https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PROFIL

Mateja Milkovič - ambiciozna naj natakarica, ki ne mara črnogledosti

23.1.2013  

Mateja Milkovič, trenutno zaposlena v Net caffeju, je bila izbrana za naj natakarico murskosoboških lokalov. Poleg tega, da svoje goste postreže z dobro voljo in z nasmeškom na obrazu, v prostem času predvsem rada kvačka.

Rubrika PROFIL na Pomurec.com je na sporedu vsako drugo sredo, v njej pa predstavljamo mlade,  zanimive, talentirane in prodorne Pomurke in Pomurce ...

Sedemindvajsetletnica iz Murske Sobote je svojo šolsko pot začela na Osnovni šoli III Murska Sobota, nadaljevala na Ekonomski šoli Murska Sobota (smer Ekonomski tehnik), zatem pa se vpisala še na Višjo strokovno šolo Murska Sobota, smer Ekonomist (modul: računovodja). "Najraje v šoli sem imela matematiko, zato sem vedno razmišljala, da bi postala profesorica matematike," pojasnjuje Mateja, ki se zelo dobro spominja svojih otroških let, predvsem o svojem razmišljanju takrat. "Se mi zdi, da vsak kot otrok razmišlja, kako lepo bi bilo, če bi bil slaven. Ko pa odrasteš, ugotoviš, da življenje slavnih le ni tako rožnato kot izgleda," dodaja Mateja, ki že v začetku najinega pogovora nakaže na sproščenost, spontanost in preprostost.

Vesela, iskrena, ambiciozna, včasih preveč direktna …

In takšna pravzaprav Mateja tudi je. "Vesela, poštena, iskrena, ambiciozna, komunikativna, vedno pripravljena pomagati, včasih preveč direktna," so še lastnosti, s katerimi bi se opisala sama. In ravno zaradi teh lastnosti, ki jih med delom dobro izžareva in ne skriva, verjame, da so bralci Pomurec.com glasovali zanjo. "Ker sem to, kar sem," pravi Mateja, ki je med vsemi izbranimi natakarji imela favorita ravno zmagovalca-Majkija.

Izkušnje pridobivaš in se učiš skozi celo življenje

Glede na to, da je Mateja izkušnje v gostinstvu nabirala oziroma jih še nabira tako na vasi kot v mestu, sva med pogovorom tudi ocenjevali, kje je delo boljše. "Boljše mi je delati sigurno v mestu, kar pa ne pomeni, da je na vasi slabo, saj pri tem, kje je boljše, igrajo pomembno vlogo tudi drugi dejavniki, kot so npr. plača, delovni čas, odnosi ... Se pač navadiš in sprejmeš tako kot je," pojasnjuje Mateja, ki se zaveda, da se učiš in pridobivaš izkušnje skozi celo življenje.

V prihodnosti se najde v računovodskem servisu

Čeprav Matejo delo v gostinstvu veseli predvsem zato, ker ni monotono in se vedno dogaja nekaj zanimivega, pravi, da to ni posel, katerega bi opravljala do upokojitve, saj ima še druge ambicije, predvsem tiste, ki so kakorkoli že povezane z matematiko.

"Mislim, da vsak, ki dela že nekaj časa v tem poklicu, ima željo v prihodnosti imeti svoj lokal, čeprav dandanes ni to več posel, s katerim bi se dalo zagotoviti lepo prihodnost. Se pa definitivno vidim nekje v svoji stroki, to je v kakšnem računovodskem servisu. Kar pa spet ne pomeni, da se je moje izobraževanje s tem končalo, ker volja za nadaljnje šolanje še vedno je … bomo videli, kaj bo prinesel čas," je njeno iskreno mnenje.

Mateje v bikinkah med strežbo ne bo moč videti

"Skušam biti dobre volje, vesela, prijazna do vse, tudi do tistih, ki me včasih kaj skritizirajo-ali v hecu ali zares,« pravi Mateja in dodaja: "Oddajati poskušam čim več pozitivne energije in veselje do dela … zdaj pa, če se v tem razlikujem od drugih, ne vem. Takšna sem in tudi bom," je odkrita Mateja, ki poudari tudi, da to, da so jo Pomurci izbrali za naj natakarico nanjo trenutno ne vpliva. "Je pa res, da se kakšen gost več ustavi na pijači, saj me takoj nagovori in pove, da me je videl na Pomurcu," še doda.

In če sva se spet nekako ustavili pri izboru za naj natakarico oziroma naj natakarja, sem jo poskusila postaviti pred izziv, in sicer strežbo v bikinkah, kar je v smehu zavrnila: "Tvojega izziva strežbe v bikinkah ne bi nikoli sprejela. Saj pa predstavljaj si, kakšno gužvo bi imela."

Uživa v urejanju in dekoriranju doma

Mateja, katere največja strast je urejanje in dekoriranje doma, v prostem času, kar ga je zadnje čase malo, zelo rada kvačka. "Predvsem, ko se bliža kak praznik, si rada naredim (kvačkam) kaj novega. Vsaj kak prtiček, če mi čas za kaj več ne dopušča," pravi.

Ob tem pa predstavi še, kako postreči dobro kavico. "Pri dobri kavi igra pomembno vlogo mlinček za kavo, saj, če ga nimaš nastavljenega pravilno, tudi kava ni takšna kot bi morala biti … Tudi samo vzdrževanje in čiščenje aparata lahko izboljša/poslabša kavo. In, ko imaš vse to tako kot mora biti, vključiš še malo svoje dobre volje in ljubezni, pa je kava odlična."

Ob svojih »kiksih« se vedno nasmeje iskreno iz srca

In da v strežbi ni le vse tako popolno, naredi tudi naj natakarica kdaj pa kdaj kakšen "kiks", ob katerem se vedno znova nasmeje iskreno iz srca. "Lahko povem na primer, da se mi kdaj zgodi, da gostu lepo postrežem čaj. Vse bi bilo res lepo, če bi gost dobil tudi filter, ne le vroče vode. Saj se mi to ne dogaja vedno, da ne bo pomote. Kakšnih trikrat se mi je pa že," je iskrena Mateja, ki k temu doda še: "Nikoli ne bom pozabila, ko mi je ena gospa naročila "malo črno". To je bilo vse kar je povedala. Malo sem začudeno pogledala in brez kakršnega koli vprašanja šla in vzela malo črno pivo in ji ga postregla. Gospa me pogleda in pravi: "Mislila sem malo črno kavo" … ojoj … in spet smeh … No ja, zna včasih biti zelo zanimivo."

Živi za dom in družino, ne mara zahrbtnosti in maščevalnosti

Mateja, ki živi za družino in dom, sicer pa ne mara zahrbtnih in maščevalnih ljudi, ki so črnogledi in v življenju ne razmišljajo pozitivno, se najraje predaja smehu, pozitivnim ljudem, prijateljem in plesu, saj jo to vedno spravi v dobro voljo. "Sicer pa je moj moto: Nikoli ne naredi drugemu to, kar nočeš, da drugi naredijo tebi," pravi sedemindvajsetletnica, ki predstavi še recept za uspešno življenje: "Za uspeh je pomembna trdna, močna volja ter vztrajnost, da se ob vsakem padcu hitro pobereš, saj so pri vsakem uspeha prisotni vzponi in padci."

"Moj nasvet za bralce pa je predvsem to, da začnite na življenje gledati pozitivno in ne bodite črnogledi, saj, če boste oddajali pozitivno energijo, jo boste tudi prejemali od drugih. K temu spada rek: "Kar seješ, tudi žanješ"," zaključi Mateja.

Matejinih TOP 5:

Svetovni voditelj: /

Glasbena skupina/izvajalec: Toše Proeski

Knjiga: Somrak

Naj kraj v Pomurju: Murska Sobota

Želja v življenju: Biti zdrava, srečna in uspešna.

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PROFILI NA POMUREC.COM