https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Kaj smo v letu 2012 iskali v Googlu?

04.01.2013 ob 11:00  

Svetovni iskalnik Google je ustvaril sezname, ki najbolj ujamejo duh leta 2012. V članku vam predstavljamo kaj je bilo najbolj iskano v svetu, katerega del smo tudi Pomurci.

 

Leto 2012 je bilo polno pomembnih dogodkov, od svetovnih iger do zgodovinskih volitev in še veliko drugega. Na Googlu so analizirali več kot bilijon spletnih poizvedb, ki so jih ljudje letos vnesli v iskalnik Google. Uporabili so podatke iz več virov, vključno s storitvijo Google Trends in notranjimi orodji za zbiranje podatkov.

Na svetovnem spletu smo največkrat vnesli ime pevke Whitney Houston, ki je v lanskem letu tragično umrla. Na prvem mestu iskanja se je pojavila tudi v rubriki oseb in izvajalcev, ki jih ljudje iščejo po spletu.

Vir: www.whitneyhouston.com

V rubriki največkrat ogledanih slik na prvem mestu kraljuje skupina One Direction. Svet si je z zanimanjem ogledal tudi slike pevke Selene Gomez in na tretjem mestu se je znašel mobitel iPhone 5, ki je tako bila tretja najbolj gledana slika na svetu po mnenju brskalnika Googla.

Med športniki nas je najbolj zanimal košarkar Jeremy Lin, takoj za tem pa smo iskali podrobnosti o plavalcu Michaelu Phlepsu. Na tretjem mestu najbolj iskanih športnikov se je znašel Peyton Manning.

Med dogodki, ki so zaznamovali leto 2012 in bili zaradi tega tudi najbolj iskani na svetovnem spletu, je bil vsekakor naravni pojav hurikan Sandy. Svet so zanimale tudi izdane slike Kate Middleton, ki so nastale na dopustu s princem. Tretji najbolj iskan dogodek pa so bile olimpijske igre v Londonu.

Kot smo že omenili, so ljudje po svetu v brskalnik glede oseb, največkrat vtipkali ime pevke Whitney Houston, na drugem in tretjem mestu pa sta pristali Kate Middleton in Amanda Todd.

Med iskanimi celovečernimi filmi je bil najbolj popularen film The Hunger Games, na drugem mestu se je znašel film Skyfall in na tretjem film Prometheus.

Zanimivo je, da je med iskanimi zadetki za zabavno elektroniko bil najbolj iskan iPad 3, na drugem mestu Samsung Galaxy S3 in tretjem iPad Mini.

Vir: www.luuux.com

Med videoposnetki pa je kraljeval Gangnam Style, ki je na Youtubu presegel magično mejo miljardo ogledov. Na drugem mestu se je znašel videoposnetek pesmi Somebody That I Used to Know by Walk off the Earth. Na tretjem mestu pa se je znašel kontroverzni posnetek KONY 2012, ki je bil posnet z namenom javnost obvestiti o vojnem zločinu.

    Komentarji

    1. gost
      04.01.2013 ob 12:10 dež gost

      v ozadju pa vliv amerikanizacije!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.