https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zaradi novega zakona večina v službo in šole že danes

02.01.2013 ob 10:07  

Po zakonu za uravnoteženje javnih financ, ki ga je Državni zbor sprejel maja lani, 2. januar ni več dela prost dan. Tako se danes po božičnih in novoletnih praznikih za večino začenja običajen delovni ali šolski ritem. Z novim delovnim dnevom naj bi prispevali k višji produktivnosti oziroma višjemu bruto domačemu proizvodu.


Predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Samo Hribar Milič je minuli teden ocenil, da bo delovni 2. januar zagotovo prispeval k večji produktivnosti, natančne ocene o tem, kolikšen bo ta prispevek, pa na zbornici nimajo.

Tudi v večini preostalih evropskih držav 2. januar ni dela prost dan.

Predlog zakona je sprva predvideval tudi ukinitev 2. maja kot dela prostega dneva, a so se vlada in sindikati dogovorili, da 2. maj ostaja dela prost dan.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.01.2013 ob 13:14 prekmurc gost

      srečen 2. januar - rešuješ slovenske hlapce in jih pelješ v "švico"; končno veliki dan. toti SH Milič pa naj že gre enkrat v privatno firmo delat, ( ne pa prazno slamo mlatit - to znamo vsi in še zastonj) in se naj že enkrat izkaže kot dober podjetnik.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.01.2013 ob 13:38 ghost gost

      Raje bi ukinoli kakšnega od cerkvenih praznikov, naprimer tistoga v avgusti katerega itak nihče ne praznuje razen tistih 20% krščanskih vernikov. Ostalin je samo dela prosti dan. Briga večino za marijino vnebovzetje. 2.januar je bole koristen praznik. Avgusta je polovica naroda na dopusti in jim je vseeno za tisti praznik. Zdaj bi pa bole prav prio dela prosti dan, še celo tistin kateri so mogli za silvestrovo delati in bi vsaj nekaj imeli od teh novoletnih praznikov.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.01.2013 ob 16:42 križ gost

      gost - ghost ti si tele! Drugo ti nemren povedati

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.01.2013 ob 21:52 kraž gost

      Ti "ghost" zabiti, ali misliš, da nas bodo iz krize izvlekli nedelovni dnevi in prazniki?

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.01.2013 ob 21:57 ghost gost

      Vedno gda vam nekdo resnico vrže se začne žaljenje. križ + kraž, na žalost je tak kot sem napisal. Če bi dali na glasovanje verjemita ka bi se večina slovencov če bi morali izbirati med 15.8.in 2.1. odločila za podaljšanje novoletnih praznikov. In tou je dejstvo. kraž, to očitni misliš ti, ker drugače bi prečito ka san napiso in nebi norij pijso.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.01.2013 ob 10:21 ghost gost

      Naši poslanci in vlada začnejo z delon komaj 10.januarja. Oni seveda nemajo težav s tem ali je 2.januar praznik ali ne. To nas bo pa sigurno izvleklo iz krize. Poslanci in vlada kera je pol leta na dopusti.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.01.2013 ob 10:53 Ciganjscek gost

      @kriz &!@ kraz prosti dnevi pa nas tuj nejso spravili v krizo. Vsi izvaljeni majo roke obrnjene k sebi. Delati do zacnoli kesnej, ka se kuriri nejso prisli iz EU! Ka jim prnesejo naloge stere morejo napraviti. Z tem ,ka izvoljeni po praznikaj se ne delajo , tudi kvara ne napravijo. Nega zgube!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.