https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Svečani podpis partnerskega sporazuma za projekt FUTUR

Murska Sobota, 17.01.2013 ob 13:24  

Danes je v prostorih Pomurskega akademskega centra v Murski Soboti potekala novinarska konferenca ob svečanem podpisu Sporazuma o partnerstvu pri projektu »Prekomejna turistična platforma« FUTUR. Svečanega podpisa se zaradi vremenskih razmer niso udeležili predstavniki vodilnih partnerjev Urada samoupravne  županije Vas.

 

Po besedah Danila Krapca, direktorja RRA Mura, je osrednja težnja operacije FUTUR povečanje privlačnosti območja sodelovanja (Pomurje, Županija Zala in Županija Vas), ter tako prispevati k razvoju turizma, ki temelji na skupnih virih obmejnega območja. Kot ključne projektne aktivnosti označujejo: izdelava skupne regionalne turistične strategije, razvoj turističnih produktov in obveščanje projektnih rezultatov.

Romeo Varga, svetovalec za mednarodno sodelovanje pri RRA Mura, je pojasnil, da je eden izmed glavnih ciljev ustvarjanje turističnih programskih paketov (20 na slovenski in 20 na madžarski strani), ki bodo nastali v okviru slovensko-madžarskega čezmejnega sodelovanja ter inventarizacija zgodovinskih gradov in dvorcev v vključenih občinah (Apače, Beltinci, Grad, Križevci, Lendava, Ljutomer in Moravske Toplice). Med drugim bo narejena trojezična spletna stran projekta podprta s podatkovno bazo turistične ponudbe regije in sistemom za virtualni ogled.

Projekt »Prekomejna turistična platforma« z akronimom FUTUR je deloma financiran iz evropskih sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija – Madžarska 2007 – 2013, in nacionalnih sredstev, ki jih zagotavlja Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

8 partnerjev iz Slovenije

Projektno partnerstvo povezuje deset partnerjev, 2 iz Madžarske in 8 iz Slovenije. Vodilni partner je Urad samouprave županije Vas iz Szombatahelya, drugi madžarski partner pa je Muzej Helikon Szombathely. Slovensko  partnerstvo  sestavljajo Regionalna razvojna agencija Mura iz Murske sobote in občine Apače, Beltinci, Grad, Križevci, Lendava, Ljutomer in Moravske Toplice.

Lastni delež v višini 30.163,46 EUR

Skupna vrednost projekta znaša 603.269,09 EUR, pri čemer znesek sredstev Evropske unije znaša 503.664,86 EUR, nacionalno sofinanciranje znaša 69.440,77 EUR, medtem ko projektni partnerji prispevajo lastni delež v višini 30.163,46 EUR.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.