https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Republika Prlekija na sejmu Alpe Adria

Ljutomer, 29.01.2013 ob 9:30  

Na turističnem sejmu Alpe Adria, ki se je prejšnji teden odvijal v Ljubljani, se je pod skupno blagovno znamko predstavila tudi Naša Republika Prlekija.


Leta 2008 so člani etnološko kulturnega društva Künštni Prleki, ki se od vsega začetka delovanja trudijo ohraniti in negovati bogato kulturno dediščino Prlekije, ljudsko izročilo in pristna narečja tega območja, ustanovili Republiko Prlekijo, predvsem z namenom povečati prepoznavnost in v svoje kraje privabiti čim več domačih in tujih gostov. Sam projekt postaja vse bolj razpoznaven po vsej Sloveniji, in bo postal pomemben povezovalec prleške ponudbe in identitete celotnega zaokroženega območja.

Obiskovalci na sejmu, med katerimi so bili tudi turistični novinar in urednik Drago Bulc, svetovni popotnik Zvone Šeruga, Zmago Sagadin idr., so bili nad projektom pozitivno presenečeni in so pohvalili njegovo izvirnost in edinstvenost. Lahko so se oglasili na sami ambasadi Republike Prlekije, pridobili tudi popotni list in tako postali njeni državljani.

Več o samem projektu in Republiki Prlekiji si lahko preberete TUKAJ.

Več fotografij najdete v spodnji galeriji...

FOTO: Künštni Prleki - Republika Prlekija

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.