https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Snežne skulpture na Vaneči pokazali celo na nacionalni televiziji

Vaneča, 25.01.2013 ob 12:00  

Na Vaneči sta Matej Šebjanič in Niko Rajh izdelala idlilično snežno vasico, kjer so se nahajali vrtna garnitura, iglu, velik snežak, avto Fiat 126, kapelica in goba. S to pestrostjo snežnih skulptur sta se prestavila tudi širni Sloveniji preko nacionalne televizije.

Vse skupaj se je začelo tako, da je Niko Rajh poklical Mateja Šebjaniča po telefonu, naj se na poti domov ustavi pri njih, ker s sestro Tjašo ustvarjata snežaka. Seveda je Matej z veseljem priskočil na pomoč in ustvarili so 3,5 do 4 metrov visokega snežaka. Ker pa ni bil dokončan še isti dan, so z deli nadaljevali še naslednji dan, takrat se je tudi rodila ideja, da bi naredili še kaj drugega kot snežaka.

"Niku se je porodila zamisel, da naredimo iglu, po tem ustvarjanju pa je nastala še vrtna garnitura in gobe. Ker so bili očividci navdušeni nad najinimi skulpturami, sva po vsem tem še pristala na televizijskem ekranu Slovenije 1. Poleg tega sva še naredila kapelico in avto Fiat 126, šele takrat sva vse to skupaj lahko poimenovala v Idilično vasico na Goričkem. Pri tem ustvarjanju sta bila glavna arhitekta Niko in jaz, saj zamisli so šle iz najine glave, prav tako pa tudi velik del tega ustvarjanja sva naredila sama, pomagali pa so nama še Tjaša, Simon in Dušan," pravi Matej.

Naš sogovornik je še povedal, da so snežne skulpture nastajale tri dni, od popoldneva do večera, skupaj približno 19 ur. Posebnih težav pri ustvarjanju skulptur nista imela, saj se je sneg lepo sprijemal, nekaj pomislekov sta imela samo pri igluju. "Ko sva se lotila iglu-ja, sva pomislila, da bi lahko imela težave pri zaključku dela na vrhu igla zaradi porušitve, ampak na srečo jih ni bilo. Težave bi nama lahko povzročil tudi pes, ki je veselo poskakoval okoli in ogrožal najine skulpture, tako da sva morala bit pozorna na njega....hehe," še pove Matej.

Za konec nam je Matej zaupal, da letos nimata več v načrtu izdelovati umetnin s snega, naslednje leto pa je vse možno, da bi se lotila kakega izziva, ampak potem bo to morala to biti res neka posebna ideja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.01.2013 ob 13:39 sssssssssss gost

      kak zanimivo

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.01.2013 ob 16:17 aaa gost

      legenda Rajh! :)

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.