https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V Kraščih zaradi poledenelega vozišča zdrsnil avtobus

18.01.2013 ob 7:27  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, osem kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, iskali pogrešano osebo, povoženje divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Izven naselja Krašči, je voznik avtobusa zaradi poledenelega in spolzkega vozišča zapeljal izven vozišča v jarek. Pri tem se je ena oseba lahko telesno poškodovala. V ostalih dveh nesrečah je nastala samo gmotna škoda. 

Na področju kriminalitete so obravnavali dve tatvini, dva vloma, poškodovanje tuje stvari, nasilje v družini, ponarejanje listin in odkrili bankovec za 50 evrov za katerega se sumi, da je ponarejen. V Murski Soboti je bilo vlomljeno v dve stanovanjski hiši. Radgonski policisti so obravnavali tatvino iz garderobe v telovadnici, poškodovanje osebnega avtomobila in nasilje v družini. Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so na avtocesti zaustavili voznika osebnega avtomobila bolgarskih registrskih številk. Pri kontroli prometnega dovoljenja je bilo ugotovljeno, da je nalepka o podaljšanju tehničnega pregleda ponarejena. 

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in dvakrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali. 

Zaradi nočnega sneženja so ceste na izpostavljenih mestih lahko zasnežene in spolzke. Zato priporočamo, da vozniki prilagodite hitrost vožnje razmeram na vozišču in svojim sposobnostim. Tako boste  pripomogli k večji varnosti drugih udeležencev v prometu in k vaši varnosti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.01.2013 ob 10:57 lak gost

      vendar voznik prilagodim vozili razmeram na cesti vedar ni bilo jedino vozilo katero je v tistem času prevozilo ta del cestišča v naprotnem primer naj g.policaji začnejo zapirati obenjene relacije katere niso prevozne ;)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.01.2013 ob 13:27 GOTOF JE gost

      Ko se bodo pričele masovno vlagati odškodninske tožbe zoper upravljalce in lastnike cest, se bo pričelo drugače čistiti ceste. Mogoče se pa odgovorni zganejo takrat, ko bo nekaj otrok mrtvih v avtobusu. GOTOVI SO !!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.