https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Izvedenka o Megy: Njeno duševno stanje je normalno

Murska Sobota, 14.01.2013 ob 13:58  

Danes se je pred Okrožnim sodiščem v Murski Soboti nadaljevala glavna obravnava zoper obtoženo Megy Jerebic, ki je obtožena dveh kaznivih dejanj, nedokončan uboj in povzročitev lahke telesne poškodbe.


Na prejšnjih glavnih obravnavah so zaslišali obtoženko, oškodovanko in Florijana, tokrat so pa v dokazne namene zaslišali izvedenko, ki je podala mnenje o obtoženki Megy Jerebic.

Izvedenka je svojo oceno podala na podlagi zdravstvene dokumentacije ter ocenila njeno osebne značilnosti, duševno stanje in sposobnost razumevanja. Izvedenka je v zvezi s tem izjavila: »Megy Jerebic se nahaja v območju povprečne intelektualnosti, ki je značilno za njene vrstnice. Njen način čustvovanja je zelo dramatičen, labilen in egoistično usmerjen. Njena samopodoba vpliva na njo koliko je ljubljena, koliko je pomembna in upoštevana, ki izvira iz njenega odnosa z očetom, saj je pri osmih letih izvedela, da je njen oče v bistvu očim.«

Njeno duševno stanje je normalno

»Njeno duševno stanje je normalno, ni imela težjih psihopatoloških simptomov izraženih, ni bila psihotična kot tudi ni bila pod vplivom zdravil. Vendar je bila v trenutku storitve kaznivega dejanja čustveno razburjena in zato manj sposobna se nadzorovat,« je še povedala sodna izvedenka.

Glavna obravnava se nadaljuje 27. februarja

V nadaljevanju so zaslišali priče, ki so povezane z obtoženko, katere so pa vse izpovedovale enako kot v preiskavi. Sodnica je zaradi nejasnosti glede načina nastanka poškodb pri oškodovanki in njeni tašči odredila izvedensko ustanovo, ki bo pojasnila nekatere vrzeli v pripovedi oškodovanke in tašče. Glavna obravnava se nadaljuje 27. februarja.

Več o primeru Megy si preberite TUKAJ