https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Rekonstrukcije cest v Murski Soboti naj bi se končale v četrtek

Murska Sobota, 18.12.2012 ob 11:46  

Cesto na Slovenski ulici in delu Lendavske ulice v Murski Soboti, ki jo je zima dodobra načela, so včeraj pričeli popravljati. V celoti odstranjujejo star asfalt, zvaljajo in na novo asfaltirajo. Rekonstrukcija ceste naj bi bila končana predvidoma do četrka.

Cestno podjetje Murska Sobota je že med vikendom od petka do nedelje ugotovilo, da so na regionalni cesti R2-441 odsek 1298 Murska Sobota - Gederovci, skozi mesto Murska Sobota nastale izrazite zmrzlinske poškodbe voziščne konstrukcije. Zato so že čez vikend skušali zagotavljati prevoznost s krpanjem z hladno asfaltno maso in postavitvijo opozorilne prometne signalizacije. Največje poškodbe so se pojavile na delu Lendavske ulice, na Slovenski ulici in delu ulice Štefana Kovača.

Kot nam je povedal Dejan Kropf, pomočnik vodje vzdrževanja z murskosoboškega cestnega podjetja, so takoj v skladu s koncesijsko pogodbo o rednem vzdrževanju državnih cest, s potrditvijo naročnika, pristopili k aktivnostim za vzpostavitev prevoznosti na tem odseku.

"Ker regionalna cesta skozi mesto Murska Sobota prevzema kar 11.300 vozil (PLDP, povprečni dnevni letni promet) in da bi zagotovili ustrezen nivo prometne varnosti in primeren nivo prevoznosti v zimskem času, smo se dogovorili da se izvede trajnejša sanacija poškodb na voziščni konstrukciji. Glede na to da asfaltna baza obratuje le še ta teden, kratkotrajne rešitve ne bi bile ekonomične in zadostne za vzpostavitev prevoznosti v tem času, saj bi po vsej verjetnosti morali izvajati kratkotrajne aktivnosti skozi celotno zimo, s čemer pa ne bi bil dosežen zadosten nivo prevoznosti in nivo prometne varnosti," je pojasnil sanacijo ceste Kropf.

Tako se bo izvedla obnova vozišča, v območju vseh poškodb, in sicer bo izveden ukrep: obnova oziroma odstranitev obstoječe asfaltne konstrukcije, na posameznih mestih zamenjava tampona in ponovna vgraditev kompletne asfaltne voziščne konstrukcije v izvedbi bitudrubirja in asfaltbetona v skupni debelini 11 centimetri.

Na Cestnem podjetju Murska Sobota računajo, da bodo z deli bomo končali predvidoma do  četrtka, 20. decembra, ocenjena vrednost del pa naj bi znašala 58.700,00 EUR.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.12.2012 ob 13:28 kar neki gost

      tau je sicer super, me pa zanima gda de se popravlo asfalt tude indre po občine nej samo pred občinof

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.12.2012 ob 16:00 Joghy gost

      JA tak kak recimo na lendavski pri semafori. Pa toga enostavno ne razmin zakoj so samo sredino ceste zrezali gor, pa asfalt na nouvo potegnili ka pa levo pa desno drujgo Zimo?

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.12.2012 ob 20:21 en.. gost

      itaq bojo samo malo neke zaflikale...če pa bi vse na novo naredle gda so že enkrat stroji tan pa bi mogoče blo kakih 10% dražje pa 10let mir....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.12.2012 ob 10:48 aa gost

      Temperature so kumaj nad nulo, uni pa asfaltejrajo cesto. či de tou kvaliteten asfalt san ge helikopter.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.12.2012 ob 0:21 gost gost

      Ojojojoj, sam asfalt ni problem pi nizkih temperaturah. Bolj problematično je, da se to sploh dela tako ad hoc. Če se že nekaj dela, bi se naj pristopilo celovito. To pomeni, da se na novo naredi tudi vsa infrastruktura pod cesto. To pomeni, da se razkoplje in na novo položi kanalizacijo, vodovod in vse energetske in telekomunikacijske vode, robnike, pločnike in cestno razsvetljavo in še kaj, kar spada zraven. Očitno pa je trenutna sanacija samo malo večje vzdrževanje, kot pa celovita rekonstrukcija. Rekonstrukcija je tisto, kar sem navedel. Zato je to sedaj sizifovo delo. Škoda denarja za take preplastitve.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.