https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Soboška bolnišnica vzor ostalim?

Murska Sobota, 26.01.2013 ob 8:43  

V zadnjih dneh je bila Splošna bolnišnica Murska Sobota deležna obiska mednarodne inštitucije Det Norske Veritas, ki je opravila presojo za obnovitev akreditacije standarda DIAS - NIAHO. Slednja zajema 27 poglavij, ki se nanašajo na celotno vodenje kakovosti, upravljanje s tveganji, izvajanjem zdravstvenih storitev in zagotavljanjem primernega okolja. Rezultati presoje bodo znani v roku 30 dni, so pa presojevalci izrazili zadovoljstvo nad ugotovitvami.

V zadnjih dneh je bila Splošna bolnišnica Murska Sobota deležna obiska mednarodne inštitucije Det Norske Veritas, ki je opravila presojo za obnovitev akreditacije standarda DIAS - NIAHO. Slednja zajema 27 poglavij, ki se nanašajo na celotno vodenje kakovosti, upravljanje s tveganji, izvajanjem zdravstvenih storitev in zagotavljanjem primernega okolja. Rezultati presoje bodo znani v roku 30 dni, so pa presojevalci izrazili zadovoljstvo nad ugotovitvami.
Presojevalska skupina mednarodne akreditacijske hiše Det Norske Veritas (DNV) , ki so jo sestavljali glavni presojevalec John Bell, dr. med., odgovoren za splošno področje, Miran Rems, dr. med., odgovoren za klinično področje, Randal Snelling, odgovoren za fizično okolje in Miroslav Harjaček, dr. med., odgovoren za klinično področje, je  bolnišnico pregledala na več področjih ddelovanja - presojali so procese predpisovanja in razdeljevanja zdravil, zastopanost kadrov in ustreznost v povezavi z razporedom dela, razporeditev prostorov in opreme načrt ukrepanja ob naravnih in ostalih nesrečah, vzdrževanje aparatov, fizično varovanje pri pacientih, varovanje pred možnim nasiljem ponoči, uporaba varnostne opreme… Končni rezultati presoje bodo znani v kratkem, v roku 30 dni.
Soboška bolnišnica vzor ostalim?
John Bell je ob tem dejal izpostavil soboško bolnišnico kot vzor ostalim na tem področju in dejal, da je izredno zadovoljen nad odlično organiziranostjo bolnišnice na vseh nivojih. Izrazil je tudi zadovoljstvo nad zrelostjo, zavzetostjo in pripravljenostjo za izboljšanje ter dosežki bolnišnice, na kar je ponosen tudi direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota, Bojan Korošec. Slednji je dejal, da je zadovoljen, da uspešno delo in organiziranost lahko potrdi tako ugledna mednarodna inštitucija, kot je akreditacijska hiša DNV. 

Kot je razvidno iz izjave za javnost, je presojevalska skupina mednarodne akreditacijske hiše Det Norske Veritas (DNV) , ki so jo sestavljali glavni presojevalec John Bell, dr. med., odgovoren za splošno področje, Miran Rems, dr. med., odgovoren za klinično področje, Randal Snelling, odgovoren za fizično okolje in Miroslav Harjaček, dr. med., odgovoren za klinično področje, bolnišnico pregledala na več področjih delovanja - presojali so procese predpisovanja in razdeljevanja zdravil, zastopanost kadrov in ustreznost v povezavi z razporedom dela, razporeditev prostorov in opreme načrt ukrepanja ob naravnih in ostalih nesrečah, vzdrževanje aparatov, fizično varovanje pri pacientih, varovanje pred možnim nasiljem ponoči, uporaba varnostne opreme… Končni rezultati presoje bodo znani v kratkem, v roku 30 dni.

Soboška bolnišnica vzor ostalim?

John Bell je ob tem izpostavil soboško bolnišnico kot vzor ostalim na tem področju in dejal, da je izredno zadovoljen nad odlično organiziranostjo bolnišnice na vseh nivojih. Izrazil je tudi zadovoljstvo nad zrelostjo, zavzetostjo in pripravljenostjo za izboljšanje ter dosežki bolnišnice, na kar je ponosen tudi direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota, Bojan Korošec. Slednji je dejal, da je zadovoljen, da uspešno delo in organiziranost lahko potrdi tako ugledna mednarodna inštitucija, kot je akreditacijska hiša DNV. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.01.2013 ob 9:09 lisica gost

      hahah vzor pre preja kaj drugo kot pa vzor.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.01.2013 ob 10:29 gost gost

      Ajde štenkaši, ge ste??? Razčesnite zdaj bolnico pa diskreditejrajte DNV kak po stari dobri navadi.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.01.2013 ob 11:47 muu gost

      jaja vzor prej, te pa ides k dezurnome pa sploj niksoga vrstniga reda nega, clovik je betezen pa prijde ob 10.30 ta pa ob 15.30 ide domau.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.01.2013 ob 11:57 gost gost

      vzor ja....edijno ka lejko napraviš je tau ka se dol ličiš pa se buješ, pa šče tau pijtanje či mrješ!!!

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.01.2013 ob 15:53 Del R gost

      Ja je vzor, samo v čen :), tau je zdaj tu velko pitanje.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.01.2013 ob 17:40 gost gost

      vzor ja!mogauče dvej trij izjeme ,ka nebi po imejne-- drugo je pa vse prle kak pa vzor!

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.01.2013 ob 20:00 paradiznik gost

      Bože mili, kakšen vzor? Kje? Pri osnosu osebja do pacientov in svojcev že ne! Na lastni koži sem to izkusila in verjetno še kdo drug tudi...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.01.2013 ob 22:01 z srcem in dušo gost

      V vseh teh letih katera so za nami smo se uslužbenci bolnišnice vedno trudili pri svojih najbolših močeh ter nam danih možnostih.Moto nam je bil in bo dobro in varno počutje bolnikov, obiskovalcev ter osebja. Ni nam vseeno kao se javnost ozira na naše probleme in napake.Z potrditvijo akreditacije smo dobili potrditev da smo na dobri poti, na poti da postanemo še boljši

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.01.2013 ob 23:20 - gost

      kakšen vzor neki... vse kar sem doživela tam so "nočne more".. od tega kako se dela s pacienti s strani posameznih zdravnikov, arogantno, ne informira se jih o pomembnih dejstvih, niti se ne upošteva njihove volje, pa še derejo se na tebe, čeprav si ti kot pacient najmanj kriv... do odnosa nekaterih sester, do pogojev v katerih moraš biti tam, da sploh ne omenjam da delajo s tabo kot številko. nekatere sestre so prav nesramne in grobe. obravnavajo nas popolnoma nečloveško. pol si pa še upajo trdit da je to kot hotel s 5 zvezdicami. prej 0 zvezdic. polovico bi jih bilo treba odpustit, samo jim žal ne moreš nič, ker vrana vrani ne izkljuje oči. noben od njih se ne zamisli nad svojim odnosom do pacientov. noben. zelo žalostno je, da taki ljudje mečejo slabo sliko na vse ostale, ki se trudijo in svoje delo opravljajo dobro. to so stvari, ki bi jih morali presojati.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.01.2013 ob 10:12 aspirin gost

      V bolnici so tudi drugi profili te keri garajo za svoj lubi krujek,te nete nikaj pošifali.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.01.2013 ob 14:40 * gost

      Zdaj po novem za vse tiste ki niste zadovoljni z slovenskim zdravstom, zavarovalnica ponuja osebnega zdravnika ki si ga daste v žep in ko boste bolani ga izvlečete in vas pozdravi;) adijo pamet

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.01.2013 ob 19:25 zadovoljna gost

      Ko berem te komentare mi gre na bruhanje,mislim, da ti ljudje ki to pišejo nimajo pojma.Ko imata dve sestri na internem oddelku 30ljudi,od tega 15 nepokretnih in jih potem nekdo graja je katastrofa.Bila sem že dostikrat v bolnišnici in sem bila zelo zadovoljna,je res da dostikrat nimajo časa,vendar jih razumem.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.01.2013 ob 19:42 gost gost

      tudi ge se pridružujen mnenji ka nejso glij tak dobra bolnišnica,pa ka majo sestre še preveč časa,če lejko zbirajo informacije o zdravstvenon stanji pacientov pa te tou govorijo okrog,pa da lahko en dijak četrtega letnika okrog govori o izvidih pacienta,gospod direktor tu bi se bilo treba zamisliti...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      04.02.2013 ob 9:15 renata gost

      Vse je lepo in prav.Toda moti me zakaj se vedno pozabi na tiste, ki se zelo trudijo in garajo, da se je sploh do tega prišlo.To so navadni delavci, ki se jih sploh ne omenja.Hvala

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      05.03.2013 ob 21:44 Sestra gost

      Hvala bogi da je doktor Koprivica prišel v Mursko Soboto, trenutno je najboljši kirurg v bolnici.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      12.03.2016 ob 0:06 franc gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.