https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Vlada podprla novo zadolževanje države

01.02.2013 ob 15:10  

Vlada je na današnji seji sprejela program financiranja letošnjega državnega proračuna, s katerim se bo omogočilo refinanciranje dolgov, ki zapadejo v odplačilo v prihodnjih dveh letih. Kdaj se bodo nove državne obveznice izdajale, bodo odločali na podlagi trenutnih razmer.


Premier Janez Janša, ki je po odhodu Janeza Šušteršiča iz vlade z današnjim dnem prevzel tudi naloge finančnega ministra, je na novinarski konferenci po seji vlade povedal, da bodo sledili trendom na mednarodnih finančnih trgih in se o refinanciranju zadolževanja odločali v trenutkih, ki bodo najbolj ugodni. Ob tem je izrazil upanje, da bo položaj v Sloveniji čim bolj stabilen in bodo pribitki na slovenske obveznice čim nižji.

Zanikal je tudi izjave dosedanjega finančnega ministra, ki je vladi očital, da blokira program financiranja državnega proračuna. Predlog finančnega ministrstva je namreč vseboval določbo, po kateri se lahko Slovenija le na podlagi odločitve finančnega ministrstva v prihodnjih dveh letih zadolži za do 4,2 milijarde evrov.

Vlada je zahtevala, naj se gradivo dopolni z določbo, po kateri o vsakokratni izdaji obveznic odloča vlada, česar pa na finančnem ministrstvu niso storili. Zato ga je umaknila z dnevnega reda prejšnje seje, je pojasnil Janša. In ob tem poudaril, da ministrstvo za finance ne glede na to, kdo ga vodi, nima v rokah samostojne odločitve, kdaj se bo zadolžilo za milijardo ali dve, ampak bo o tem odločala vlada.

Šušteršič je namreč v četrtek v DZ dejal, da so na ministrstvu že januarja pripravili vse potrebno za novo izdajo dolarske obveznice, vendar pa da je predsednik vlade naročil ustavitev teh aktivnosti. Zdaj je bilo gradivo popravljeno in vlada ga je danes sprejela.

Vir: STA, foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2013 ob 17:57 gost gost

      ja ja, seveda, zadolđževali do se pa na velko ka do si v parlamenti lejko še bole med sebov pejnaze talali. za plače nega, za politične stranke pa za orožje se pa takoj najde. marš janša!

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2013 ob 20:48 RKC gost

      Pahorova vlada je delila šakom i kapom (za socialo) pa se je v dveh lejtaj zadužila za 3,4 milj €. Janša je vse to vkraj vzel, nam dodal sto raznih davkov, pune čobe so ga varčevanja in za naslednjivi dvej leti 4,2 milj€ novega zadoževanja. MARŠ tij GAMAD POKVARJENA in vsi tvoji ejceki.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2013 ob 23:56 bandi gost

      Dotečas ka do švabi pa jodlari delali z hiperprodukcijo pa dotečas ka mo mi pokupili vse njihovo pa kitajsko sranje ne de za nas kruja.Nemo se nikdar zvekli vo.Rejsan pa je tudik ka smo nekonkurenčni pa nej zaradi malic pa potnih stroškov ampaka zaradi nesposobnosti menedžmenta keri gleda ka de šparo na račun delavca nej pa na račun energije, reprezentance brokracije pa tak dale.Što koli de vladar nede nikaj nači če si nemo sami pomagali med seboj nan nede nišče. Pa ne čakajmo več pomoči ka je nemo dobili ,či pa mo jo mo jo drago preplačali.Trbe nazaj saditi krumpič gojiti svinče pa pečti kruj se spistiti malo dolik za par stub nej telko stunjati ka nan še prekleto dobro ide.Pa ka ne pozabim tudik takši so med nami keri nemrejo ten trbe pomagati ostale pa šteri neščejo pa vriti nabrsati pa marš delat. Sodnikom pa doktorom pa vočitelom pa vsen šteri majo dosta uvesti krizni davek.Pa te vidli ka nemo več ncali posojil.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.02.2013 ob 0:25 Graščak gost

      Uboga raja, ki nimate pojma, kaj je sploh proračun. Pojma nimate, kaj je reprogramiranje dolgov. Pojma nimate, kaj je izdaja obveznic. Pojma nimate, kaj je kredit. V kolikor se nebi raja pojavljala na ulici z nekdanjimi Sovjetskimi simboli in prepevala internacionalo, bi še lahko upali, da pride kak tuj investitor s svežim kapitalom. Le kdo bi investiral en sam EURO v državo, kjer se drhal dere po ulicah, maha z nekdanjimi preživetimi simboli Sovjetske zveze in poje internacionalo ???? Raja nima pojma, kako sploh zagnati gospodarstvo v državi. Nobena vlada ga ne bo, če raja ne bo sodelovala. Dretje na ulici ni sodelovanje. Raja se sploh ne zaveda, koliko škode so povzročili Sloveniji. Samo Klemenčič in Praprotnik sta naredila nekaj sto milijonsko škodo. Drhal na ulici pa še nekajkrat več.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.02.2013 ob 1:39 gost gost

      Ljudje kot RKC in Graščak s svojo zabito pametjo, oziroma s svojo superiorno miselnostjo, da obvladajo vse sfere ekonomije se mi gabite. Zaradi razmišljanja kakšnega vidva prodajata se je cel svet znašel v krizi. V ameriki in angliji nikoli ni bilo komunistov pa poglejte v kakšni krizi sta ti državi. posledično pa celi svet. In vidva zdaj prodajata neke larifarije in se delata pametniva ubožca. Graščak prav si se vprašal, le kdo bi investiral v državo, ki jo vodi skorumpirana politika, v državo ki jo iz tujine opozarjajo, da ne dela prav, vendar država tega ne sliši, v državo katero vodi predsednik vlade, katerega nobeden resen svetovni politik več noče sprejeti, v državo, ki se za reševanje krize poslužuje ukrepov, ki so se vsepovosd drugje po svetu izkazali za zgrešene, v državo, ki po vse sili hoče narediti slabo banko, čeprav smo dobili jasno sporočilo evropske trojke, da to ni rešitev, v državo s katero v evropi kažejo s prstom kot na primer skorumpirane države, v državo kjer je večina članov parlameta pravnomočno obsojena ali pa kakšnem od sodnih postobkov med obdolženimi, v državo kjer sedijo v parlamentu ljudje s ponarejenimi spričevali in se za to, da so jih dobili sploh ne sekirajo.... ja prav imaš, v takšno državo res nihče ne bo vlagal. In zdaj je uboga raja katera to vidi, čeprav naši Graščaki še vedno z glavo skozi zid rešujejo slovenijo.... ostali svet se nam pa smeji oziroma se zgraža nad našo zabitostjo, oziroma nad zabitostjo naših politikov in njihovih zagovornikov.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.02.2013 ob 9:41 drifter gost

      Gost, pa ti sploh ne veš, ka ščeš povedati. Zgleda ka si ti tuj malo zabit, če že tak lepou komplimente naokoli talaš. Vrži še sebi ednoga, ka si tuj nej super inteligenten.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.02.2013 ob 10:37 smrkci gost

      Naša država je trikrat več dolžna kot negdaj jugoslavija,ko se otrok narodi je že dolžan 9.tisoč€,če nas EU ne reši potem som GOTOVI.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.02.2013 ob 8:52 Franc gost

      Janez Janša je prevzel vodenje države po zavoženi politiki stranke SD in njenih koalicijskih partnerk, ki so državo pripeljale na rob bankrota. Seveda je zdaj za vse kriv Janša, tako kot vedno, in vsa medijska orkestracija k temu izdatno prispeva. Kot eden ključnih politikov slovenskega osamosvajanja izpod totalitarnega komunizma več kot dvajset let doživlja sistematično uničevanje osamosvojitvenih vrednot s produciranjem afer. Postaviti se na njegovo stran je tveganje, ki te stane najmanj nekaj zmerljivk in groženj na cesti od mimoidočih, ki so obsedeni s t. i. janšizmom

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.