Murska Sobota tudi letos skrbijo za predpraznično vzdušje med pacienti. Z vrsto različnih dogodkov pacientom prinašajo predbožično in prednovoletno vzdušje in na ta način skrbijo ne le za strokovno plat svojega poslanstva, ki je zdravljenje pacientov, ampak tudi za tisto, čisto človeško plat.


Tako so že minuli teden pripravili srečanje Skupine za samopomoč pri dojenju, ki združujejo prostovoljke, ki s svojim znanjem in izkušnjami pomagajo mladim mamicam. Za vse otroke, ki so hospitalizirani na otroškem oddelku soboške bolnišnice, so pripravili prihod Božička z obdarovanjem, v sredo pa bodo v sodelovanju s Srednjo zdravstveno šolo Rakičan pripravili zborovsko petje za vse nepokretne bolnike, ki se podobnih dogodkov znotraj bolnišnice ne morejo udeležiti. Prav tako v sredo bo v veliki avli tradicionalen predbožični koncert Mešanega pevskega zbora Štefan Kovač za pacienta in zaposlene, na sam božični dan pa za bolnike, ki bodo hospitalizirani prav na ta dan, v sodelovanju s KUD-om Bratonci pripravljajo praznično božično petje.

Kot sporočajo iz bolnišnice, se vodstvo Splošne bolnišnice Murska Sobota zaveda, kako pomemben je oseben pristop do bolnika in da je le-ta v teh predprazničnih dneh, ko se ljudje družijo in zabavajo, pomemben za nekoga, ki zaradi spleta okoliščin pristane v bolnišnici. Z različnimi dogodki tako poskrbijo, da tudi njihovi pacienti v tem času začutijo prijeten duh veselih dni in da jim na ta način lajšajo in krajšajo dni, ki jih preživljajo v bolnišnici.

    Komentarji

    1. gost
      18.12.2012 ob 16:51 dr.vseved gost

      praznično vzdušje imajo samo glavni raznih oddelkov,ka se v jedilnici nažirajo,medtem pa navadna raja mora delati,pa vseeno niso nič vredni.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.12.2012 ob 20:33 fifi gost

      Ej kak te dr.vseved nej sran ka takše negativizme širiš.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.12.2012 ob 20:50 pacijent gost

      Lejko jih je sram,ka niti deci (4.letniki)ka majo tan prakso po en mesec, vsaki razred, nemrejo malice dati ka si morejo dijaki sami kupiti ali pa seuf prinesti,ovak za izkoriščavanje pa so dobri.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.12.2012 ob 22:14 Fifi gost

      Pa tudik če so jin malice nej dali so nikaj nej prikrajšani,ka če majo za cigaretline (Marboro) majo tudik za to eno malico itak pa majo večina preveč kil.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.12.2012 ob 6:26 ka gost

      mujcek de pripelo gospodicno hocevar?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.12.2012 ob 8:18 mamica gost

      Moram se oglasiti in povedati, da je za mano najtežje obdobje, zbolela je naša mala hčerka. Sprejete sva bili v bolnišnico, včeraj na srečo in vso uspešno zdravljenje odpuščene. A ZDRAVNIKI IN SESTRE so se tako zelo potrudili, da je bilo znosno bolanemu otroku, zdravljenje uspešno in v ponedeljek - zares, vsaka čast bolnišnici je vse bolne otroke na oddelku obiskal Božiček, otroci iz šole so pripravili igrico, bolnišnica je otroke obdarovala s skromnimi darili.. kako so bili veselii! če bi videli iskrice v očeh teh malih bolnih otrok, pa ne bi pisali takih grdih reči o bolnišnici. TIsti, ki smo jo potrebovali vemo,kaj takrat pomeni. In hvala vsem sestram, dr. Roškarju za vso podporo, prijaznost in pomoč.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.