https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Tudi v občini Grad pobrali prve rumene vreče

24.01.2013 ob 12:00  

Občani občine Grad so županu že večkrat predlagali, naj se uvede projekt rumena vreča. Danes so vreče pobirali prvič.

Kot osemnajsta občina se je projektu zbiranja in odvoza embalaže po sistemu rumena vreča od vrat do vrat pridružila tudi občina Grad. Tako se uspešno zaključuje projekt podjetja Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o.. S tem projektom lahko vsa gospodinjstva v prihodnjih letih pričakujejo manjši znesek na položnicah, ki jo dobijo vsak mesec za predelavo odpadkov. Na tak način želijo ozaveščati prebivalstvo ter doseči, da bi se čim več odpadkov izločilo iz takoimenovane črne posode in posledično pridobiti čim več ločenih odpadkov, ki jih nato pošiljajo v nadaljnjo predelavo, je povedal direktor Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o., Drago Dervarič.

Občan Kovač je ob pobiranju prvih vreč pri njegovi hiši povedal, da je izvedbo projekta v njihovi občini pričakoval, zato pozdravlja odločitev občine za uvedbo rumenih vreč. Do sedaj je že sortiral v rumene vreče, ki jih je sam nabavljal, in vreče odvažal v Vidonce. Ob uvedbi rumenih vreč pa pričakuje tudi, da bo občina uvedla še kontejnerje za papir, saj kot pravi, ima v Avstriji, kjer je zaposlen, to že vsaka družina.  

Župan občine Grad, Daniel Kalamar je povedal, da so si zadnji dve leti prizadevali, da bi v njihovi občini uvedli rumeno vrečo, saj so se zavedali, da je vse več odpadne embalaže in PVC materialov, ki zelo škodijo okolju. Zato so večkrat organizirali akcije zbiranja odpadkov v sodelovanju z osnovno šolo, a so se zavedali, da je veliko te embalaže še vedno ostalo v naravi. Zadovoljni so, da jim je s pomočjo podjetja Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o. uspelo doseči ta cilj, saj so bili s strani občanov večkrat opominjani, zakaj v njihovi občini še ni uvedeno ločevanje odpadkov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.01.2013 ob 12:54 marjan gost

      Lepo ,da je prišlo do tega ločevanja odpadkov. Zanima me kako bodo ločevali odpadke v naši občini tisti ,ki nimajo še zabojnika za smeti?

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.01.2013 ob 20:37 marjanović gost

      pri tebi doma bedak

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.