https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Topič pripravljen odstopiti, če se pojavijo rešitelji kluba

Murska Sobota, 20.1.2013  

Po dogodkih, ki so se zvrstili v zadnjih tednih,  se je na to temo oglasil tudi predsednik Mure 05 Miroslav Topič.  V izjavi, ki jo je podal, je poudaril, da je pripravljen odstopiti, vendar bi se rad z novimi ljudmi prej sestal in jim predal posle. Eventuelno brezvladje bi po njegovem mnenju namreč situacijo nedvomno še poslabšalo.



Izjavo Miroslava Topiča objavljamo v celoti:


"Glede na dogajanja v zadnjem tednu, ko so po različnih medijih krožile informacije, predvsem s strani igralskega kadra in njihovega predstavnika g. Fabijana Cipota, sem se na mojo željo z g. Cipotom tudi sestal. Določene stvari o katerih osebno nisem bil obveščen sem namreč želel preveriti iz prve roke.

Med pogovorom, mi je z g. Cipot povedal, da obstaja skupina ljudi, ki je pripravljena sanirati klub, vendar je pogoj za to moj odstop. Pri tem moram poudariti, da sem v času ko je javnost to tudi zahtevala, bil pripravljen odstopiti. Sam odstop, brez tega, da bi sam ali pa nekdo drug našel zamenjavo in alternativo za stabilizacijo kluba, ne bi prinesel nič drugega kot potop kluba. Ko sem stopil na čelo kluba pred tremi leti, v situaciji, ko je bil klub pred propadom in ko nihče ni želel te funkcije prevzeti, je bila to praktično misija nemogoče. Prevzel sem dolgove, ogromno okostnjakov, ki so padali iz omare, mladinski pogon je izgubil več kot 100 otrok in trenerje, zaupanje javnosti je bilo na ničli. Kljub vsemu, sem uspel, sprva sam z nekaterimi posamezniki, ki so še ostali v klubu, potem pa z ljudmi ki so prihajali v klub, dvigniti mladinski pogon na višjo raven in zopet strmo povečati zanimanje za treniranje v mlajših selekcijah. V članski ekipi nam je uspel preboj v prvo ligo in potem še takoj v ligo Europa, kjer so svoje v večji meri dodali predvsem igralci. To so dosežki, ki nam na dane razmere zavida celotna Slovenija. To so tudi trenutki, ki so mi v tolažbo ob mnogih neprespanih nočeh in pa ob dogodkih, ki so se zgodili na zadnji prvenstveni tekmi proti Mariboru. In to so trenutki, do katerih nikoli ne bi prišlo, če bi kdaj v tem obdobju vrgel puško v kuruzo, dvignil roke od vsega in pustil da klub propade. Ves ta čas, sem poskušal pridobiti tako sredstva, kot tudi ekipo, ki bi prevzela vodenje ob istočasni stabilizaciji kluba. Žal se, kljub mojim prizadevanjem in dobrim namenom, nekateri projekti niso realizirali. Vsled velikih pričakovanj in upov na boljše čase našega kluba, so ti neizpeljani projekti eskalirali v negativno ozračje in mene kot predsednika okarakterizirali kot edinega krivca za nastalo situacijo. Pri tem se pozabljajo zgoraj opisana dejstva. Predvsem se pa pozablja, da sem razen v prvem letu, imel okrog sebe sodelavce, katerim sem zaupal in katerem sem prepustil določena pooblastila in ki so vsaj v enaki meri odgovorni za nastalo situacijo kot jaz. Tega žal nobeden od le-teh noče priznati in prevzeti odgovornosti, javnost pa tega ne vidi oz. noče videti. Najlažje je s prstom pokazati na enega človeka in s tem so problemi rešeni. Ne bežim pa od odgovornosti, pri izbiri sodelavcev. Ta je izključno moja.

V tem tednu sem se sestal tudi z navijači. Žal, je zadeva eskalirala v to smer, da je trenutno edino pomembno to, da predsednik odstopi in da naj klub gre v najnižjo ligo. Poudarjam, da moj odstop pod zgoraj omenjenimi pogoji nikoli ni bil in ni vprašljiv. Ne morem pa sprejeti dejstva, da po vsem tem času, ki smo ga skupno preživeli v glavnem v težkih razmerah, da nam je sedaj skupni cilj le odstop predsednika in da nam usoda kluba pri tem ne igra nobene vloge. Žal se pri tej zaslepljenosti ne spozna dejstvo, da klub ni le članska ekipa ampak tudi 10 selekcij v mladinskem pogonu in čez 200 otrok. Take poteze, vse to, kar smo dosegli v treh letih, lahko čez noč porušijo. Večina tovrstno tezo zagovarja z razlago, da takšno stanje nima smisla podaljševati. Drugače povedano, kljub ogrožanju mladinskih selekcij, prevladuje mnenje, da je to najboljša rešitev.

Sam gledam na to zadevo drugače. Do licenciranja nas ločijo še trije meseci. Za marsikaterega trije meseci agonije, jaz pa na to gledam, na tri mesece časa, da realiziramo že začete projekte, ki so še aktualni oz. da v tem času najdemo drugo alternativo. Neodgovorno od kogarkoli bi v tem trenutku bilo, da vsled situacije, ki je za večino brezizhodna, naredi potezo, ki bi onemogočila, da bi izkoristili preostali čas in vse možnosti za rešitev kluba. In nikakor ne morem sprejeti teze, da se bo z odstopom predsednika, mogoče pa že našel nekdo, ki bo zadeve peljal naprej. Vedno se mora najprej poiskati rešitev in šele nato izvajati določene spremembe v klubu. Nenazadnje, se je po pogovoru z g. Cipotom, nakazala možnost, da se stvari postavijo na svoje mesto. Z veseljem jo sprejemam in sem se pripravljen sestati z ljudmi, ki imajo namen stabilizirati klub, da jim predam vse zadeve, predstavim trenutnu situacijo, opozorim na določene stvari in nenazadnje da jim prikažem vse potrebne aktivnosti, ki so potrebne, da v tem letu uspešno zopet pridobimo prvoligaško licenco. To so zadeve, ki so ključnega pomena za vsakogar, ki bi se spustil v našo zgodbo in brez katerih je to nemogoče uspešno speljati. In vsekakor mi bo osebno največje zadovoljstvo, če se klub stabilizira, saj mi bo to odtehtalo vse neprespane noči, poniževanja in grožnje tako meni, kot moji družini v obdobju mojih naporov za rešitev kluba.


Miroslav Topič, predsednik ND Mura 05"

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.01.2013 ob 20:49 ges gost

      Topič še samo pet dni... znankar de đauko kak malo dejte gda ga v petek razrejšijo...

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.01.2013 ob 20:53 admin gost

      KRAMAR TUDI ODŠEL http://gornikzabrze.pl/aktualnosci/wydarzenia/190113-denis-kramar-na-testach-w-gorniku-zabrze

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.01.2013 ob 20:55 Iniesta8 gost

      Meni se zdi ka je glede vsega tak na stvari. Topič je prehitro v javnost davo informacije o investitoraj, ki bi bilij pripravlene investejrate. Do toga na kunce pač nej prišlo in zato je spadno na slab glas. Glede njegovoga odstopa je pa tak. Če odstope al nej je ista stvar, zatou ka či gledamo na gospodarske razmere trenutno v Slovenije, najhujše je seveda prinas v Prekmurje, žal nega investitora kere bi biu pripravlene investejrati v klub. To je istina, pa vsekakor

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.01.2013 ob 20:55 Poberi se!!! gost

      Pa ka Topič, tij si blentave????

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.01.2013 ob 20:56 zetor gost

      Topič je legenda.......

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.01.2013 ob 20:57 zetor gost

      Topič je legenda

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.01.2013 ob 21:01 realist gost

      Admin, neje še odišo. Je samo na preizkušnji tan. Sicer je te klub trenutno mislin ka 4. v polskoj prvi ligi. njemi pa seveda kak vsakemu Muraši privoščim prestop pa uspeh v nadaljnoj karieri

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.01.2013 ob 21:01 roki gost

      Gost-Iniesta8, ali si nepismeni, pisalo je,da investitorji so ČE TOPIČ ODSTOPI,ali res nič ne razmite.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.01.2013 ob 21:25 ttt gost

      Topiča se ne da. JE kak Jelovica :D KA DE PA KRAMAR V PRVI POLJSKI LIGI? Še pri Muri ne ven ka dela?!

      7 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.01.2013 ob 21:28 mura4ever gost

      Bravo Topič, mislin ce bi rad mel klub bi ze odišo ce zna ka ga publika pa igralce ne podpirajo ze vec mescev...Priprave ni pa de ze pomali februar, igralci odhajajo, brez pogodb, plač nega, bravo predsednik....Bar bi odstopo, ce vidis ka to hočejo vsi!! Bar to!!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.01.2013 ob 22:15 borec gost

      Ne daj se Topič, vsi spitavlejo, gda de pa naslednja tvoja izjava za javnost, v ton si najbaugše,

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      20.01.2013 ob 22:19 gost gost

      kak ste se še nej navolili tou komentejrat, vej je pa sigdar isto napijsano ka tej topič skouz isto guči

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      20.01.2013 ob 22:29 toporišič gost

      Kdo pa je ta tekst napisal Topiču? to ni njegov besednjak. Sama vsebina verjetno je ampak on ni tako pismen in ne ve tako izbrano zapisati svojih misli.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      20.01.2013 ob 22:32 riki gost

      Jaz mislim,da je on potreben nekše pomoči, to več ni normalno ,prekmurje TER KLUB NK MURA blati pred celo slovenijo,da se že vsi smejejo iz nas. KATASTROFA.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      20.01.2013 ob 23:09 FERI gost

      Po vseh zadnjih dogajanjih okrog kluba mura , kar že traja 1 leto in pol sem prišel do zaključka, da je glavni krivec župan , ker on ni ljubitelj nogometa, saj je v njegovem mandatu mura propadnola že drugič, Topič pa mu je odgovarjal, ker je ugotovil, da mlati prazno slamo. Dokler bo on župan mi ne bomo meli kluba v prvi ligi.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      20.01.2013 ob 23:16 Gost gost

      Važno je da ima podporo župana. Ona dva vse rešita....

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      21.01.2013 ob 2:17 lll gost

      Ge ne ven kak van je nej jasno....Topič je pravo ka de zrikto angleže ka pripelajo 17 milijonov v muro... Samo malo je potrebno potrpeti. Če nagleži nedo vložili penez je tu še plan B,D in celo E. Brazilija;Nemčija in Španija ka so potencialne kandidatke za vlaganje v slovenijo in nogomet. To so same nogometne države in jim je jasno bole kak van

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      21.01.2013 ob 6:32 crv gost

      gost ttt neven mene je vseeno ki de štere špilo bil bi pa ponosen če be kere od mure gej ke dosegno ges sen hodo na tekme pa se mi Kramar ne zdel slab taka neven mislim ,da je to stara slovenska bolezen fošija to pa nej lepo moramo jih spodbujate nej pa ka jih dol tučemo,ka so si to zaslujžele pa zakerega kole se ijde nej samo za Kramara.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      21.01.2013 ob 7:46 Gost gost

      Ja kak zaj če se pojavi...pa te nede Anglejžov z 10-20 miljouni lejtno????????????

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      21.01.2013 ob 8:18 ciao gost

      Bravo care!!! Ajde modrijaši, mate rešitve? Nemate.Nega več igralcov, nede licence,....Reflektori ostanejo v Lendavi, nega biznisa.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      21.01.2013 ob 8:31 pač eden gost

      bojmo realni, mene preseneča ka je lejko šou Kramar sploh na probo na Poljsko, saj je rejsan bil eden bole slabših v muri, dosti več igralcev je izstopalo-fajić, bohar, travner, vezni temnopolti??, buzeti, janža,... neven če ma glih zadostne kvalitete za prvo poljsko ligo, pa sploh za takšen uspešen klub...je pa tudi rejsan, ka tej trenutek dosti mladih z fraj paperami nega na tržišču in so dobri za klopi v takšnih klubih.... po drugi strani pa svaka čast če do ga meli! naj mu uspe, pa buzetije v zavrče tudi, pa travneri v Lecceje, pa Fajiče v maribore, pa Maruškoje v Avstrije,....

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      21.01.2013 ob 9:51 gost investitor gost

      PA LJUDJE ANGLEŽI SO ŽE TUKAJ: VSE POLNO JIH JE KA SO TU HIŠE KUPILI: SAMO TREBA PRAVEGA IZBRATI: HA;HA;HA;::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      21.01.2013 ob 10:07 riki gost

      Gost-pač eden, veš to je tak ,če pobiraš droptinice, on je mogo to delati, pa je vedno opravo dobro , posebno proti bakuju v Lendavi, pa proti Lazii, jaz sem vedno pravo da je dober , vi ste ga pač pluvali, ki je kdo falio tam je špilo, ogledn iki so to vidli .Vi ste pač navajeni na vaški nogomet, pa ne vete kaj je dobro v nogometu, na nogomet se moraš spoznat pa gledati širše. Sem prepričan , če bi dobil še več možnosti, posebno levi bočni bi še marsikaj pokazal, samo na žalost tak je. Vsem nogometašem mure želim, da dobijjpo dobre klube, ter mnogo sreče v napredovanju ne bom jih imenoval vsak je dal delček k tej pravlici.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      21.01.2013 ob 11:10 pač eden gost

      ja riki, čist pravilno si to napiso! Je en standardno kvaliteten igralec, in zato je pač nej izstopo! drugi v napadi in obrambi so izstopali, on je nej! Ma pa vsekakor naučene kvalitete in jih z pridnostjo tudi čuva, ne more pa iz sebe napraviti večje kvalitete. pa če gren bole v detajle, nobeden od mure ne bo dosegel vrhunske kvalitete oz. vrhunskega kluba! niti eden je nej telko vreden ka bi lejko špilo v kateren koli klubi lige petice! iz slovenije je možno oditi če se v maribore, na hrvaškem če si iz dinama....

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      21.01.2013 ob 12:18 mike gost

      Umobolnež zdravit se pojdi preden bo prepozno

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      21.01.2013 ob 12:19 gostpalinka gost

      maruško že bil v avstriji pa so pravli v drugoj ligi hvala. mauti me ka nišče več ne gučij ka je s pejnezami. računovodkinja pravla za večer ka je zguba milijontristo tisoč. a dužen je klub na vse strani. cijpoti pa samo telko, umiri se. ka pa tij ge pomejniš ka boš zriktao sponzore.

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      21.01.2013 ob 13:36 brm brm gost

      gost - gostpalinka - od kje pa tebe, ka de Cipot zrikto sponzore?? nevejš štete?? tej potencialne rešitele so "NJEGA NAJŠLE"!!! ti vse lepo pijše!!! samo pač kak je znano, more Topič spakivate kufre!!!

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      21.01.2013 ob 13:51 nemate pojma gost

      kak fajn ka vidin ka se nesce opazi ka kramar nema kvalitet, in ja priso je do probe v polski ligi prek menedzera pa vez, kak ze do zdaj vse, ce si ge zriktan dobroga menedzera mo tuj vutro na probi pri psv-ji pa ce glij mo noso samo brisace za ovimi igralcami :) ka tak napisen ka nede sto pa mislo ka se man za neksoga fuzbalera haha ampak pustimo zdaj to, to san telko pokomentero ka me je pepi v presnji temi od mure pa topica neka kramara naprej noso, pa skoraj san ziher ka je tej riki zdaj ali ka prejsnji pepi! :) topic pa tak ali tak nema vec kaj iskati v klubi, samo problem mure je veliko vecji kak sam topic.

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      21.01.2013 ob 14:06 lipa gost

      jas se prvič oglašan na tej portal vidim pa ka smo prekmurce preveč lokal patriote ges sen malo pogledno o ton Kramare pa mi ječistar vseeno za njega me je pa zanimalo,ker ste samo o njem raspisale kak da je un kriv za nastalo situacijo.Ge mislin ka on nej tak slab ,če je bil v reprezetance vu17takrat je bil selektor Kek tude pre Publekume je nej bil slab Ipri Rudare pri članeh pa je nej dobil dosti priložnoste ,ker je tam politika za naprej pri mure pa sen zna kak je špilo .Nej je tak slab igralec kak pišete je delaven marliv neje pa vrhunske za barcelono mislin ka ste dečka malo preveč napadnole ker v evrope je špilo zelo dobro .Ges osebno bi bil vesele če bi mu uspelo in mu tude želim,ker mi je vseeno ka ge neman nič od togataka bodmo poštene pa vesele, pa pret kak pišete se malo pozanimajte ka pišete

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      21.01.2013 ob 14:37 gost gost

      TOPIČ TI SI TRENUTNO NAJBOLJ NEZAŽELJEN ŽIVI PREKMUREC.ZATO SPIZDI IZ NAŠIH MISLI,ZA VSE VEČNE ČASE.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      21.01.2013 ob 15:11 alf gost

      Topič legenda MURE

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      21.01.2013 ob 17:33 pepi gost

      Gost-nemate pojma, sem že zadnjič napisal,da si obremenjen z Kramarom , pusti dečka na miru, on pač za tebe ni nogometaš, pa ne vem zakaj se zdaj obremenjuješ. Vem pa to zagotovo, da ne moreš po vezah priti v kakšni klub v tujini, oni imajo skavte,ki hodijo okrog gledat, vem da so bili tudi v muri in na tekmah kjer je igrala mura v evropi. Ti pa ne gledajo samo napadov pa kdo da gol, ampak podaje z zadnje strani, jemanje žoge itd., da te ne bom sedaj učil. Škoda, da Simundža ni dal več priložnosti Kramarju za igranje, imam občutek,da ga je od tistega rdečega kartona malo preveč pustil na klopi , tako da tudi ni mogel pokazati kaj vse on zna. Tudi na levem bočnem bi več naredil, samo je to mesto bilo oddano, pa čeprav bi včasih tudi tega igralca lahko trener zamenjal , tu pa je bila res protekcija , zaradi očeta (maser). Mislim pustimo fanta ,naj si najde klub kjer bo zadovoljen. Vi tako strastni navijači z polnim znanjem nogometa pa rajši pomagajte rešiti muro, če se še kaj da rešiti. Mislim,da Topič ne bo odšel dokler ne pospravi okostnjakov iz omar.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      21.01.2013 ob 17:36 Muraš gost

      Naj nikak ide pa Cijpota lipou prosi, če bi biu športni direktor Mure. Vejpa de meu telko časa, čiglij de pri avstrijcaj špilo. Mogouče bi tüdi vüjči prišo nazaj? Če de trbelo podporo, de še Trejzika svoje povejdala oz lajkala.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.