https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Pomurju še vedno močno sneži, tovornjake izločajo

14.01.2013 ob 10:21  

V Murski Soboti je po podatkih agencije za okolje do 7. ure zapadlo 19 centimetrov snega, še vedno pa močno sneži. Tovorna vozila med Pincami in Mariborom, ki prihajajo iz Madžarske izločajo, sicer pa so ceste v pokrajini, vključno z avtocesto, z ustrezno opremo normalno prevozne.


Na avtocestni bazi Murska Sobota so za STA povedali, da med madžarsko mejo in Cerkvenjakom močno sneži in tako naj bi bilo po napovedih do poldneva. Tovorna vozila se morajo glede na signalizacijo izločati, ker so postajališča že skoraj polna, so jih začeli izločati že na madžarski strani, sicer pa je avtocesta glede na snežne razmere normalno prevozna. Neprekinjeno jih plužijo vse ekipe, od nedelje do 9. ure so porabili 180 ton soli.

 


Na Cestnem podjetju Murska Sobota, ki skrbi za državne ceste in večino občinskih cest v Pomurju, pa so povedali, da so začeli ceste posipavati ob 1. uri, do 8. ure pa so porabili 150 ton soli in 50 kubičnih metrov sipine. Sneg se sicer oprijema cestišča, na nekaterih cestah je snežna brozga.
STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.01.2013 ob 10:58 ges gost

      še dobro ka so ceste opet nej splüžene...

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.01.2013 ob 11:15 FAKIČ gost

      MISLEN NEVEN ZAKOJ TAK DRAGO PLAČAMO VINJETO ČI JE NEJ SPLUŽENA AVTOCESTA!!!?? človik se more 50km/h pelati!!!!pa nindre nikoga ne vijdeš ka bi što plužo!! ka na kavicaj so???ne ladajo??borza je puna lidij!!!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.01.2013 ob 11:25 gost gost

      kakši štenkaši se palik oglašajo. enkrat san že napijso ka si naj sakši prlej kak ide iz kuče ob takšon vrejmeni domou narouči plug ka de se pred njin pelo pa njemi plužo. budale ene! ges san prlej snejg meto pa gda san končo san lejko začno od začetka ka je palik telko spadnolo. ka mislite ka na cestaj gda edouk splužijo več nejde gor snejg? pizdo ste eni rejdni štenkaši razvajeni. pogledni tij FAKIČ zdaj malo skouz oko pa boš vido ka še itak snejg pada pa ka se ne da niti teoretično sprouti pucati. ali si pa pa eden od tistih ka se ne vejte z avtojon po snejgi voziti pa iščete izgovore v nespucanih cestaj.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.01.2013 ob 11:28 FAKIČ gost

      gost-gost : ges ne praven za navadne ceste ge gučin za AVTOCESTO kera bi lejko bijla malo bole spucana!!!!!! pa ja GE se znan voziti po cestaj pa san mogoče malo več na cestaj kak pa mogoče tij!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.01.2013 ob 11:59 iii gost

      Glavno ka so pripravleni! nema veze če so spucane, glavno ka so pripravleni! Pa naša MOMS prispeva s ten ka se cest ne puca k čistejšomi zraki!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.01.2013 ob 11:59 ges gost

      gost-gost... po tvojon mnenji se torej cest ne pluže dokler ide snejg. Torej če de tri dni snejg šau, te tri dni nedo cest plužili, pa makar de meter snega na cesti??? Človek bože, malo študejraj ka pišeš tu gor. Ceste trbej plužiti tudi či snejg ide, ka se s ten zmenša količina snega na cesti!!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.01.2013 ob 11:59 sneg gost

      hja no če pa srmačeki cestari nejso dobili toploga čaja pa keksov kak da jih je prvi snejg lani preseneto..in ka se nebi razboleli so pač nej šli plužit.malo pa pač moremo biti razumevajoči ka je hidau,da se voziš v mrzlon tuvorjaki.ka tak pač jie ka gjišnji din še izda nemajo cestarski tovorjaki klime ka bi jin nej vrauče fudalo zaj da je tak mrzlo...drgauč pa voni počakati pa v cekrec dati topel čajček z rumom pa vrečko mašinskih keksov.pa de se spluženo..

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.01.2013 ob 12:02 robit13 gost

      Ja fakič tebi trbelo nika drudo zbrisati. idi v tujino pa pogledni majo dosti slabše spucao pa posipano. Če je na cesti 2 cm snega še nej trbej plužiti. če pa je zima idi na pot malo prej pa boš tam ali pa ostani doma pa de jutri že spucano, alipa idi pa pucaj in puži sam.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.01.2013 ob 13:59 gost gost

      Povem iz prve roke. Delavec z plugom in posipačem rabi približno 4 do 5 ur da se obrne na svoji relaciji. Torej ne s takimi da ceste niso splužene. Danes ob šestih ko sem šel v službo so bile vse ceste čisto zadovoljivo splužene. Vsi delavci zimske službe so v tem trenutku že skoraj 24 ur za volanom in še kar nekaj časa mislim da tudi bodo. Če pa ima kdo probleme pa naj prime za lopato in pomaga počistiti peš poti. lp

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.01.2013 ob 17:49 capy gost

      alo alo...ne morem kaj ,da ne napišem svojega mnenja...kapo dol za delavce cestnega podjetja in tudi vse ostale,ki so delali-plužili,ko smo mi na toplem spali...danes ob 6 so bile ceste normalno splužene..pa sama vozim 54 km do službe...peljite se v avstrijo...pa to pokomentirajte...pri nas je bilo 100 proti 1..pohvalite malo dečke...vsaka pohvala ima večjo mero,kot samo blatenje...me pa zanima...če imate vse zmetano okrog svojih hiš,oz.stanovanj...navadno vidimo vse drugo..svoje pa spregledamo...dečki..vsaka čast...pa spočijte si-ker bo spet..in spet vas bodo blatili...ne vsi...nekateri... pa veliko užitkov v snegu vsem skupaj..lp

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      14.01.2013 ob 18:20 gost-gorenec gost

      našim kapo dol,bi videli avstrijske ceste zjutraj ko smo šli z nočne da te kap,pa se nobeden avstrijec ne buni po radiju,tak kot našekore.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      14.01.2013 ob 18:26 gorenec gost

      pardon sem mislil napisat kure se opravičujem.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.