https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Sekolovnikova ostaja direktorica RIS Rakičan, Celec ni dobil zadostne podpore

Murska Sobota, 18.12.2012 ob 14:56  

Mestni svetniki mestne občine Murska Sobota (MOMS) so danes nadaljevali 14. redno sejo, ki jo je župan Anton Štihec oktobra prekinil tik pred imenovanjem Roberta Celeca za direktorja zavoda RIS Dvorec Rakičan.

 

Na nadaljevanju 14. seje so mestni svetniki MOMS obravnavali kadrovske zadeve, na kateri so se odločali o novem direktorju zavoda RIS Dvorec Rakičan. Župan Anton Štihec je že v uvodu zahteval od predsednika kadrovske komisije, dr. Mitje Slavinca, dodatna pojasnila v zvezi z izbiro kandidata. Župan je namreč ugotovil, da se je v postopku izbire zgodila marsikatera kršitev, saj naj bi svet zavoda RIS med drugim ravnal v nasprotju s sprejetim odlokom.

MOMS je ugotovil kršitve pri razpisu

Sabina Gutalj, pravnica MOMS, je ugotovila kršitev razpisnega roka, saj je bil objavljen v več medijih z različnimi datumi in je po njem zaradi tega prišlo do kršitve zakonskega roka za dopolnitev vlog in posledično kandidati niso imeli možnost pritožbe v roku, kar sama označuje kot absolutno kršitev pogojev razpisa. Župan je nato pojasnil, da je dobil pritožbo enega izmed kandidatov, ki je na delovnem sodišču sprožil spor glede postopka izbire. Dr. Mitja Slavinec, predsednik komisije, je zanikal, da bi komisija slabo opravljala delo, saj so nekatere vloge bile napisane na roko na eni sami strani. Prav tako se nihče ni pritožil na komisijo.

Svetniki Roberta Celca niso izglasovali

Robert Celec je na začetku izjavil, da bo odstopil takoj, če bo delovno sodišče odločilo, da je bilo imenovanje nezakonito. Nato je predstavil svoj program, kjer je opisal  institucijo in nadaljnjo vizijo, ki zajema uporabno znanje in interdisciplinarnost. Prav tako  je dal pobudo, da bi razvijali turizem, saj ima dvorec 14 sob. Izziv mu predstavlja tudi »oživitev dogajanja v dvorcu, saj bi se kaka dejavnost soboškega poletja lahko odvijala v samem dvorcu«. V predstavitvi je napovedal tudi, da bo v gradu organiziral noč čarovnic.  

Župan je nato predlagal, da se o kandidatu Robertu Celecu glasuje tajno. Tako so mestni svetniki na tajnem glasovanju izglasovali, da Robert Celec ne bo novi direktor zavoda RIS Dvorec Rakičan s 11 glasovi za in 11 glasovi proti, en glas je bil neveljaven.  

Spomnimo

V oktobru je župan Anton Štihec tik pred točko dnevnega reda o glasovanju o soglasju k imenovanju direktorja javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan, sklicujoč se na 34. člen Poslovnika, sejo prekinil z obrazložitvijo, da se bo ta točka nadaljevala pred redno novembrsko sejo mestnega sveta. Poslovnik v 34. členu natančno opredeljuje razloge, zaradi katerih se seja lahko prekine: »Če je na podlagi razprave treba pripraviti predloge za odločitev ali stališča.« ali »če je to potrebno zaradi odmora, priprave predlogov po zaključeni razpravi, potrebe po posvetovanjih, pridobitve dodatnih strokovnih mnenj.« ali če seja ni več sklepčna. V konkretnem primeru sicer ni nastal nobeden od teh razlogov, saj do razprave pri tej kadrovski točki takrat ni prišlo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.12.2012 ob 15:32 opa gost

      Nemoreš,verjet :-),ha ha zdaj do verjetno v velki koaliciji iskali grešnika keri je nej bil ZA.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.12.2012 ob 15:35 ges gost

      redna komedija

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. mix
      18.12.2012 ob 16:43 mix

      Dejstvo je,da dvorec RIS v svojem poslanstvu nazaduje in, da se ne dogaja nič novega oz. takšnega, da bi vzbudilo zanimanje širšega kroga ljudi. Vse to pa je odvisno od vodstva, ki se očitno zadovolji s tem, kar je. Zato bi bilo prav, da bi prišli novi ljudje, ki bi znali dogajanje v dvorcu razgibati. In Celec je očitno imel dober program, prav zato pa je bil trn v peti vsem tistim, ki se zadovoljijo s povprečjem, kakršno je. Škoda. Sicer pa se je težko znebiti občutka, da je to še en manever, ve se koga in njegovega lobija.

      15 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.12.2012 ob 17:00 mix 1 gost

      mix a ti je nej malo čudno,če bi tak dober plan za dvorec mel ka bi ga še v lastni koaliciji podprli ?Dosedaj so še vedno dosegnoli ka so ščeli saj imajo večino gnes pa na enkrat nej ?Verjetno so ništerni doumeli v kakšni koaliciji so in da jih ulica ne podpira.Vsaka van čast keri ste bili PROTI.Me pa zanima na keron raspisi de zdaj kandidero,san siguren ka de to v kratkem in de pa veselo v mestnem svetu.

      9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.12.2012 ob 17:03 ccc gost

      Ka Badi je po nouvon mestni svetnik ka tan odzadaj tak pametno sidij? :)

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.12.2012 ob 17:18 egvrbr gost

      meni pa se tej celec ne vidi, deluje kot da se njemi ide samo za dobro službo.on bi meu soboške dneve pa noč čarovnic v gradi, tao je samo koperanje,tao se deca včijo v srednji ekonomski šoli........naj izumi toplo vodo za grad oziroma nekaj novega, nej pa ka bi samo neka selo v grad, pa pobiro zasluge, v bistvi pa delo nika....

      13 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.12.2012 ob 22:28 matri gost

      Da vidiš soboški mestni svet ti je vse jasno podobni smo ala Tadžikistan pa mislen ka so še tan bole sposobni sramota pa še enkrat sramota....

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.12.2012 ob 12:05 joco gost

      Temu Celecu je enkrat potrebno dati službo in se naj potem izkaže, ne da se mu sodi vnaprej. RIS je ravno primeren, ker ne more narediti kakšne večje škode. Če je Šteiner dober za načelnika UE, potem je Celec več kot dober za RIS.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.12.2012 ob 12:50 mix 2 gost

      Ha ha, kdo je pa še na politično imenovano mesto s programom prišel? A ni malo prezgodaj za pustne norčije?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.12.2012 ob 15:31 gelibar gost

      Zanimivo, načelnik UE izbran kot za šalo, kljub nedvomno z najmanj referenc, v RISU pa zavrnjen tako perspektiven kandidat, ki ima jasno vizijo zavoda in enormono izkušenj s področja turizma, izobraževanja, pridobivanja evropskih sredstev... Škoda, bo treba vztrajati še naprej in upati, da se tudi trenutno NEDOTAKLJIVIM čas izteka :-)

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      19.12.2012 ob 16:49 dsgg gost

      asgah

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      20.12.2012 ob 0:45 GOTOF JE gost

      Se je že kateremu kaj zameril in ga iz faušije ni potrdil. Štihec pa muje dobro nastavil past, ko je predlagal tajno glasovanje. Če bi bilo javno glasovanje, se glasuje drugače. Sicer me pa zanima, če je kak odstotek direktorjev Javnih zavodov v Sloveniji sploh kaj prida. Večina itak ne ve zakaj so tam. Glavno, da je dobra plača.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.