https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Teleing namesto za poslovna darila namenil sredstva v dobrodelne namene

Ljutomer, 18.12.2012 ob 15:11  

V podjetju Teleing d.o.o. so letos že tretjič zapored namesto poslovnih daril denar namenili v dobrodelne namene. Tako je na današnji novinarski konferenci Janez Smolkovič, direktor Teleinga, Jožici Mikić Horvat, predstavnici Zveze prijateljev mladine Slovenije, podelil sredstva v višini 3000 evrov. Ta bodo namenjena reševanju eksistenčnih težav otrok v šestih družinah na območju Pomurja in Podravja. 


Zveza prijateljev mladine Slovenije je na podlagi mnenj Centrov za socialno delo predlagala šest družin iz območja petnajstih občin, ki jim bodo namenili ta sredstva. V Teleingu so se odzvali tudi na novembrske poplave, tako so prejšnji mesec nakazali donacijo občini Gorišnica v višini 1000 evrov, kot pomoč za odpravo posledic katastrofalnih poplav.

Že od leta 2008 pa čez vse leto izvajajo dobrodelno akcijo »Poveži se«, v okviru katere zbirajo staro računalniško opremo. Obnovijo in sestavijo uporabno in jo podarijo tistim, ki si je ne morejo kupiti, za vso ostalo opremo pa poskrbijo za ekološko neoporečno odlaganje. V letošnjem letu so tako zbrali 22 računalniških monitorjev, 9 ohišij, 4 tipkovnice in 3 tiskalnike. Uspeli so sestaviti štiri delujoče računalnike ter jih podarili tistim, ki si jih sami ne morejo kupiti.

Podjetje Teleing je tudi drugače vpeto v lokalno območje. Že drugo leto so glavni sponzor ŽNK Teleing Pomurje Beltinci, ki je v prejšnji sezoni osvojil naslov državnih prvakinj. Pomagajo pa tudi drugim društvom, tudi z Društvenim paketom, ki so ga začeli ponujati leta 2011 in v katerem neprofitnim društvom zagotavljajo storitve televizije, interneta in telefonije za 9,99 evrov mesečno.

V Teleingu uspešno zaključujejo leto 2012

Smolkovič je povedal nekaj besed o letošnjem letu v podjetju Teleing. Teleing, ki ima 29 redno zaposlenih, uspešno zaključuje poslovno leto, saj so prihodke od prodaje povečali za več kot 15 odstotkov. Rast prihodkov je predvsem posledica rasti števila njihovih naročnikov širokopasovnih storitev elektronskih komunikacij.

V letu 2012 so v podjetju Teleing dosegli zastavljene cilje in uspešno zaključili načrtovane investicije. Tudi letos so vsa razpoložljiva sredstva investirali v gradnjo optičnih omrežij in omrežno opremo na področju vseh petnajstih občin, kjer ponujajo svoje storitve. Znesek vseh izvedenih investicij v tekočem letu bo večji od 850.000,00 evrov brez DDV.

Novost v podjetju je mobilna telefonija, ki so jo začeli ponujati v mesecu oktobru. Tako so zaokrožili asortiman njihovih telekomunikacijskih storitev s celotnim naborom fiksnih in mobilnih telekomunikacij po konkurenčnih cenah.

Načrti za prihodnje

V Teleingu načrtujejo nadaljevanje z investicijami v lastno optično omrežje. Do leta 2020 načrtujejo, da bodo v celoti nadomestili obstoječa bakrena omrežja kabelske televizije z novim optičnim omrežjem. Obstoječim naročnikom v omrežjih kabelske televizije, ki so s svojimi sredstvi enkrat že financirali gradnjo omrežij kabelske televizije, želijo zagotoviti preklop na optično omrežje po ugodnih pogojih. 

                                                                         Janez Smolkovič, direktor Teleinga                                                                                                                                                                                                               

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.12.2012 ob 16:24 Nina gost

      Pohvalno!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.12.2012 ob 17:03 Gostja gost

      Pozdravljam to plemenito odločitev! Veseli smo, da imamo takšnega ponudnika. Le tako naprej.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.12.2012 ob 10:07 Razkrižonec gost

      Res, vredno vse pohvale. pa saj ni prvič s strani Teleinga.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.