https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Mesečne vozovnice za dijake in študente po novem letu dražje

27.12.2012 ob 9:56  

Dijaki in študentje že lahko kupijo subvencionirane mesečne vozovnice za januar 2013, za njih pa je po novem potrebno odšteti več.


Iz urada vlade za komuniciranje (Ukom) so že pred dnevi sporočili, da bodo sindikalno pobudo za referendum o zakonu o izvrševanju proračuna "neposredno v svojih žepih" občutili predvsem dijaki in študenti ter njihovi starši. Sindikati javnega sektorja so v petek sicer umaknili referendumsko pobudo, a je uradni list, v katerem je med drugim objavljen pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o določanju cen subvencioniranega prevoza, medtem že izšel, pravilnik pa je začel veljati v soboto.

Tako bodo po novem dijaki in študenti, ki so od kraja izobraževanja oddaljeni do 60 kilometrov, za januarsko vozovnico morali plačati 35 evrov namesto dosedanjih 20. Vozovnica na razdalji od 60 do 90 kilometrov je do zdaj stala 30, po novem pa bo zanjo treba odšteti 40 evrov.

Namesto 15 po novem letu 25 evrov

Čeprav so iz Ukoma sprva sporočili, da bo cena subvencionirane vozovnice v primeru razdalje več kot 90 kilometrov ostala ista, torej 50 evrov, je iz novega pravilnika razvidno, da se bo tudi ta podražila za deset evrov. Medkrajevna vozovnica za deset voženj, ki je stala 15 evrov, bo v novem letu prav tako dražja za deset evrov.

V Ljubljani za šolsko mesečno vozovnico doplačilo pet evrov

Dijakom in študentom, ki so uveljavljali pravico do kombinirane vozovnice še za vožnjo z mestnim potniškim prometom LPP, za to ni bilo treba plačati, po novem pa bodo za mestni potniški promet odšteli še dodatnih pet evrov, navajajo na LPP.

Novost je tudi, da lahko upravičenci doplačilo petih evrov izvedejo že ob nakupu medkrajevne vozovnice pri medkrajevnem prevozniku, nato pa potrditev nakupa opravijo na urbanomatih po najmanj 24 in največ 48 urah. Isti postopek velja za dijake in študente, ki se bodo odločili za koriščenje desetih voženj v medkrajevnem potniškem prometu.

Če dijaki in študenti ne izvedejo nakupa vozovnice za mestni promet pri medkrajevnem prevozniku, lahko pravico za prevoz v mestnem prometu uveljavijo z nakupom mestne vozovnice na prodajnem mestu LPP na Bavarskem dvoru ali avtobusni postaji Ljubljana, še navajajo na LPP in dodajajo, da ob tem morajo predložiti še potrdilo o nakupu pri medkrajevnem prevozniku.

Kot poročajo na STA, v LPP obžalujejo, da se je ministrstvo za infrastrukturo in prostor odločilo za povišanje cen ter da delujejo zgolj v skladu z zakonodajo. Dodajajo pa, da če bo ministrstvo preklicalo pravilnik, so pripravljeni vrniti denar tistim upravičencem, ki so oziroma bodo vozovnice kupili.

Vir: STA, foto: val202.si

    Komentarji

    1. gost
      27.12.2012 ob 10:18 Lale gost

      Še samo potrditev, ka je bila referendumska pobuda, kera je itak umaknjena, bila samo dober izgovor za podražitev cen in grd manever vlade.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.12.2012 ob 13:46 hura gost

      http://www.pomurec.com/vsebina/14258/Cene_vozovnic_za_studente_in_dijake_bodo_visje_le_januarja

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.12.2012 ob 13:53 aaa gost

      Janša lopov-gotof si!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.12.2012 ob 17:16 af gost

      Gremo stavkat proti sindikatom! Ti so s svojim absurdnim predlogom za referendum dejansko krivi za podražitev vozovnic. Pa tudi sicer so eni izmed ključnih krivcev za trenutno težko stanje v državi, ker še vedno niso uvideli, da se je situacija spremenila in ne morejo postalvjati enakih zahtev kot so jih v času gospodarske rasti.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.12.2012 ob 20:22 budale gost

      pa ka te delajo akcijo sploj, zaj pa pa vse podražijo ...mater so smotani ej

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.