https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurec Robert Časar dobil šest let zaporne kazni

Koper, 10.01.2013 ob 16:19  

Sodni senat koprskega okrožnega sodišča je v procesu v zvezi z nepremičninskimi posli z Luko Koper nekdanjega predsednika uprave Luke Roberta Časarja obsodil na šest let zaporne kazni in prepoved opravljanja funkcij direktorja oziroma člana uprav v gospodarskih družbah.

Sodni senat koprskega okrožnega sodišča je v procesu v zvezi z nepremičninskimi posli z Luko Koper presodil, da so nekdanji predsednik uprave Luke Robert Časar, nekdanji poslanec Srečko Prijatelj in poslovnež Marjan Mikuž krivi po vseh točkah obtožnice. Časarju so prisodili šest let, Mikužu štiri in Prijatelju tri leta zaporne kazni.

Mikužu so prisodili štiri leta in en mesec zaporne kazni. Časarju pa so prisodili tudi prepoved opravljanja funkcij direktorja oziroma člana uprave v gospodarskih družbah.

Okrožna državna tožilka Barbara Milič Rožman je sicer za Časarja zahtevala šest let zapora, za nekdanjega poslanca Prijatelja tri leta, za Mikuža pa dve leti zapora.

Časar odhaja za šest let v zapor, vrniti pa mora tudi denar, je odločilo sodišče

Zastopnik Luke Koper kot oškodovanca pa je predlagal, da Časar in Mikuž nerazdelano plačata 1,7 milijona evrov oziroma 522.000 evrov za posla z nepremičninami na Orleški gmajni odnosno z objektom Luna.

Nekdanjega poslanca SNS Prijatelja, ki trenutno prestaja štiriletno zaporno kazen, obtožnica bremeni napeljevanja h kaznivemu dejanju nedovoljenega sprejemanja daril in nedovoljenega dajanja daril. Časar je obtožen zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in nedovoljenega sprejemanja daril, Mikuž pa je obtožen nedovoljenega dajanja daril ter pomoči pri zlorabi položaja in nedovoljenem sprejemanju daril.

Prijatelj naj bi Časarja in Mikuža nagovoril k dogovoru za sklenitev kupoprodajnih pogodb za nakup nepremičnin, v katerih je kupec Luka Koper, posrednik pri prodaji pa Mikuževo podjetje Premik net, ki je bilo deležno štiriodstotne provizije. Pri tem naj bi Prijatelj Časarja nagovoril, da od Mikuža zahteva in sprejme nagrado zase ter za Prijatelja. Mikuž naj bi na Prijateljevo nagovarjanje Časarju izročil 86.000 evrov, Prijatelju pa 245.000 evrov od 742.000 evrov, kolikor naj bi Luka Koper plačala Premik netu.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.01.2013 ob 16:56 gost gost

      Prvo more od SDS nazaj pejneze dobiti pa te jih lejko vrne nazaj v Luko Koper. Časar je Janšov človek, s takših virov se financejra SDS.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.01.2013 ob 17:39 Del R gost

      Tau je pa zarota proti SDS :). Strici z ozadja ge ste ??? :p Kaksne krivce se godijo toj stranki, tau ne vidis resan, prava farsa ze. Ze večina naroda nan več ne vrvle !! Lazite, pa zatiskajte si oci se naprej, delajte osle s sami sebi. Sram vas bilo !

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.01.2013 ob 20:35 svobodnjak gost

      Vabljeni k Sanaderu v Remetinac v njegovo vilo. Vse zbrane bo zabavala skupina NISAM KRIV HAHAHA Vse lopove zaprejti

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.01.2013 ob 20:40 gost gost

      dosta prepozno. ne samo njega, zraven še marsikoga. premao je doubo.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.01.2013 ob 21:34 stric iz ozadja gost

      Ni kriv, tako kot vsi, ki se jim krivda dokaže , banda pokvarjena lopovska !

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.01.2013 ob 22:07 GOTOF JE gost

      Ne bojte se, da bi bil dolgo zaprt, če sploh bo. Sodba je eno, prestajanje pa drugo. Sicer pa bi moralo sedeti še en kup direktorjev in podobnih tičev, ki so Sloveniji naredili milijardne škode.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.01.2013 ob 22:43 gost gost

      Podoben tič je tudi JJ pa ga ti GOTOF JE na smrt zagovarjaš. Ampak počasi, eden za drugim lepo po vrsti, vse poti vodijo na Dob.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.01.2013 ob 22:56 piki gost

      gotovo je

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.01.2013 ob 11:59 oo gost

      rdeči ,takšnih kak je Časar ma te vij na tisoče,samo privas je problem ,če vaš zeme je to "utaja" če pa naš je "kraja".Rdečkari pa ste v akciji za svoje privilegije,da bi jih ohranili pa morete prijti na oblast.BANDA RDEČA!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.01.2013 ob 15:44 Glupan tko pita... gost

      Aaa, mene samo zanima kam bodo pospravili vse pravnomočno obsojene "veljake"? K ostalim, navadnim lopovom - ali pa so zato na Obali zgradili nov zapor?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.01.2013 ob 16:07 nihče gost

      Če bi pobejro staro železo pa bi odpelo na Dinos, to se siromaki (njemi) nebi zgodilo ali ščel je še več meti kak pa ma. Ej, kmečka pamet. Beli so slabši kak pa čarni. Sicer pa to de se njemi obrestovalo. Da prijde s čuze. Nerazmin, kak je nej dobo od Kučana nasvejt, če dobro dela ali nej. Kučan ma isto malo penzijo pa nemre živeti. Naj bi dobivo 270 eur. kak bi siromak živo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      11.01.2013 ob 16:41 gost gost

      Šteri stric si pa te tij ka te ne poznamo.Veš družina je eno in kri ni voda,zato se ne naslanjaj na druge ker se lahko opečeš

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      11.01.2013 ob 17:03 gost gost

      @gost - oo, ti torej zagovarjaš početje toga Časara in prznavaš ka je kradno zato da je finacejro sds??? Priznavaš ka je VAŠ in glede na zadnje dogodke je kraja in utaja pri VAŠIh ustaljena praksan. SDS je združba navadnih lopovov in kriminalcov. Priznal si sam!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      11.01.2013 ob 17:20 VALENTINA gost

      TAKOJ UMAKNITE PRISPEVEK OD" STRIC OD ROBIJA".ČE KDO MISLI KAJ PISATI NAJ PIŠE V SVOJEM IMENU NE PA V IMENU MOJEGA OČETA

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      11.01.2013 ob 17:40 gost nihče gost

      @gost vidin, ka san te ožalo. Nej san ges nikome stric. Nejden niti na volitve. Zakoj? Mi kujamo župo strijci pa gejo Kučanovo šunko, pigejo pa rdejčo vino. Oprosti ali znan ka so nevole. Predaleč je s prstami sego. Ovak do toga nebi prišlo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      11.01.2013 ob 20:04 ss gost

      Od kejc gej doma toti samar?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      11.01.2013 ob 21:31 valentinek gost

      Kaj je VALENTINA ??? Meni je pa bil zapis zanimiv. Ja, ja, ja. Hudo je, če se prepoznaš. Saj robijev je več. In stricev je tudi veliko. Kako pa more kdo vedeti za koga gre. Očitno ne poznaš življenja na portalih, komentarjev, komentiranja in komentatorjev. Katastrofa, da eni tak vse subjektivno vzamete. Aja, pa še to. Da se ne spoznaš na forume kaže tudi dejstvo, da si pozabila caps lock, ali si se pa tak hudo razkurila, da se cel čas dereš. Malo se ohladi pa bratranca pozdravi. Pa malce več kulture in brez takih zahtevkov, kot na začetku stavka.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      25.11.2013 ob 18:42 M::::L gost

      Robert Časar je pobegnil ČEZ Bosna v Hong Kongu. Toda tudi to dokaz, da je on kriv. Imel je dovolj denarja za plačilo in pobeg v Hongkongu

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.