https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Podelili nagrade najboljšim športnikom preteklega leta z območja Ljutomera

Mala Nedelja, 18.01.2013 ob 8:05  

Sinoči je v Biotermah v Mali Nedelji potekala prireditev Športnik leta 2012, na kateri so podelili priznanja najboljšim športnikom lanskega leta. Pred prireditvijo je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba,  za nagrajence pripravila tudi sprejem.


Športna zveza Ljutomer je letos že 43. zapovrstjo razglasila najboljšega športnika, športnico, perspektivnega mladega športnika in športnico, športno društvo in šolsko športno društvo. Poleg navedenih nazivov je ŠZ Ljutomer podelila tudi priznanja športnikom in športnim delavcem, ki so s svojimi rezultati in delom bistveno prispevali k dviganju kakovosti športa v občini, ime občin pa promovirali širom dežele in vse večkrat tudi zunaj meja.

Izbor najboljših je bil izveden na osnovi Pravilnika o dodeljevanju priznanj v športu. Glasovali so športna društva članice Športne zveze, poslušalci lokalnega Radia Maxi, športni novinarji in člani predsedstva Športne zveze Ljutomer. Za nazive so lahko kandidirali športnice in športniki, člani društev, ki jih povezuje športna zveza.

Pozdravni govor na prireditvi je imel predsednik Športne zveze Ljutomer, Alojz Vogrinec, prav tako je vse zbrane nagovoril tudi direktor občinske uprave Občine Ljutomer, Tomislav Zrinski.

ŠOLSKO ŠPORTNO DRUŠTVO 2012

Po posebnem točkovanju šolskih športnih društev je vrstni red sledeč (pri zmagovalcih so dodane obrazložitve):

3. mesto

   ŠŠD OŠ STROČJA VAS

2. mesto

   ŠŠD OŠ IVANA CANKARJA

1. mesto

   ŠŠD VERŽEJ - Učenci in učenke OŠ Veržej so v lanskem letu osvojili na medobčinskih tekmovanjih 8 prvih, 1 drugo in 3 tretja mesta ter dva naslova državnih prvakov v badmintonu. Njihov mentor je Anton Šterman.

 

ŠPORTNO DRUŠTVO LETA 2012

3. mesto

   Kasaški klub Ljutomer

2. mesto

Nogometni klub Ljutomer

1. mesto

   Judo sekcija pri TVD Partizanu Ljutomer - ena najuspešnejših ekip, ki je na državnih prvenstvih v vseh starostnih kategorijah, všteta so tudi osnovnošolska in srednješolska tekmovanja, osvojila 5 državnih prvakov, 4 druga mesta in 14 tretjih mest. Za najmlajše kategorije so organizirali Prleško judo ligo (4. kola). Članska ekipa je tekmovala v II. slovenski judo ligi, kjer so osvojili 4. mesto. V slovenskem pokalu - klubsko točkovanje, so zasedli 8. mesto v državi, kar je v zgodovini ljutomerskega juda največji uspeh doslej.

 

PERSPEKTIVNI ŠPORTNIK LETA 2012

3. mesto

   MATEJ TALJAN – pikado, dvakrat državni prvak (posamezno do 18 let in ekipno do 21 let) ter 2. mesto ekipno do 18 let

2. mesto

   RENE BARBER – karate, dvakrat 1. mesto in enkrat 3. mesto na močnih slovenskih tu

1. mesto

   NARSEJ LACKOVIČ - judo, 1. mesto DP U-17, 2. mesto Mladinske igre Alpe Jadran (Avstrija), 2. mesto slovenski kadetski pokal skupno

 

PERSPEKTIVNA ŠPORTNICA LETA 2012

3. mesto

   MAŠA ŠTUHEC - judoistka, članica Judo kluba Ljutomer, ki je osvojila 2. mesto na državnem prvenstvu U-13

   KAJA PEČIČ - igralka pikada, članica športnega društva Strelec Grlava, ki je osvojila dvakrat 2. mesto na državnem prvenstvu do 18 let (posamezno in ekipno) ter 1. mesto z ekipo do 21. let

2. mesto

   NUŠA ŠPINDLER - mlada strelka, članica Strelskega društva Mesto Ljutomer, je trikratna državna prvakinja z zračno in malokalibrsko puško (ekipno in posamezno)

1. mesto

   ANA ŠTERMAN - učenka OŠ Veržej, ki je v badmintonu osvojila dva naslova državne prvakinje in sicer posamezno ter ekipno

 

ŠPORTNICA LETA 2012

3. mesto

   LILIJANA COPOT - pikado: članica Športnega društva Strelec Grlava ekipe TOP GUN. Na ekipnem državnem osvojila 1. mesto, skupaj z Mojco Humar je bila evropska prvakinja v dvojicah, prav tako je osvojila 3. mesto na ekipnem evropskem prvenstvu

2. mesto

   BETINA IVAJNŠIČ - judo: članica Judo sekcije pri TVD Partizanu Ljutomer. Osvojila je 3. mesto na državnem prvenstvu za članice, 2. mesto na državnem prvenstvu U-20 ter 9. mesto na evropskem kadetskem pokalu na Poljskem. Je tudi kategorizirana športnica po kriterijih Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez, saj ima status športnice mladinskega razreda.

1. mesto

TANJA VRBNJAK - karate: članica karate sekcije pri TVD Partizanu Ljutomer. Osvojila je 1. mesto na državnem prvenstvu borbe mladinke nad 59 kilogramov. Sodelovala je na mladinskem evropskem prvenstvu v Azarbejdžanu (žal doživela poraz v prvem kolu). 1. mesto je osvojila v borbah na Kofukan svetovnem pokalu na Portugalskem. Tanja se že pripravlja na evropsko prvenstvo.

 

ŠPORTNIK LETA 2012

3. mesto

   JOŽE SAGAJ ml. – kasaštvo: je član Kasaškega kluba Ljutomer. Dosegel je 34 zmag, od tega 21 v Sloveniji, 10 na Madžarskem, 2 v Avstriji in 1 v Nemčiji. S svojimi nastopi v Sloveniji in tujini promovira kasaški šport, ki ima v Prlekiji že več kot 135-letno tradicijo.

2. mesto

   PATRIK VOJSK - judo: član Judo sekcije pri TVD Partizanu Ljutomer. Osvojil je dva naslova državnega prvaka in sicer v kategoriji U-20 in na državnem srednješolskem tekmovanju. Je tudi kategoriziran športnik po kriterijih Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez, saj ima status športnika mladinskega razreda.

1. mesto

   ALEŠ POKRIVAČ - karate: član karate sekcije pri TVD Partizanu Ljutomer. Na državnem mladinskem prvenstvu je med starejšimi dečki osvojil 1. Mesto v katah in 2. Mesto v borbah do 57 kilogramov ter na Kofukan svetovnem pokalu na Portugalskem 1. Mesto v borbah in 3. Mesto v katah.

 

POSEBNA PRIZNANJA za športni dosežek 2012

Posebna priznanja za športni dosežek 2012 so prejeli badmintonska ekipa OŠ Veržej (1. mesto na državnem prvenstvu), strelska ekipa st. učenke OŠ Ivana Cankarja Ljutomer (1. mesto na državnem prvenstvu), nogometna ekipa st. učencev OŠ Ivana Cankarja Ljutomer (2. mesto na državnem prvenstvu) in Franc Slokan za dolgoletnega prizadevnega športnega delavca PD Ljutomer.

Zahvalo ob upokojitvi za opravljeno delo je prejel Tone Ficko, ki je vsa leta služboval kot profesor športne vzgoje na GFML. Ob rednem delu je bil neutrudni odbojkarski delavec kot trener moških in ženskih ekip, kasneje kot odbojkarski sodnik, v zadnjih letih pa kot delegat Odbojkarske zveze Slovenije. Bil je član organov športne zveze, organizator športnih tekmovanj in vodja teniške sekcije pri TVD Partizanu Ljutomer.

Ob njegovem bližnjem 80. rojstnem dnevu je Miro Steržaj, prvi predsednik ŠZ Ljutomer, častni občan Občine Ljutomer, slovenska športna legenda, prejel posebno darilo.

Za popestritev programa so poskrbeli otroci in učenci iz vrtca in OŠ Mala Nedelja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.