https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-MUZIKA

Urh Zver - dijak, ki poleg petja obvlada tudi borilne veščine

27.12.2012  

Urh Zver je dijak Ekonomske šole v Murski Soboti, ki je v letošnjem letu objavil posnetke svojega petja na Youtubu, katerih linki so se hitro razširili po spletu in marsikdo ga danes prepozna ne le po tem, da je sin pomurske pevke Moire, temveč tudi po odličnem vokalu.

Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi  četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na  pota glasbenih karier, ali pa so že precej uveljavljene.

Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi  četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na  pota glasbenih karier, ali pa so že precej uveljavljene.

Kdaj in kako se je začela tvoja glasbena pot, kdo te je zanjo navdušil in kdo te danes najbolj podpira na tej poti?

Glede na to, da prihajam iz glasbene družine, sem bil vedno v stiku z njo in posledica tega je, da sem vedno želel preizkusiti vse, kar se glasbe tiče. Podpirajo me prijatelji, od vseh domačih pa seveda najbolj verjame v mojo glasbeno pot moja mama.

Igraš morda tudi kakšen instrument?

 Igram kitaro, klavir in trobento. Za trobento me je navdušil moj, žal, ne dolgo preminuli dedek, ki je bil akademsko izobražen, na kitari sem samouk, klavir pa me uči mama.

Kako vpliva nate to, da je tudi tvoja mama pevka? Se kdaj počutiš na primer kot njena "konkurenca"?

Ne, ne, med nama ni konkurence, ker sem boljši! Šalo na stran, seveda je vpliv velik in pozitiven, ker glasbeno sceno preprosto pozna in mi zna svetovati. Veliko pojeva skupaj ter muzicirava. Je dober kritik, hkrati pa name gleda zelo objektivno in nepristransko.

Urh - Angels (cover)

Kdaj in kje se je zgodil tvoj prvi nastop? Je bilo pred nastopom prisotne dosti treme v primerjavi z recimo nazadnje ko si nastopal pred publiko?

Če izvzamem nastope na privatnem področju, sem prvič javno nastopil pred štirimi leti na Soboškem poletju, na prireditvi »Si vüpaš«. Treme ni bilo preveč, zdaj jo je pa čedalje manj ali pa skoraj nič. Vedno pa obstaja zdrava trema, ki jo poznajo tudi zelo izkušeni pevci.

Tvoj najboljši nastop?

Spet na Soboškem poletju letos, najboljši pa zato, ker sem v tem času pridobil veliko izkušenj in sem nastop opravil zelo sproščeno.

Kako si se odločil, da objaviš video s svojim petjem na Youtubu? Si se dolgo "pripravljal" na to, da objaviš ali je to bil bolj takšen trenutek, da si posnel in samo objavil?  

Posnel sem in se brez obotavljanja odločil objaviti. Prva objavljena pesem pa je bila od Robbie Williamsa - Angels, ker tu vedno znova prepoznam del sebe.

Si pričakoval tako dober odziv ljudi za tvoje petje na Youtubu? Kaj ti je prinesla objava videov tam? 

Iskreno si nisem predstavljal tako dober odziv, ker sem zelo samokritičen, seveda pa mi je zelo godilo, heh. Posledica je bila seveda tudi »naval deklet«, s katerimi še danes prijateljujem, in pa tudi širša prepoznavnost.

Si že kdaj dobil kakšne kritike na tvoje petje ali slab odziv zaradi ljudi, ki ti ne privoščijo uspeha ali so celo ljubusumni, kako bi v primeru slabe kritike odreagiral? Ti je vse skupaj s sabo pripeljalo tudi "prijatelje", ki bi se družili s tabo le zaradi glasbene prepoznavnosti?

Živimo v takšnem času, da si že vsak vzame čas za negativno sodbo, vendar jaz nisem bil deležen nobene »hude« kritike (še), tako da zaenkrat nisem imel še priložnosti kako odreagirati na takšno stvar. Prijatelji pa... Tistim pravim ni pomembno kaj počnem, ampak kdo sem in to mi je všeč na njih.

Katera je tvoja najljubša pesem, ki jo poješ in zakaj ravno ta? In če bi se prepustili domišljiji, bi kdaj želel zapeti ob boku z izvajalcem oz. izvajalko omenjene pesmi?

Robbie Williams - Angels, ker se počutim, kot da mi je pisana na kožo. Zapeti z Robbiem? Ja, v kratkem pričakujem seveda klic od njega v zvezi z najinim nastopom (hec).

Urh - Jar Of Hearts (acoustic cover)

S čim se poleg petja še ukvarjaš v življenju in kakšni so tvoji cilji v življenju?

Ukvarjam se z borilnimi veščinami, kot so Kick Box, Muay Thai in mešanimi borilnimi veščinami. Glede ciljev pa me mika vojska, glasba pa je vsekakor moje življenje.

Kakšne plane imaš v bližnji prihodnosti za petje in, ali te bomo lahko spet kaj kmalu videli peti kje v Pomurju?

V načrtu je že prva avtorska pesem, kujejo pa se tudi načrti glede nastopov, za katere bom še pravočasno obvestil vse, ki bi me želeli slišati tudi v živo. 

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PREDSTAVLJENI GLASBENIKI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.01.2013 ob 11:46 .. gost

      wnb.. :)

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.