https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Žive jaslice na Pušči

27.12.2012 ob 7:30  

Romsko kulturno in turistično društvo Pušča je že drugo leto zapored organiziralo "Žive jaslice", v neposredni bližini večnamenske dvorane na Pušči.

Romsko kulturno in turistično društvo Pušča je v sodelovanju z murskosoboško župnijo in z katehistkinjo Anico Pušnik ter kaplanom Goranom Merico že drugo leto zapored organiziralo prireditev "Žive jaslice". Sonja Horvat iz Romsko kulturnega in turističnega društva Pušča nam je povedala, da je tovrstna prireditev že druga, saj so se lansko leto odločili za organiziranje "Živih jaslic" in odziv je bil zelo pozitiven. Zato so se tudi letošnje leto odločili za izvedbo "Živih jaslic" z upanjem, da bo tovrstni dogodek postal tradicionalen. Na pomoč so jim priskočili tudi mladinci iz murskosoboške župnije, ki so sodelovali pri izvedbi same predstave in otroci iz Pušče, ki obiskujejo verouk.

Želijo si, da bi bila to multikulturna prireditev, saj kot sama pravi, če je tovrstna prireditev v romskem naselju še ne pomeni, da bi sodelovali samo Romi ampak si želijo sodelovanja z večinskim prebivalstvom. Pri pripovedovanju zgodbe so jim pomagali kaplan Goran Merica, župnik Goran Kuhar, katehistkinja Anica Pušnik, Damjana Pestner in Marjan Horvat. Za celotno organizacijo pa sta poskrbela Sonja in njen mož Marjan Horvat ter člani društva, ki so z veseljem priskočili na pomoč. Saj kot sama pravi, to ni projekt ampak prostovoljstvo.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.12.2012 ob 19:37 PREKMURSKI ZET gost

      Čestitke za Romsko kulturno in turistično društvo Pušča!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.12.2012 ob 20:44 miško gost

      žižek,sever pa merica. edino markoja horvatovoga bi še moggle poleg mete

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.