https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Svetniki v Rogašovcih tudi o ceni vrtcev

Rogašovci, 28.12.2012 ob 8:22  

Občinski svetniki v občini Rogašovci so na občinski seji sprejeli Odlok o proračunu v  prvi obravnavi, določili ceno programov in število otrok v vzgojno varstvenih enotah pri Javnem vzgojno-izobraževalnem zavodu Osnovna šoli Sveti Jurij ter določili ceno storitve pomoči družini na domu.

Svetniki so po potrditvi dnevnega reda in pregledu zapisnika 16. seje in 2. izredne seje obravnavali odlok o proračunu Občine Rogašovci za leto 2013 v prvi obravnavi.

Poročilo finančnega odbora glede proračuna je predstavila predsednica Julijana Meckar, ki je med drugim predlagala sistematičen pristop k obnovi Dajčovega mlina, za katerega je v  proračunu za ta namen rezerviranih 50.000 EUR. Prav tako je predlagala, da bi občina morala imeti strategijo razvoja same občine. Z njo se je strinjal župan Edvard Mihalič in rekel, da išče primerno družbo za opravo tega posla. Svetnik Andrej Kisilak je izpostavil problem neobstoječe postavke v proračunu za razpise v gospodarstvu, kjer je bilo v lanskem proračunu predvidenih 10.000 EUR, saj gre v tem primeru za spodbudo podjetnikov in ne »vstran vržen denar«, kot pravi Mihalič.

V odloku je bilo predstavljeno, da bo v proračunu v bilanci prihodkov in odhodkov, na prihodkovni strani rezerviranih 4.463.100 EUR in na odhodkovni strani rezerviranih  4.675.600 EUR. Svetniki so med drugim v okviru sprejemanja proračuna sprejeli sklep, da se da proračun v javno razpravo.

Vrtci za starše iz drugih občin bodo dražji 

Nadalje so občinski svetniki soglasno sprejeli sklep o določitvi cen programov in števila otrok v oddelkih v vzgojno varstvenih enotah pri Javnem vzgojno-izobraževalnem zavodu Osnovna šoli Sveti Jurij. Vrtec pri Javnem vzgojno izobraževalnem zavodu Osnovna šola Sveti Jurij bo znašal mesečno na otroka, in sicer dnevni program za otroke prvega starostnega obdobja (1-3 let) 426,03 EUR ter za  drugo starostno obdobje (3-6 let) 326,19 EUR.

Staršem otrok, za katere je Občina Rogašovci po veljavnih predpisih dolžna kriti del cene programa in imajo otroka vključenega v program predšolske vzgoje v javnem vrtcu na območju Občine Rogašovci, se veljavna ekonomska cena za otroka, za katerega se plačuje program predšolske vzgoje, na osnovi Pravilnika o plačilih staršev za programe v vrtcih, dodatno zniža za delež subvencije občine tako, da plačajo z odločbo določeno plačilo od naslednjih osnov, in sicer za dnevni program za otroke prvega starostnega obdobja (1-3 let) 390,65 EUR (subvencija občine je 23,54 EUR) ter za dnevni program za otroke drugega starostnega obdobja (3-6 let) 294,00 EUR (subvencija občine 32,19 EUR).

Pomoč družini

Svetniki so prav tako sprejeli sklep o določitvi cene storitve pomoči družini na domu za leto 2013. Ekonomska cena storitve Pomoči družini na domu od 1. 1. 2013 bo znašala 14,88 EUR na efektivno uro. V ekonomsko ceno so vključeni stroški storitve pomoči na domu do uporabnika storitve (stroški neposredne socialne oskrbe) v višini 12,00 EUR na efektivno uro in stroški strokovne priprave v zvezi s sklenitvijo dogovora, vodenja in koordiniranja neposrednega izvajanja storitve v višini 2,88 EUR na efektivno uro.

Kot osnova za plačilo cene storitve do upravičencev storitve Pomoč družini na domu se je določila cena v višini 6,00 EUR za efektivno uro. Razliko do polne cene storitve 14,88 EUR bo Občina Rogašovci priznala kot subvencijo v višini 6,00 EUR za neposredno izvajanje storitve na domu uporabnikov in subvencijo v višini 2,88 EUR za stroške strokovne priprave v zvezi s sklenitvijo dogovora in stroške vodenja in koordiniranja neposrednega izvajanja storitve in jo bo pokrivala iz sredstev občinskega proračuna na področju socialnega varstva.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.12.2012 ob 9:24 mici gost

      bla..bla...blaa...

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.12.2012 ob 14:59 pravičnost gost

      naj naredijo red pri prvatnikaj - gostinci ka do plačali davek bar PAVŠALNEGA pa de ok nej ka norijo državo pa imajo še vse zastonj ka so socialni problemi. Pošteni pa ka zahajajo prek hriba pa presegajo vse kriterije zato ka prinas vodi državo banda pokvarjena.Napravimo privat vrtece pa naj politiki sami hodijo tja saj so sami ta valon...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.