https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pohodništvo in kolesarjenje brez meja obogatilo turistično ponudbo Pomurja

Murska Sobota, 18.12.2012 ob 8:51  

Z decembrom se zaključuje projekt Rekreacija v naravi – pohodništvo in kolesarjenje brez meja oz. Hiking & Biking. Projekt, v katerem so se združila regionalna področja Pomurja, Podravja, Koroške v severovzhodni Sloveniji in celotno regionalno področje Štajerske v Avstriji, je povezal omenjena območja kot celovito počitniško destinacijo ter vzpostavil skupno promocijo njihove turistične ponudbe.


Promocija tudi preko znamke »I feel Slovenia«

Marketinške aktivnosti projekta Hiking & Biking so dosegle več kot 140 milijonov potencialnih turistov po Evropi. Poudarek na promociji v državah Avstrija, Slovenija, Nemčija, Madžarska, Češka, Slovaška, Nizozemska in Italija je prinesel zanimive rezultate: največ obiskovalcev spletne strani je presenetljivo iz Češke, Madžarske, Italije in Nizozemske. Kolesarjenje in pohodništvo predstavljeno skozi dve obstoječi, dobro poznani tržni znamki – »I feel Slovenia« in »Steiermark«. Velik poudarek pri promociji namenjen tudi kulinariki obeh projektnih območij.

V okviru projekta »Rekreacija in turizem brez meja – Hiking&Biking« sta od leta 2009 naprej na evropskem turističnem zemljevidu skupaj nastopili dve prepoznavni tržni znamki »Steiermark« in »I feel Slovenia« in skozi številne promocijske aktivnosti gradili na prepoznavnosti območja sodelovanja.

Najbolj radovedni so bili Čehi

Promovirale so se različne izbrane ture in kraji, zanimivi za pohodnike, kolesarje in ljubitelje nordijske hoje. Tako je spletna stran projekta hiking-biking.net ali hiking-biking.com, ki je bila vzpostavljena junija 2010 imela največ obiskovalcev iz Češke (24%), nekaj manj iz Madžarske (22%) in 18% iz Italije. Sledile so države Nizozemska, Avstrija, Belgija, Slovenija, Nemčija in Slovaška. Daleč največ uporabnikov, glede na vloženo marketinško komuniciranje, tako »prihaja« iz vzhodnega dela Evrope.

Promocijske aktivnosti, katerim se je namenjalo največ pozornosti, so bile objave na spletnih straneh, v brezplačnikih (Žurnal, Woche), v številnih specializiranih kolesarskih in pohodniških revijah kot so Trekkingbike in Alpin (Nemčija), Op Pad in Outdoor (Nizozemska) in drugih specializiranih revijah (Avstrija, Nemčija, Slovenija). Poleg tega so promocijo izvajali preko predstavitev različnih zloženk in promocijskih brošur ter predstavitev na sejmih, študijskih potovanjih novinarjev, tiskovnih konferencah in delavnicah, s katerimi se je doseglo več kot 140 milijonov potencialnih turistov. Ključno aktivnost promocije pa je v vseh pogledih odigral E-marketing.

Pomurje prepoznavno po kolesarjenju in pohodništvu

Kot sporočajo iz Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota, ki je bil vodilni partner projekta, danes lahko rečemo, da je Pomurje kot ena izmed regij, ki je sodelovala v projektu, bolj prepoznavna kot destinacija za kvalitetno kolesarjenje in pohodništvo, s številnimi označenimi turističnimi potmi. Severovzhodni del Slovenije tako skupaj z avstrijsko Štajersko tvori nov povezovalni turistični produkt, pripravljen za nove turiste iz različnih držav, katerim bo seveda potrebno ponuditi, poleg dobrih označenih kolesarskih in pohodnih poti, tudi kvalitetne informacije, dobro kulinariko in zavest, da se obnašajo odgovorno in trajnostno, v skladu z razvojem sicer že dobro poznanega, pa vendar še premalo prakticiranega odgovornega turizma.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.12.2012 ob 20:58 JANEZ gost

      HITRI STE VIJ POMUREC PIZDO VPA ZIMA DE ZA 3 DNI !!!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.