https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mladi parlamentarci v Ljutomeru o odraščanju

Ljutomer, 31.01.2013 ob 13:00  

Po končanih šolskih otroških parlamentih in v pripravi na 23. nacionalni otroški parlament v Ljubljani je včeraj v sejni sobi Občine Ljutomer potekal Medobčinski otroški parlament (MOP), ki so se ga udeležili učenci OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Mala Nedelja, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Razkrižje, OŠ Križevci in OŠ Stročja vas. Letošnja tema je bila odraščanje.


Namen otroškega parlamenta je predvsem program vzgoje otrok in mladostnikov za demokracijo, spodbujanje mladih k izražanju lastnih mnenj o vprašanjih, ki jih mladi sami izberejo, je torej javna tribuna otrok na izbrano temo. V preteklih letih so se zvrstile že številne teme: moj prosti čas, otroci in mediji, mladi in Evropa, tabuji, ljubezen in spolnost, stereotipi, rasizem in diskriminacija itd.

Letošnja izbrana tema je bilo odraščanje. Predstavniki prisotnih osnovnih šol so predstavili, kako so se izbrane tematike lotili po posameznih šolah in kakšne aktivnosti so potekale glede na obravnavano tematiko. Učenci posameznih razredov so se pri pouku pogovarjali na temo odraščanja, izdelovali so plakate, predstavitve, delavnice, izmenjevali so mnenja, snemali filme. Izpostavili so tako pozitivne kot negativne vidike odraščanja, poudarili tudi problematiko spletnih omrežij in izgubljanja pristnega stika s prijatelji, ter veliko vlogo prevzemanja odgovornosti za svoja dejanja.

Zbrane sta uvodoma nagovorili Mateja Leskovar, koordinatorka otroškega parlamenta pri Občinskem društvu prijateljev mladine (ODPM) Ljutomer in Bojana Majerič, predsednica ODPM Ljutomer.

Kot gostje so se otroškega parlamenta na regionalni ravni udeležili Janez Vencelj, podžupan Občine Ljutomer, Vasilija Stolnik, šolska pedagoginja na OŠ Križevci, Branko Žnidarič, ŠIM Ljutomer, dr. Renato Lukač (Gimnazija Murska Sobota), Simona Neuvirt Bokan s Kriznega centra za mlade, Boris Kumer s Policijske postaje Ljutomer in mag. Bojan Nemec, regijski koordinator (Društvo prijateljev mladine Murska Sobota).

V okviru včerajšnjega zasedanja so izpeljali izvolitev dveh delegatov, ki se bosta udeležila 23. nacionalnega otroškega parlamenta v Ljubljani. Izvoljena sta bila Anja Copot iz OŠ Križevci in Jakob Škrobar iz OŠ Ivana Cankarja Ljutomer.

Mateja Leskovar, koordinatorka otroškega parlamenta pri ODPM Ljutomer

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.