https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Evangeličani opravili božjo službo na sveti večer

Murska Sobota, 24.12.2012 ob 22:21  

Evangeličani v Murski Soboti so imeli božjo službo na sveti večer za odrasle in posebno božjo službo za otroke.

Poleg nagovora evangeličanskega duhovnika  mag. Leona Novaka in inšpektorja mag. Roberta Celeca, so program božje službe sestavljali mešani pevski zbor evangeličanske cerkve, glasbena točka Laure Felicijan na flauti in Duet Monike Novak in Miran Čarnija z instrumentalisti (Valerija Šömen – violončelo, Tajda Vöröš - violina, Erik Kranjc - vibrafon, Robert Tibaut - klaniret).

Kaj je Božič?

Po besedah Ernesta Lajnščeka je božič dogodek, ko se vsak človek spomni Jezusovega rojstva. To je čas, ko se veselimo obdarovanja in praznovanja tega praznika. Vsak želi svojemu bližnjemu polno ljubezni in miru. Tudi v moji družini je božič nekaj posebnega, Jezus živi v mojem srcu in On je moje veselje, mir in ljubezen. On je vedno ob meni in On je moj prijatelj, kajti brez Jezusa je božič zame prazen. V božji besedi vidimo…. Luka 2:11« Danes se vam je v Davidovem mestu rodil Odrešenik, ki je mesija, Gospod«. Te besede imajo večji pomen kot vsakoletni dogodek, ki ga obhajamo in se nanj spominjamo, te besede so upanje za naše življenje. Jezus je res upanje za človeštvo, kajti če ni božiča v tvojem srcu, ga zaman iščeš pod božično jelko.

Več fotografij si poglejte v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.12.2012 ob 15:52 Ciganjscek gost

      Lepi trenutki in vzdusje v pricakovanju. Vendar dogodkov z tako vsebino in sporocilom ter pricakovanja ni potrebno komentirati oz. je komentar cisto odvec.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.