https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Romski svetnik Rudaš za preimenovanje vrtca na Pušči, s tem se ne strinjajo vsi

Pušča, 20.12.2012 ob 7:00  

Vrtec Romano na Pušči obstaja že petdeset let, obiskujejo ga pa tako romski, kot tudi neromski otroci. Romski svetnik Darko Rudaš se zavzema za preimenovanje v Vrtec Mavrica, češ da je potrebno storiti korak naprej, tej pobudi pa niso naklonjeni ne krajani Pušče, ne murskosoboški župan Anton Štihec, razloga, zakaj bi spremenili ime, pa ne vidi tudi ravnateljica vrtca Murska Sobota Bernardka Marič.

Nekateri krajani Krajevne skupnosti Pušča so se kar nekaj časa spraševali o tem, kako naj bi se Vrtec Romano v prihodnosti preimenoval v Vrtec Mavrica in zakaj. Krajani Pušče so v odprtem pismu, ki so ga naslovili na občinski Svet MO Murska Sobota, župana MO Murska Sobota Antona Štihca, upravo vrtca Murska Sobota, Krajevno skupnost Pušča in medije pozvali oblast MO Murska Sobota, "da v imenu vseh, ki so bili zaslužni za ustanovitev, razvoj in ponos, predvsem pa mnogih generacij romskih otrok, ki so vrtec obiskovali, ne dovoli spremembo imena vrtca Romano samo zato, ker si to želita Aljoša in Darko Rudaš."

V odprtem pismu še navajajo, da KS Pušča in romski svetnik Darko Rudaš nikogar nič ne vprašajo in delajo vse po svoje, potem pa jih zasujejo z dezinformacijami, hkrati pa krivdo v primeru neuspehov prevalijo na MO Murska Sobota in župana. "Vrtec je namenjen otrokom, tako romskim kot neromskim. Krajani Pušče smo ponosni, da mnogi starši neromskih otrok vključujejo svoje otroke v enoto vrtca Romano, kar je dokaz, da jih ime Romano nič ne moti," je še zapisano v pismu.

Rudaš: Vrtec prerasel okvir, da bi bil poimenovan po neki pripadnosti

Ko smo romskega svetnika Darka Rudaša vprašali, zakaj naj bi se vrtec preimenoval, nam je povedal sledeče: "Pred petdesetimi leti je bil ta naziv Romano na mestu. Vendar se je v teh petdesetih letih situacija tako vsebinsko kot funkcionalno spremenila, da skoraj terja spremembo imena. Če prevedem kaj pomeni romski vrtec, to pomeni ciganski vrtec, torej ne želimo si, da bi otroci, ki hodijo v ta vrtec bili poimenovani z predznakom, še posebej zaradi tega ker je prej veljalo, da v ta vrtec ne bo možno vpisati neromskega otroka, danes pa imamo vpisanih 14 neromskih otrok, kar pomeni da je ta vrtec prerasel okvir, da bi bil poimenovan po neki pripadnosti," meni Rudaš.

Romski svetnik še pravi, da je potrebno vso spoštovanje do staršev neromskih otrok, ki na nek način imajo tudi ta interes in da so že v dogovoru tako z županom, s stroko kot tudi s starši, da bomo kmalu pristopili k temu postopku preimenovanja vrtca. "Seveda bo pa prej stekla ena široka razprava in če bo takrat interes, da to naredimo, bomo naredili. Če bodo starši in če bo stroka rekla drugače, bomo to tudi upoštevali. Ne gre se za to, da bi se sramovali našega predznaka ampak treba je upoštevati, da je vrtec prerasel okvir in temu je treba slediti."

Na vprašanje, kaj meni ravnateljica o spremembi imena, nam je Rudaš odgovoril, da je ravnateljica podala pobudo na naslov župana, tako, da tudi sami pač iščejo pristop k preimenovanju.

Štihec: Za spremembo imena obstaja določena procedura, ki mora potekati po predpisani poti

Župana Mestne občine Murska Sobota Antona Štihca smo najprej vprašali, če je v mestnem svetu predlagan predlog o preimenovanj vrtca Romano na Pušči, kar nam je pritrdil in dodal, da je predlog predlagal romski svetnik Darko Rudaš. Župan meni, da ne more en predstavnik, pa čeprav je romski predstavnik, preskočiti zakonsko določenih predpisanih postopkov, kot je to določeno v sprejetem odloku o vrtcu Murska Sobota in da so v tem odloku zapisane enote in tudi Romano je ena izmed ostalih enot.

"Mi moramo predhodno spremeniti odlok, na mestnem svetu sprejeti sklepe, vse se pa lahko začne na pobudo vrtca. Se pravi, ko dobim dopis od ravnateljice vrtca, soglasje sveta vrtca Murska Sobota in ko na mestnem svetu sprejmemo spremembo tega odloka. To je prava pot, legalna pot in pravilna pot. Ne more pa si nekdo tako na hitro zmisliti, zdaj bomo pa spreminjali ime. Želje nekaterih so in želje so legitimne, vendar pa se morajo upoštevati predpisane poti, ki so," pravi Štihec in dodaja še, da po njegovem mnenju sprememba imena ni potrebna, zakaj bi se sramovali imena Romano.

"Jaz vedno pravim vsem Romom, ne se sramovati, da ste Romi, bodite ponosni na to kar ste, saj tisti ki smo dobro misleči in tolerantni, to znamo spoštovati. Kar se tiče spremembe, pobude so, želje so, vendar ko bo prišla pobuda po uradni poti in ko bomo imeli večinsko stališče krajanov Pušče, potem se bo po predpisanih postopkih odločalo," še pravi murskosoboški župan.

Ravnateljica vrtca ni dala uradnega predloga za preimenovanja, ampak samo pobudo na željo nekaterih staršev in zaposlenih

O celotni zadevi smo se pogovarjali tudi z ravnateljico vrtca Murska Sobota Bernardko Marič, ki nam je v svoji izjavi o preimenovanju vrtca na Pušči povedala, "da sama uradnega predloga za preimenovanje županu še ni poslala, ampak samo pobudo o spremembi imena na željo nekaterih staršev in zaposlenih v enoti Romano."

Kot sama pravi ne ve, zakaj bi spreminjali ime vrtca na Pušči, ki ima dolgoletno zgodovino. Sama je v romskem slovarju preverila kaj pomeni beseda "Romano", ta beseda pomeni Rom. In seveda če je vrtec Romano v romski skupnosti in ima dolgoletno tradicijo, ni potrebe za preimenovanje, meni Maričeva, ki dodaja, da tudi na svetu vrtca Murska Sobota je bil predlog o preimenovanju enote Romano zavrnjen.

Enota vrtca Romano Pušča je vrtec z dolgoletno zgodovino in je prvi romski vrtec na svetu, ki ima certifikat kakovosti - SIQ in je prav tako edini romski vrtec na svetu, ki je imetnik zelene zastave in s tem tudi član mednarodne družine ekovrtcev in ekošol sveta.

Da je nastal vrtec Romano na Pušči imajo zasluge mnogi neromi kot tudi seveda Romi. S tem vrtcem so gradili svoj ponos. Zato se krajani Krajevne skupnosti Pušča že nekaj časa sprašujejo zakaj bi vrtec preimenovali in kaj manjka imenu Romano?

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.12.2012 ob 7:35 rom gost

      Vrtec se nede preimenoval,naj ostane tak kak je,vejpa te na Pušči nemo meli nika,nikšo zgodovino,pa ka tej RUDAS,PA ALSOSA,nemreta dva tou napravte,ka se van slabo pijse,

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.12.2012 ob 9:11 juz gost

      pa ka je tej rudaš nouri

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.12.2012 ob 10:03 KIRI gost

      EH KA DO ZAPREJTI JIN VRTEC ČE NEDO UBOGALE TAK MAJO VSE ZAŠENKE VRTCE ŠAULE PA VSE ....SMRDUHE ENE!!!

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.12.2012 ob 10:16 lepi gost

      Telko ka te znali Rudaš je Cigan vij ste pa politični Romi in to je to ge je zdaj Srbski doktor Muc, ka ta se svajuvala keri je rom in keri je cigan

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.12.2012 ob 10:19 marinka gost

      Meni je ime Romano totalno mimo in se čisto strinjam z vsemi, ki bi ga radi spremenili. ,saj še zdaleč ni več to samo romski vrtec,ampak vrtec vseh nas : romov in ne romov. gost -rom- a sploh razumeš kaj si hotel napisat? ..pa še to-ime Romano nima nič z zgodovino vrtca,ker je tudi produkt "pametnih" glav izpred 15let mogoče

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.12.2012 ob 10:47 gost raider gost

      Ge be samo tak pravo kak si lejko vij romi dopuščate ka lejko tau zvame dela ena in ista oseba, saj pa malo pomislite lidjej božje tou bi van lejko bilou v ponos ka že telko lejt mate svoj vrtec te pa en rudaš pa njegov sin se najdeta pa ščeta spremeniti imej vrtca ge tu ne vijden logike.Ja pa še neka ka ne pozaben tou ne dovolite rudašu ka de z cejlo vesjo vladoval pa vas noro pa van lago pa nej ste deca malo pomislite, kak van lejko en navaden človek komandera z cejlo vesjo.Tou mu ne dovolite več pa enkrat prite k sebi pa se ne dajte norite ka vas samo laže tej "vaš RUDAŠ".

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.12.2012 ob 10:48 ge gost

      Če spremeniš ime nekšne organizacije, bodisi društvo, vrtec, ustanovo, avtomatsko moreš spremeniti statut društva, vrteca, organizacije in s tem DOBIŠ DENAR, tak da verjetno zato tej tak premišlavlejo, ka do pa pejneze vlekli s toga v svoje žepke

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.12.2012 ob 10:55 starš gost

      in v čem je zdaj problem .... saj je pa vseeno kak se imenuje vrtec, glavno ka se naši otroci v njen dobro počutijo in smo mi starši zadovoljni z vrtcem in vzgojiteljicami....

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.12.2012 ob 11:12 gost raider gost

      Ge zdaj ne razmen ka pa tu Muca not vmešavlete saj pa on nema nič z ten tou sta vse skup skujala rudaš in njegov sinček tak ka ge neven ka pa vse skup mejšate če ne razmite ka preštejete.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.12.2012 ob 11:20 ;) gost

      strici iz ozadja med njimi tuj gej Muc

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.12.2012 ob 11:21 gost raider gost

      ja pa še neka gost starš ka pa ti skup motaš ka je vseeno kak se imenuje vrtec,tebe je še te sploj nej bilou gda so romi ta vrtec napravele tak da ni vseeno kak se imenuje če je zdaj 50 let dobro bilau ka se je imenoval vrtec Romano zakoj naj bi se zdaj imenoval Mavrica zato ka zdaj tude ne-romi obiskujejo vrtec te znače ka tou pomene ka so romi črni ne-romi bejle zato mavrica.Ka se zdaj koji k...... sramuje rudaš pa njegov p........ sin Aljoša saj pa oba sta obiskovala tej vrtec če se ne moten tak ka bw neka pišete če nemate pojma.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      20.12.2012 ob 11:31 marinka gost

      gost raider- vrtec se imenuje Romano mogoče 15let.sem delala tam pred 18leti in ni imel nobenga imena. ime sta mu dala takrat romani union in ena oh in sploh vzg. ,če se ne motim. To prenašanje odg. in pluvanje po Rudašu in Aljoši je pa prostaško in primitivno. s tem kažete svojo kulturo, razgledanost,..

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      20.12.2012 ob 11:51 mamica gost

      Sama sem obiskovala ta vrtec, sedaj ga pa obiskuje moj otrok. Pobudo za preimenovanje smo prenesli starši na občinskega svetnika. Sama pa lahko povem, da ime ne prinaša le spremembo imeno kot takega, vendar prinaša spremembo ki se že izvaja. Spoštovanje do drugih je vrednota, za katero si prizadevamo starši otrok ki obiskujejo vrtec Romano na Pušči.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      20.12.2012 ob 14:23 GOST RAIDER gost

      gost marinka ti si tak zaostala kak rudaš in njegov sin zakoj naj bi se moralo ime spremeniti na željo rudaša in njegovega sina saj pa ni njihov vrtec da bi ona dva lahko delala kaj hočeta.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      20.12.2012 ob 14:34 spš gost

      NEMRE EN ALJOŠA ZAMENJATE IMEJ,ZATO KA TRADIJA DE OSTALA,ŠTO JE TE ON PA NJEGOV OČA RUDAŠ,NEMRETA ONA NIKA,VRTEC ROMANO NAJ JE PA PIKA ,NETA PA DVA ČLOVEKA ODLOČALA,MIJ STAREJSI KA MAMO ŽE 50 LET SMO ODLI V VRTEC IN NEDE SE NIKA SPREMEJNILO,NAJ OSTANE NEKSA ZGODOVINA NA PUŠČI,TAK NIKA NEMAMO,IGRIŠČE OTROSKO SO NAPRAVLE NEKSO HIŠO,ZAKOJ KA SO DALI KEŠ V ŽEP,ZDAJ SE DECA NEMREJO NEJ SPILAT NEJ NC,NAPRAVLI SO IGRIŠČE ZA KOGA? SAMO ČLANI LEJKO ODIJO GOR,OVAČI JE KAK V ZAPORI ZAKLENJEN 24H:):)

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      20.12.2012 ob 14:47 Marinka gost

      gost Raider na tvoj nivo komunikacije se ne bom spuščala -o zaostalosti predvsem tvoji bi se pa dalo marsikaj napisati gost spš- očitno si zastonj hodil v vrtec, ker si še tega nisi zapomnil , da takrat vrtec ni imel nobenega imena, še najmanj ime ROMANO!!! Kot sem že napisala vrtec je dobil to ime mogoče pred 15-18leti-se ne spomnim točno. Prej je bil samo enota Pušča . Sem pa opazila, da so vam izobraženi Romi hud in predvsem boleč trn v peti, saj drugega ne premorete s komentiranjem kot samo žaljenje in pluvanje-izgleda ,da tako zdravite svoje frustracije!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      20.12.2012 ob 15:44 Terminator gost

      ka se tiče vrtca je moje mnenje ka se ime ne spreminja, saj če ma vrtec nekšo zgodovino bi bilo lepo ka ostane ime takšo kakšo je....pa nema veze če so v ton vrtci romi ali neromi, saj vsak stareš keri vpiše svojega otroka v vrtec Romano itaq zna ka je tej vrtec v romski skupnosti...ka se pa tiče vrtca na sploh pa svaka čast!ja glede Rudaša pa itaq un bi rad biu romski svetnik, predsednik krajevne skupnosti pa še lejko bi naštejvali deset stvari....vseposejdi bi rad cuj biu....da pa pride do problemov pa rejp potejgne!tak ka krajani Pušče ne dovolite ka bi vlado z cejlo vesjo!!!!!ne nasedajte njemi več!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      20.12.2012 ob 16:13 Rom iz Pušče gost

      Ups, zdaj pa se že oglašate tisti, ka za Puščo nejste nika prispevali - vaš slogan je bil "CIGANI STE ZA ŠUMO" Sedaj pa kriza gratala, pa kakšen evro preko projekta je dobro došel. Romi iz Pušče dobro vemo, kdo je zaslužen za Razvoj Pušče, tak ka bomo še naprej volili kak smo. Vi pa se samo zaganjajte v prazno! Vidimo se na naslednjih volitvah!!!!!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      20.12.2012 ob 16:18 X faktor gost

      Romski novinarji - soprispevajo k predsodku, to potrjuje tudi ta prispevek!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      20.12.2012 ob 16:39 ewo mene gost

      Marinka@ tij si preveč pametna,ka se neka ideš pa tu nekse finte maš,tij nekoga nivo gor dol,ne pametuj.PIČKA TI MATER

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      20.12.2012 ob 16:43 Marinka gost

      gost -ewo mene : mojo mamo pusti na miru, ker ti nič ni naredila, raten da je do smrti delala v Muri za take zgube, idiote ,...kot si ti!!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      20.12.2012 ob 17:18 x faktor gost

      gost - ewo mene Sigurno si v sestavi, ki preko srbskega lobija ala Ackovič in Ala Djurič prevzema vrtec na Pušči z namenom, da se zradira doseženi razvoj in vrnete vrtec nazaj v segregacijo, tradicijo in iz Pušče želite naredioti ŠUTKO. Krajani Pušče ne bomo dovoli, da bi preko srbskih profesorov poučevali naše otroke po programu MARLENINA SKRITA OMARA. ZAGOTOVO PA SE BODO UČILI Grimmove in Andersenove pravljice - saj smo starši na Pušči dovolj socializirani. Sledimo Rudašu!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      20.12.2012 ob 17:22 Audi gost

      Ka se Nori delate do zdaj je vse dobro Bilou. Zdaj pa Ktebi gospod ewo mene ka se ve mečeš tij znaš ka se lejko Skreka Ta stran pa se izve gdo to pijše. Pazi ka to lejko zbolij. Pameten človek ne pijše takšnoga Sran te naj bo.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      20.12.2012 ob 17:29 Ac gost

      MAVRICA JE LEPO NI NIČ HUDEGA, ŠE LEPŠE BI BILO ČE BI NEKAJ NAJDLI ROMSKEGA,KOD METULČEK,GOLOBICA,ČIRIKLI. ALI NEKAJ PODOBNEGA.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      20.12.2012 ob 17:37 volilni štab Anuška gost

      NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA , JAČI SMO OD SUDBINE - MALO VAS JE - MALO VAS JE PIČKICE POKLIČI 113 ZA RUDAŠOM CEJLA PUŠČA NORI. Z RUDAŠOM SAMO BREZ ŠTIHECA ŠE NAPREJ!

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      20.12.2012 ob 18:01 hahhhahh gost

      KA STE PA DOSADNI SI ZNAMO KA RUDAŠ ŠČE BITI GLAVEN VSE POSEDI ZATO PA SO NEKŠE VOLITVE ALI KAKŠA PETICIJA PA NAJ GLAS LJUDSTVA ODLOČI PA FERTIK

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      20.12.2012 ob 18:10 VOLILNI ŠTAB ANUŠKA gost

      JA MI ŠČEMO KA DE ON GLAVEN ZATO SMO GA TUDI VOLIMO IN NAS ŽE DVASET LET VODI DOBRO. TOO JE NEJ SAMOIMENOVANJE MI GA VOLIMO IN ŠE GA BOMO

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      20.12.2012 ob 20:29 xxs gost

      ges cejnin rudaša in njegovo delo dosta je napravo in še dosta de delo ampak glede sprememba imena za vrtec se ne strinjan darko premisli ka smo vse preživeli vrtec zato tudi naj ostane ROMANO

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      20.12.2012 ob 20:35 fk gost

      gotovi so:))))

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      20.12.2012 ob 21:37 hahahahaha gost

      Ge san tuj nej zato ka bi se vrtec spremejno,naj istane tak kak je.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      20.12.2012 ob 21:42 gost raideq gost

      Marinka kelko ge vidin tebe doste fali v glave po tvojih besedah si ti ena izmed tistih ka podpira rudasa pa njegovega sina sran vas je lejko ka se za en sendvic prodate rudasu sramota pa tan san se vido ka pa muca not mesavlete pa tej knjige ka so izdale pa tau je nika nej slabega bokse je kak rudas ka so tau kuco napravele pa si peneze razdelili pa se na carno so tau napravele ka do zdaj rusele pa vi eni ste res za šumo kriza ..

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      20.12.2012 ob 21:46 gost raider gost

      Rudas pa njegov sincek sceta spremeniti inej vrtca zatau ka ta te pejneze dobila kak jiva nej sran ka ta na tau bougo deco kaserala krajane vi pa trejzno glejdajte pa kak tau ne opazite ka vas ze 20 let laze ali kelko pac je ze svetnik

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      20.12.2012 ob 21:58 Gost ---hački gost

      Ker je Rudaš tak pameten bi moguče bil rad ka bi se vrtec imenoval po njem in sinčeku ? Pri Rudaši se tudi ni nikoli prišlo do dna o tistij SOCIALNIJ TRGOVINAJ ge so se mislili bogatiti in prste namakati v medi . .

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      21.12.2012 ob 7:44 sebo gost

      Ački-kelko dece ti maš , na belo pa na črnem - kelko te to košta??? socialna trgovina za ačkijov deco na črno bi bilo dobro.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      21.12.2012 ob 8:00 pomurec gost

      CIGANI SPRAVITE SE DELATI, KA ROMI ŽE DELAJO - FALA BOGI KA MATE RUDAŠA PA MUCA . OVAČI BI BILI KAK DOLENJSKI ROMI!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      21.12.2012 ob 8:12 Marinka gost

      Gost raider-jaz imam hvala Bogu svojo glavo in znam z njo razmišljat,zato ne rabim ne Rudaša,ki mimogrede ima vsaj izobrazbo pridobljeno v slovenski šoli, prav tako njegov sin, ki končuje fakulteto, kar ti in tebi podobno niti videli niste nikoli od zunaj kaj šele bili notri. Očitno si ti in še nekateri tu zgoraj obiskovali Mucove jezikovne,plesne, kuharske,...pa še kakšne tečaje,kar je za vas višek znanosti. Zato pa imajo vaši otroci romske pomočnike v šolah,ki so komaj da sami končali OŠ in z tečajem,ki jim ga je pripravila romska zveza zdaj učijo vaše otroke tisto, kar bi jim morali Vi kot starši pomagat. . Ja saj take rabi ,ki ne znajo razmišljat s svojo glavo, za katere je višek literarnega ustvarjanja Kaurengri čhauri, in Marlenakru maurimo..... Bolano! bdw: meni se ni treba prodajat za en sendvič, kot tebi, ker hvala Bogu imam izobrazbo in mi ne smrdi delo kot tebi in si ga sama lahko kupim, če si ga zaželim. Kar se pa tiče denarja: od česa pa se financira romani union, romic, razna druga društva, ki jih je samo na Pušči malo morje? A tisto tudi samo Rudaš pokasira? Ma eni imate res bolj nafilano glavo z neumnosti kot božični puran!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      21.12.2012 ob 9:29 Ciganjscek gost

      Naj vas vse Gospod razsvetlij.vrtec stojij, nede sou nikam.Ce se nemremo zguocati naj je brez imena. Delino Romi, delino gori., tou nikam ne pela.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      21.12.2012 ob 12:46 flisar gost

      Marinka@ ka se v mešeč nekaj,ka tij telko toga MUCA omenješ,ka bi rada tan sedejla not kak on? Al ka van tou tak smrdij.Ge delas tij,ka si tak glasna? Pa tou je fajn ka mas izobrazbo,ampak stem ne ponižuj druge,KDOR VISOKO LETI NISKO PADA.TELKO KA ZNAS.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      21.12.2012 ob 13:01 hoho gost

      otroški vrtec na Pušči je vrtec na Pušči in tam bo tudi ostal, zdaj je pa ja seeno či de se zval trambulica ali labda ... vseeno je! glavno ka je na Pujšči in je prvi romski vrtec na svejte - na tou bojte ponosni. Pa zdaj pred svejtki si dajte mer pa uživajte v praznikih skupaj z družino.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      21.12.2012 ob 13:05 mister gost

      deca so deca in so naša najvekša blaginja

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      21.12.2012 ob 15:42 marinka gost

      gost Flisar -če kdo tukaj ponižuje si ti, pa Raider, pa še kaki vam podobni. A da bi zamenjala z Mucem?- za kaj pa? HB imam tisto kar vam veliki večini manjka:samozavest in sposobnost misliti s svojo glavo, ter ne rabim nikogar, da bi me učil oz mi povedal kaj naj govorim, delam, ..... In ne rabim nobenih pametnih prof. iz Beograda , ki bi me s svojimi nauki vodili 100let nazaj namesto naprej. Delam pa v šoli s pravo pedag. zobrazbo in ne kot pomočnik, ki si je pridobil znanje s tečajem preko raznih zvez, društev,..in nevem še čega . Ja pa še to ,KDOR VISOKO LETA, NIZKO PADE!!! TOLIKO DA VEŠ!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      21.12.2012 ob 20:03 bob gost

      MARINKA@ tebej rejdno moti tej MUC,ka bi rada tan sedejla kak on sedij,pa Beograd,vijdin ka vas muči rejdno tou,glej cist fajn če mas izobrazbo pa vse ql,ampak neven če si nej z PUŠČE,ka ziher san ka si nej,nemaš kaj kom,kak de se zval vrtec.Tak če glejdaš realno nej si tu gor rasla in nemas kom tak ka.........GES NE LETIN VISOKO KA NEMAN PERUTI,TIJ JIH PA OČITNO MAS;) PA SE TOU MAS TAKSO SOLO PA VSE,ALI SAN ZIHER KA MAN VECJO PLAČO KAK TI;) AJDE PA BREZ ZAMERE;)

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      29.03.2013 ob 9:47 čiga gost

      znamo mi vse.tak dugo nede šlo.čas je ka odideta kak muc tak rudaš.za mene je katastrofa že to ka sta si oba spremenila preimek.če ju je sram meti ciganski preiimek ?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.