https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Predsednica ND Mure 05: Nogometaši že trenirajo

Murska Sobota, 28.1.2013  

V okviru intervjuja na Murskem valu, je predsednica Nogometnega društva Mura 05, mag. Nataša Horvat, izpostavila, da je upravni odbor v polnem delovnem zagonu in da tudi nogometaši že trenirajo.


Za novo predsednico Nogometnega društva Mura 05, mag. Natašo Horvat, in člana upravnega odbora, Fabijana Cipota, so se že začele delovne obveznosti v zvezi s klubom. Pri tem je predsednica izpostavila pomemben podatek, da nogometaši kluba Mura 05 že trenirajo, saj jim je klub Spartacus na podlagi sponzorstva priskočil na pomoč. 

Vprašanje o vložku Nizozemcev ostaja odprto

Govora je bilo tudi o vlagateljih iz Nizozemske, o čemer je predsednica povedala, da bo tekom današnjega dneva jasno ali vstopajo s finančnim vložkom, za kar se zavzema  sam Topič, bivši predsednik ND Mura 05.

Ustanovitev poslovnega kluba

Predsednica ND Mura 05 je tudi izpostavila, da je poslovni klub v ustanavljanju, saj obstaja velik interes uglednežev iz pomurskega okolja, ki se želijo vključiti v klub. Poslovni klubi so sicer po njenem mnenju praksa večjih klubov, saj na to obliko stavijo največji. Je pa posebej izpostavila, da bo upravni odbor deloval v dobrobit blagovne znamke Mura 05, saj bo to v dobrobit tega okolja in lokalne skupnosti.

Lokalna skupnost

Predsednica se ni mogla izogniti tudi vprašanju o vpetosti v politiko, saj je mestna svetnica. Pri tem je izpostavila, da politična stališča v klub ne bodo vpletali, saj so se jasno dogovorili, da gre v tem primeru  zgolj za stroko. V imenu upravnega odbora je pojasnila, da se bodo osebno odločali po svoji strokovni vesti in da vmešavanja politike ne bo.

Igralci so kapital društva

Predsednica je med drugim tudi povedala, da čarobne palice nima, lahko pa ponudi strokovno pomoč. Ko bo dobila bilanco kluba, bo pregledala poslovanje in se skušala pogovorit z upniki. Je pa posebej izpostavila, da bodo sprotno informirali javnost. Včeraj so se na sestanku prav tako dogovorili, da so igralci na prvem mestu, saj so osnovni kapital društva.

Treningi so se že začeli, za zdaj je deset nogometašev

Fabijan Cipot, član upravnega odbora, je povedal, da sestavljajo novo ekipo v katero verjame. Je pa izpostavil, da se zavedajo finančnega stanja. Delali bodo predvsem na domačih igralcih, saj je Prekmurje bazen perspektivnih igralcev. Izpostavil je, da imajo mlajši dečki najboljšo priložnost, da se razvijejo in dokažejo, da se verjame v en cilj. Nekateri igralci so dobili papirje in so zato tudi odšli. Nogometno društvo Mura 05 se dogovarja s klubom iz Maribora o posoji nekaterih igralcev, priložnost bodo dobili tudi igralci iz tretje lige.

Po poročanju Žurnala24, sta prvi trening Mure sta vodila pomočnika trenerja Feri Cifer in Damjan Ošlaj, prisotnih pa je bilo deset igralcev. Od jesenskega kadra so bili na prvem treningu vratarja Tadej Cipot in Filip Drakovič ter igralci Mitja Mörec, Damjan Bohar, Mitja Botjak, Mitja Mauko, Denis Barbič, Dejan Kurbus in Rok Gruškovnjak. Novo ime v klubu je za zdaj vezist Darko Atanasov, ki pa je že znan obraz v Fazaneriji in je bil nazadnje pri lendavski Nafti. Ob omenjenih je v klubu še izkušeni Fabijan Cipot, ki je hkrati član novega upravnega odbora in skrbi za športni del v klubu.

 

    Komentarji

    1. gost
      28.01.2013 ob 18:21 Informiranje gost

      Novi UO naprošam, da ravna drugače kot Topič in sproti obvešča zainteresirano javnost o oakivnostih kluba na spletni strani kluba. O tem, kdaj so začeli trening, kako je s postavo, trenerjem, novostmi itd., tako kot v vsakem normalnem klubu. Informacije naj bodo aktualne, saj je le tako mogoče vzpostaviti zaupanje med klubom in navijači!

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.01.2013 ob 18:41 aaa za muraša(kvazi) gost

      Napake se dogajajo milijonaron, nej našin neplačanin: http://www.youtube.com/watch?v=c8TNVUSWodE (casillas), http://www.youtube.com/watch?v=VSLYkWJ0QUA (buffon)...... Pa nej ka bi mislo ka šteri fuzbaler ger špila samo zaradi srce, vsi špilajo za čimveč pejnez, seveda pa je telko lepše če dobiš čimveč pejnez v svojon klubi! tu maš nogometne bojkote: http://www.youtube.com/watch?v=dkLNM8kY-v4 ; http://www.youtube.com/watch?v=yy-bWLlsMEI ; http://www.siol.net/sportal/nogomet/2013/01/nesoglasja_v_ekipi_dr_konga_tik_pred_zacetkom_prvenstva.aspx ; http://www.siol.net/sportal/nogomet/2010/08/evra_se_je_pritozil_na_kazen_francoske_zveze.aspx

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.01.2013 ob 18:46 fata gost

      Končno je ženska prevzela klup .Čestitke,sedaj boste moški videli kako se vodi klup.Že v začetku je pokazala da je iz pravega testa.

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.01.2013 ob 18:49 POP gost

      Tu sta še te dva noviva iz Maribora. Pridejo še verjetno vsaj štirje ali pet nazaj keri trenutno trenirajo z drugimi ker v muri nej šlo... Pa pridejo še trije ali štirje iz bivše nafte keri zdaj špilajo v tretji ligi

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.01.2013 ob 18:55 lopta gost

      drakovič nema več ka iskati v muri. šteri napravi takšo svinjarijo ka jo je napravo v jeseni drakovič gda je klub pustil na cedilo pred važno tekmo, a znao je ka nemajo pravoga golmana nerma ka iskati v klubi. v normalno organizejranpon profesionalnon klubi nej. sicer pa što trenejra. s tejmi je mura tretja v pomurskoj ligi.

      4 38 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.01.2013 ob 19:12 drakovicofoca gost

      lopta ti nevejs ka gucijs clovek...

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.01.2013 ob 19:18 aaa gost

      Ge se pa z LOPTOF stinjan! s poudarkon na NORMALNO ORGANIZEJRANON KLUBI, kar pa Mura pod Topićon nej bila!

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.01.2013 ob 19:23 lopta gost

      gost drakovicofoca tou ka san napisao je istina in ne pijši mi ka ne ven ka gučin . ne pijši ka san nouri pa ne ven napiši me če je tou istina in če je istina če se ne bi tak zgoudilo v sakšon resnon klubi te dogodek kaže ka je zdaj mura še bole neresen klub kak je bil pod topičon. što de finabnćno podpirau takšen klub.

      1 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.01.2013 ob 20:02 aoxd gost

      cifer je ze po prvon trninge komaj domov navozo.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.01.2013 ob 20:14 05 gost

      Pametnjakovic LOPTA, tu su bli drugi razlgi, siver pa si poglej malo vecje klube pa igralce, ka bi te mogli TEVEZI napravti kda ga nej blo par mescov, evo pa spila nazaj pa ga sprejelo par 100.000 navijacov nazaj, pa se dosta primerov.. ali ti ocitno drujgo neves kak proti gucati, srati igralce, itd... pa daj samo..

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.01.2013 ob 20:15 drakovicofoca gost

      lopta mas praf...nejsan pravo ka si nore samo san pravo ka nevejs ka gucijs...mas pa praf glede toga ka se to v kaksnon resnon klube nesme oz nemre zgodite ka se je dogajalo pod topicon

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.01.2013 ob 20:16 Muraš gost

      gost - lopta; zakoj de Drakovič špilo? Na izredni skupščini je družina Drakovič dala najmenje 12.5% glasov nouvome UO in kao "športnomi direktori " Tou se pa cejni in se mora gverati. Še izda ma Mura dva pomočnika trenera? Feri pa Mesek sta tak dva siamskiva dvojčka. Pomale de več trenerov, kak pa igralcof.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      28.01.2013 ob 20:20 Muraš gost

      gost - aoxd, seveda, če pa ma še lejtne gumije na biciklni.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      28.01.2013 ob 20:26 Muraš gost

      Pa še neka de fajn spremljati. Da do drujgi nogometaši zvedli, kelko so nešterni doubili za špilanje, oni pa nika ali pa dosti menje. Pa ne güčin o plači. Prevozni stroški, stimulacija, nagrade... Vsi znamo zakoj se ne da plača. Ka od nje moreš davek pa prispevke plačati

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      28.01.2013 ob 20:32 piki gost

      Glejte, novi UO ima za sabo vikend + ponedeljek. Ne čakajte ka bodo vse spremembe v enem dnevu. Za te tri dni je bilo narejeno veliko. Poglejte, zadržali smo ekipo ki nam je že pobegnila, začeli smo z treningi, imamo luč na koncu tunela da bomo imeli s čim igrati saj je grozilo da bomo klub brez igralcev. Ne rivajte ven igralce saj so vredni vse pohvale da so pripravljeni pomagati klubu. Vsi ki so ostali si zaslužijo en velik HVALA. Samo zaradi njih boste verjetno še gledali nogomet v MS. Drugače pa prve poteze in izjave predsednice zelo všečne, vidi se da je to višji nivo kot pri Topiču. Dopade se mi da bo narejena revizija in nato ukrepi za finančno stabilizacijo oz. sanacijo. Ja, prepričan sem da je dobro da imamo žensko na vodilnem mestu v klubu. Dajmo ji pomagajmo in ji stojmo ob strani.

      23 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      28.01.2013 ob 20:46 manemoj gost

      @POP haha si me nasmejal, vsi se trgajo, da bodo igrali zastonj pri Muri.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gizmogremlin
      28.01.2013 ob 20:56 gizmogremlin

      @gost-piki PODPIŠEN SE. PRAV SI POVEDAL. TAK SI FAJN NAPISAL KA SO ME SKOZE POBILE. STOJMO OB STRANE NAŠOJ MURE V DOBRON PA SLABON.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      28.01.2013 ob 21:06 fdhk gost

      nega milijon evrov za duge, licence nede, edino če pa komunala da posojilo pa zdigne položnice.mura ide žal v zadnjo ligo.

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      28.01.2013 ob 21:42 sl gost

      vej pa upan ka do tej vsi na klopi.... lani smo tej na prijateljski pomurskoligaši zmagali;)) hahhaa...svašta! edino cipota je nej bilo, bil pa je kramar, ka je rdečoga dobo na prrijateljski, pa mejač z maribora.....

      0 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      28.01.2013 ob 22:02 POP gost

      manemoj@ Ge san napiso to ka znan što de špilo. Vači pa klub se verjetno nede dalo rešiti, penez nega in če se zvozi do konca sezone de dobro in če nedo spadnili v peto ligo de uspeh nad uspehi primerljiv z lansko evropo.TAK KA VSAKO RAZMIŠLJANJE KA DE ZDAJ Z NOVO UPRAVO KAJ DRUGAČE se naj preneha..... kak nešterni tu pričakuvate. Sicer pa to so verjetno zdaj topičevi pajdaše kateri do pluvali v vsaki temi....To je čista normalno.Vupan samo ka čimprej pride eden trener

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      28.01.2013 ob 22:31 yx gost

      Gost-sl,kaj se je tebi včisto zmešalo,kdaj pa je kramar dobo rdečega na prijateljski. Vsaj igralce puste na miru,če hočete,da bojo igrali,kaj mislite da se kdo trga za muro, vi pa pišete takšne bedarije, pa jemljete volo igralcem,sram naj vas bo. Je pa že bolje daa igrajo stari igralci vsaj nekaj,kak pa iz tretje lige,ki rejsan nimajo prakse v prvi ligi.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      28.01.2013 ob 22:44 bg gost

      Vsa čast predsednice, ka ma vekša đajca kak si prekmurce!!! Nišče nej vupo v tej vroče stolec, zatau se zaslujže podporo! In vupan ka de tuj gratalo! Kak je omejnila strokovne stvarij fuzbala de prepistijla fabije, kere je še bole zaslužen za obstanek kluba kak ona! Fabe je največ od prekmurcov skouz dou fuzbala in je tudi prav ka je zaj na ton položaje. Vidi se ka majo MURO rade kak jo morejo mete in ne vidijo samo prihodka!!!

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      28.01.2013 ob 23:12 Nizozemci gost

      Horvatova je gnes na radije praila, ka do se Nizozemci odločile o vlaganje ob 16.30 vöre. Zna što kaj, kak so se odločile?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      28.01.2013 ob 23:20 gost gost

      Naslednji keden mo znali. Zdaj do nan tej pa dale odavali zgodbe o nizozemcaj pa milijonaj pa naslednjon kedni. Topič odi nazaj, tij bar pošteno sakšomi v očij lažeš.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      28.01.2013 ob 23:58 sledi gost

      v naslednjih dneh do zavistneži spet obmolknili, te vidli, presenečenje sledi

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      29.01.2013 ob 2:19 REALIST gost

      Žal potrebno bo počakati na realne številke vseh neporavnanih oziroma izplačanih finančnih obveznostih. Koliko je tako imenovanega dolga bo pokazalo revizijsko poročilo kluba . Žal smo v časih ko gospodarska panoga ne cveti kot je v 90-tih letih ko se v podjetijih ni spraševalo o višinah sponzorskih sredstev realnost je žal taka , če imaš v regiji močno gospodarstvo oziroma močna podjetja ali bolje rečeno korporacije ni nikoli problem v denarju potem imaš vse sponzorje za tekočo sezono plus močnega generalnega sponzorja to pomeni , oziroma najlepše bi bilo ,da bi generalni sponzor lahko pokril 70 % celotnega proračuna za tekoče delovanje kluba v eni tekmovalni sezoni. Največji problem je od kod vzeti oziroma črpati taka finančna sredstva najprej ,da stabiliziraš društvo ali klub in nato ,da ga financiraš .Jaz upam , da je pomurska regija sposobna finančno podpirati en klub ne pa ogromno klubov ,ki jih imate v prekmurju kajti ste na prvem mestu v registriranih klubih in igralcih v sloveniji imate ogromno bazo igralcev v prekmurji tako mladih kot starejših bilo bi najlepše če bi vsi stopili skupaj in žal financirali en klub in ga imeli finančno močnega zato vam želim vse naj naj čas pa bo pokazal svoje pa srečno...

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      29.01.2013 ob 6:56 mimi gost

      Nizozemci so se izkašljali včeraj popoldan? Nič ni za slišati ! Spet samo obljube.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      29.01.2013 ob 8:46 o muri gost

      Nizozemci pridejo le (mogoče) če se razveljavijo petkovi sklepi skupščine in dobijo spet večino v UO http://www.mura05.si/news/news.php?news=2042

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      29.01.2013 ob 9:53 sl gost

      xy! oprosti,ali ja Kramar je dobo rdečoga na prijateljski tekmi! pa lep dan

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      29.01.2013 ob 10:46 xy gost

      Pa kaj če ga je dobo , ali je to zločin , te pa bi radi bili da bi igralci ostali pa drugo ne delate kak iščete napake,ka pa dobro naredijo pa vas ne briga.,tudi Ibrahimovič ga dobi pa se svet ne podre. Enkrat plujete po enem drugičpo drugem.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      29.01.2013 ob 12:04 nn gost

      nizozemci rekli ne!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      29.01.2013 ob 12:37 Celec gost

      Evo Celec, Fabi in druščina. Dosegli ste svoje, ka pa zdaj? na plan s temi vašimi investitori, ker drugače te vij pogrebniki Mure 05 in nej Topič keri je vse v drek pripelo. Ge samo vidim, ka ste s svojim ravnanjem vgasnili še tisto zadnjo iskrico, kera je tlela tam nendri globoko pod snegon.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      29.01.2013 ob 12:59 Gost gost

      nneverjetno, ka so nizozeci povedali nej. Najprle jih vo ličijo z UO, potem pa se z njimi pogučavlejo o sponzorstve. Či je bil na pouti Topič, zakoj so mogli oddijti iz UO še nizozemci? Smrdi, smrdi smrdi. Tou je več nej komedija, tou je Mupped show. Muraš.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      29.01.2013 ob 19:10 matematik gost

      gost - Muraš napaka!! Družina Draković je dala samo 6,25% glasov za novi UO. Koliko si dal ti?...na prejšnji skupščini, topiči in nizozemcen?? In koliko si % TI prispeval za tej dolg ka ga imamo zdaj? Vemo što je takrat zdigavo roke...Na tej skupščini so bili tudi tisti ka so takrat zdigavali. Zakaj niso zdaj bili proti??

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      29.01.2013 ob 19:35 Gost gost

      gost - matematik; Praviš, ka je samo eden od družine Drakovič glasoval? Filip je nej glasoval? Če san meu napačno informacijo se opravičuvlen. Muraš

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      29.01.2013 ob 19:50 Gost gost

      gost - matematik, se pravi, ka je Filip Drakovič nej član društva Mura 05. Na slikah z skupščine se glij ne vijdi, če je glasoval, mogouče je tou namerno. Muraš

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      29.01.2013 ob 19:56 aaa gost

      Razni COPICARI, pa podobni ka do šli v akcijo iskat tiste ka so proti topiće! Še zaj se spomnin te grožnje, pa zaradi nje nemren spate! Eh, saj se hecan.. :)))))))))))

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      29.01.2013 ob 20:36 matematik gost

      Igralci imajo samo en glas...vsi skupaj! in ne posameznik. Malo čudno ali? Član društva je tisti ka plača članarino 100€. To je to. V nekaterih klubih so igralci avtomatično člani društva.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      29.01.2013 ob 21:00 marec gost

      Marca te vsi že nači gučali,kumaj čakan ka mo se lejko smejo z vas :-)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.